Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de setembre del 2011

Cajuzinhos {dolços brasilers}


El repte d'aquest mes de Film & Food ens transporta a la infància i de debò que em fa molta il·lusió, perquè podré posar la recepta d'un dolç que era el meu preferit i que no he oblidat mai. 
La meva padrineta Dona Carmen, tal como era coneguda per les clientes, era una de les millors modistes de Rio i havia d'anar tot sovint a comprar teles al centre de la ciutat, on es concentraven les botigues de roba. Moltes vegades em prenia per a acompanyar-la i em portava a la Confeitaria Colombo, que estava en el mateix barri, a menjar alguna d'aquelles exquisideses que tant m'agradaven.  
Una d'elles eren els cajuzinhos que avui us presento. Les castanyes de cajú són el que coneixem per anacards. Per a fer-los

Necessitarem:
 - 1 pot petit de llet condensada
 - 200 g de cacauets torrats, triturats ben fins i sense sal
 - 2 cullerades (postre) de xocolata en pols
 - sucre candi per a arrebossar els dolços
 - cacauets sencers, torrats, sense pell i sense sal per a decorar-los
 - petits fours de paper

Farem:
Barregem la llet, la xocolata i els cacauets i ho posem a coure en una cassola. Anirem remenant fins que la massa es comenci a desenganxar del fons. La traurem i la posarem en un plat perquè es refredi. Comencem a fer els cajús amb les mans donant una forma allargada. Els arrebossarem amb el sucre que haurem posat en un plateret i els guarnirem amb els cacauets que hem deixat apart. Els servirem amb petits fours de paper.
Anar a Rio obliga a fer una visita a aquesta cafeteria, cosa que jo no puc evitar.
Mentre ens mengem amb gust els cajuzinhos, escoltem Adriana Calcanhotto amb Fico assim sem você,
quin plaer...

2 comentaris:

  1. Ostres! no ho havia sentit mai!! però m'encanta!! Moltes gràcies per participar!!! m'emporto la foto pel collage!!
    Un petó enormeee

    ResponElimina
  2. és una mica com el brigadeiro, no???? ha d'estar boníssim, llàstima que no els vaig tastar a Brasil!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina