Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 14 de setembre del 2011

Cuinant amb...Salvador Arimany {un mestre}


Desmuntada. És com em vaig quedar quan el Sr. Arimany va entrar a la cuina amb un peu de rei a la mà. Em vaig adonar en aquell moment de la precisió que caldria per a fer la recepta. Llavors em van venir a la memòria les safates, tant salades com dolces, que servien a l'Arimany. Totes les pastes eren de la mateixa mida i estaven en un perfecte ordre d'exposició. Moments abans havíem estat parlant de cuina i em va explicar que en un sofregit hi podem posar un tomàquet més o menys, si es vol mitja ceba o una de sencera o podem variar la quantitat dels productes si ens ve de gust.
En canvi, a la pastisseria s'ha de seguir la recepta tal com és. No podem improvisar. Veient-lo treballar no tenia cap dubte de que estava davant d'un professional que exercia amb mètode i rigor. I així m'ho va fer saber: a la cuina cal treballar de manera ordenada i seguint una pauta. Em va preparar uns rodets salats. Per a fer-los

Necessitarem:
 - bastonets de pa
 - salmó fumat
 - bacallà fumat
 - formatge
 - llonganissa seca fina
 - pernil dolç
 - mantega en pomada
 - les fulles del mig del julivert
 - tàperes
 - gra de civada
 - gra de roselles
 - olives negres

Farem:
De l'embotit, del salmó i del bacallà en tallarem tires, en aquest cas de tres centímetres (aquí vam fer servir el peu de rei), i les untarem de mantega amb un pinzell. No massa quantia perquè no embafi. Així quan caragolem les tires als bastonets quedarà enganxat. Ho guarnirem al gust de cadascú. En aquesta part el Sr. Arimany m'ha ensenyat a fer un cornet de paper de forn i omplir-lo de mantega per anar fent els petits detalls en els rodets. Que si un trosset d'oliva negre, que si una fulla d'alfàbrega, que si un gra de civada damunt d'una petita gota de mantega i així segons la imaginació del moment. Ha quedat una safata ben plena que feia molt de goig. 
El Sr. Arimany em fa l'observació de que és la primera vegada que ha fet els canapès amb bastonets de pa. Tot una primícia per a nosaltres.

Li he demanat que em cités una cançó i ho ha fet sense pensar-s'ho: Pel teu amor (Rosó) i cantada per Jaume Aragall. No cal que us digui el nom del gran amor de la seva vida...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada