Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 22 de setembre del 2011

Cuinant amb... David Solé {del Barquet}


David Solé a la seva cuina. Avui el protagonista de Cuinant amb... és un conegut cuiner mediàtic. Estem acostumats a sentir-lo en programes de ràdio, entre ells el Tapias variades, i de veure els seus llibres  als aparadors de les llibreries. 
El restaurant on cuina: el Barquet, molt conegut a Tarragona i sempre recomanable.
El David ens dóna la seva recepta per a fer Espineta amb caragolins.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 400 g d'espineta dessalada
 - 800 g de cargols (ell ha posat els bovers) 
 - 2 patates grosses esqueixades
 - oli d'oliva
 - aigua/brou (m'ha remarcat que sigui de crancs)

pel sofregit:
 - 1 ceba grossa picada
 - 2 tomaques madures sense pell ni llavors
 - 2 alls

per la picada:
 - 1 grapadet d'avellanes o ametlles torrades
 - 1 bri de safrà
 - 1 polsim de pebre vermell
 - 1 galeta
 - 1 bon raig de vi ranci
 - 1/2 bitxo

Farem:
El sofregit amb la ceba i quan estigui enrossida hi posarem els tomàquets i els alls que haurem triturat amb la batedora. Quan estigui confitat hi afegirem les patates. Farem un parell de remenades perquè agafin el gust. Hi abocarem el brou i quan comenci a bullir ja hi podrem posar els caragols, l'espineta i la picada. Coure fins que les patates estiguin cuites.

No cal que us digui com ha quedat de bo el plat. I com que demà és Santa Tecla, tot imitant els Dames i Vells podrem dir: ...Santa Tecla, gloriosa, mare dels tarragonins, què farem demà per a dinar?
¡Espineta amb caragolins!
Tarragonins, tarragonines: Feliç Festa Major!

Ah, per l'acompanyament musical no cal que us digui que sentirem el himne de la festa: el pasdoble Amparito Roca mentre ens bevem un Chartreuse amb un parell de glaçons.

1 comentari:

  1. Bona festa major tarragonina!!!
    Els ganxets diumenge.

    Ens podem comunicar pels missatges del facebook si vols, o et passo el meu mail i llestos mmoheda2@gmail.com

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina