Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 29 de setembre del 2011

Melmelada de pebrot vermell escalivat {us agradarà}


A casa ens agrada molt l'escalivada i sobretot a l'estiu que la fem a foc viu.
Un dia en vàrem fer més del compte per a provar de fer melmelada de pebrot vermell escalivat.
Ja n'havíem fet sense coure'l, però amb aquesta vam arribar a l'excel·lència. 
Per a fer-la,

Necessitem:
 - 2,5 kg de pebrots (escalivats queden en 1 kg)
 - 750 g de sucre

Farem:
Els pebrots escalivats i nets en un bol gran. 
Hi afegirem el sucre. 
Deixarem en repòs un parell d'hores.
Com que el pebrot deixa anar una mica del mateix suc el sucre s'anirà confitant.
Ho posarem en una cassola i  courem a foc mitjà una mitja hora, remenant de tant en tant,
fins que agafi el punt.
Com que els pebrots van quedar molt fins no va caldre passar-hi la batedora.
Si la voleu molt fina, ho podeu fer.
L'abocarem en pots esterilitzats, taparem i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem amb el nom i la data.

Servida amb formatge fresc està boníssima!

Us agrada Franco Battiato? A mi, molt!  Ritornerai.

1 comentari: