dijous, 29 de setembre del 2011

Melmelada de pebrot vermell escalivat {us agradarà}


A casa ens agrada molt l'escalivada i sobretot a l'estiu que la fem a foc viu.
Un dia en vàrem fer més del compte per a provar de fer melmelada de pebrot vermell escalivat.
Ja n'havíem fet sense coure'l, però amb aquesta vam arribar a l'excel·lència. 
Per a fer-la,

Necessitem:
 - 2,5 kg de pebrots (escalivats queden en 1 kg)
 - 750 g de sucre

Farem:
Els pebrots escalivats i nets en un bol gran. 
Hi afegirem el sucre. 
Deixarem en repòs un parell d'hores.
Com que el pebrot deixa anar una mica del mateix suc el sucre s'anirà confitant.
Ho posarem en una cassola i  courem a foc mitjà una mitja hora, remenant de tant en tant,
fins que agafi el punt.
Com que els pebrots van quedar molt fins no va caldre passar-hi la batedora.
Si la voleu molt fina, ho podeu fer.
L'abocarem en pots esterilitzats, taparem i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem amb el nom i la data.

Servida amb formatge fresc està boníssima!

Us agrada Franco Battiato? A mi, molt!  Ritornerai.

1 comentari: