Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 29 de setembre de 2011

Melmelada de pebrot vermell escalivat {us agradarà}


A casa ens agrada molt l'escalivada i sobretot a l'estiu que la fem a foc viu.
Un dia en vàrem fer més del compte per a provar de fer melmelada de pebrot vermell escalivat.
Ja n'havíem fet sense coure'l, però amb aquesta vam arribar a l'excel·lència. 
Per a fer-la,

Necessitem:
 - 2,5 kg de pebrots (escalivats queden en 1 kg)
 - 750 g de sucre

Farem:
Els pebrots escalivats i nets en un bol gran. 
Hi afegirem el sucre. 
Deixarem en repòs un parell d'hores.
Com que el pebrot deixa anar una mica del mateix suc el sucre s'anirà confitant.
Ho posarem en una cassola i  courem a foc mitjà una mitja hora, remenant de tant en tant,
fins que agafi el punt.
Com que els pebrots van quedar molt fins no va caldre passar-hi la batedora.
Si la voleu molt fina, ho podeu fer.
L'abocarem en pots esterilitzats, taparem i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem amb el nom i la data.

Servida amb formatge fresc està boníssima!

Us agrada Franco Battiato? A mi, molt!  Ritornerai.

1 comentari: