Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 27 de setembre del 2011

Focaccia de pesto de llavors de girasol {i que resulta}


Algunes de les fotografies que tinc de viatges són les que m'inspiren a l'hora de fer una recepta. En aquest cas, quan vaig veure una de la neu em va venir al cap una focaccia marcada amb els dits just abans d'entrar al forn. I aquí la teniu. La vaig fer amb pesto de pipes de girasol.  La casa feia olor d'autèntica pizzeria italiana.
Per a fer-la,

Necessitarem:
Per a la massa
 - 350 g de farina per a pa
 - 35 g de llard
 - 1 cullerada (sopa) de sucre
 - 1 cullerada (postre) de sal
 - 20 g de llevat fresc
 - 150 cl d'aigua
Pesto
 - 4 cullerades (sopa) de llavors de gira-sol
 - 1 dent d'all
 - 25 g de parmesà ratllat
 - punt de sal
 - 20 g de fulles fresques d'alfàbrega
 - 50 g d'oli d'oliva

Farem:
En un bol gran barregem la farina, el llard, el sucre, la sal i l'aigua (en reservem una mica per a desfer el llevat). Ho anirem pastant i quan ho tinguem ben barrejat hi afegirem el llevat desfet en una mica d'aigua. Ho tornem a pastar i afegim el pesto que haurem fet amb els ingredients passats per la batedora. Tornem a amassar i deixarem que reposi en un lloc sense corrent d'aire cobert amb un drap humit. Més o menys una hora. 
Tinc una amiga, la Soraya -a la qui un dia li demanaré que em cuini un dels seus plats- que em va ensenyar a fer les masses i la veritat és que ho feia amb un art que em meravellava. D'ella en vaig aprendre una mica. Normalment utilitzo la thermomix, però avui no.

Escalfarem el forn a 240º. En un motlle metàl·lic hi posarem  un paper  de cuinar mullat i escorregut i descansarem la massa que haurem aplanat amb el corró amb un gruix d'uns dos centímetres.  La marcarem amb el dits tal com es veu a la fotografia.
I a esperar uns 15 minuts (controlarem). Mentre anem parant la taula i preparant un bo vi. 

I avui, no pot ser d'altre, ens posarem a escoltar  la Mina en la seva versió de La lontananza

2 comentaris:

  1. Quina focaccia més rebona!! Nosaltres encara no li hem pillat el punt, però la teva ha quedat fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. fa moltíssim temps que vull fer foccacia, però de moment no m'he animat!!! té molt bona pinta la teva!!! petonets guapa

    ResponElimina