Etiquetes

12 mesos 12 pans a baixa temperatura acompanyament al buit almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn fruita fruits secs fumats galetes gelats gossos hortalisses horts urbans infusions km0 Lékué licors llaminadures llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montsià natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes musicals restaurants revista Cuina Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de setembre de 2011

Cajuzinhos {dolços brasilers}


El repte d'aquest mes de Film & Food ens transporta a la infància i de debò que em fa molta il·lusió, perquè podré posar la recepta d'un dolç que era el meu preferit i que no he oblidat mai. 
La meva padrineta Dona Carmen, tal como era coneguda per les clientes, era una de les millors modistes de Rio i havia d'anar tot sovint a comprar teles al centre de la ciutat, on es concentraven les botigues de roba. Moltes vegades em prenia per a acompanyar-la i em portava a la Confeitaria Colombo, que estava en el mateix barri, a menjar alguna d'aquelles exquisideses que tant m'agradaven.  
Una d'elles eren els cajuzinhos que avui us presento. Les castanyes de cajú són el que coneixem per anacards. Per a fer-los

Necessitarem:
 - 1 pot petit de llet condensada
 - 200 g de cacauets torrats, triturats ben fins i sense sal
 - 2 cullerades (postre) de xocolata en pols
 - sucre candi per a arrebossar els dolços
 - cacauets sencers, torrats, sense pell i sense sal per a decorar-los
 - petits fours de paper

Farem:
Barregem la llet, la xocolata i els cacauets i ho posem a coure en una cassola. Anirem remenant fins que la massa es comenci a desenganxar del fons. La traurem i la posarem en un plat perquè es refredi. Comencem a fer els cajús amb les mans donant una forma allargada. Els arrebossarem amb el sucre que haurem posat en un plateret i els guarnirem amb els cacauets que hem deixat apart. Els servirem amb petits fours de paper.
Anar a Rio obliga a fer una visita a aquesta cafeteria, cosa que jo no puc evitar.
Mentre ens mengem amb gust els cajuzinhos, escoltem Adriana Calcanhotto amb Fico assim sem você,
quin plaer...

2 comentaris:

  1. Ostres! no ho havia sentit mai!! però m'encanta!! Moltes gràcies per participar!!! m'emporto la foto pel collage!!
    Un petó enormeee

    ResponElimina
  2. és una mica com el brigadeiro, no???? ha d'estar boníssim, llàstima que no els vaig tastar a Brasil!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina