David Solé a la seva cuina. Avui el protagonista de Cuinant amb... és un conegut cuiner mediàtic. Estem acostumats a sentir-lo en programes de ràdio, entre ells el Tapias variades, i de veure els seus llibres als aparadors de les llibreries.
El restaurant on cuina: el Barquet, molt conegut a Tarragona i sempre recomanable.
El David ens dóna la seva recepta per a fer Espineta amb caragolins.
Per a quatre persones
Necessitarem:
- 400 g d'espineta dessalada
- 800 g de cargols (ell ha posat els bovers)
- 2 patates grosses esqueixades
- oli d'oliva
- aigua/brou (m'ha remarcat que sigui de crancs)
pel sofregit:
- 1 ceba grossa picada
- 2 tomaques madures sense pell ni llavors
- 2 alls
per la picada:
- 1 grapadet d'avellanes o ametlles torrades
- 1 bri de safrà
- 1 polsim de pebre vermell
- 1 galeta
- 1 bon raig de vi ranci
- 1/2 bitxo
Farem:
El sofregit amb la ceba i quan estigui enrossida hi posarem els tomàquets i els alls que haurem triturat amb la batedora. Quan estigui confitat hi afegirem les patates. Farem un parell de remenades perquè agafin el gust. Hi abocarem el brou i quan comenci a bullir ja hi podrem posar els caragols, l'espineta i la picada. Coure fins que les patates estiguin cuites.
No cal que us digui com ha quedat de bo el plat. I com que demà és Santa Tecla, tot imitant els Dames i Vells podrem dir: ...Santa Tecla, gloriosa, mare dels tarragonins, què farem demà per a dinar?
¡Espineta amb caragolins!
Tarragonins, tarragonines: Feliç Festa Major!
Ah, per l'acompanyament musical no cal que us digui que sentirem el himne de la festa: el pasdoble Amparito Roca mentre ens bevem un Chartreuse amb un parell de glaçons.
Bona festa major tarragonina!!!
ResponEliminaEls ganxets diumenge.
Ens podem comunicar pels missatges del facebook si vols, o et passo el meu mail i llestos mmoheda2@gmail.com
PTNTS
Dolça