Fa molt de fred i això fa que vingui de gust engegar el forn i fer qualsevol cosa. Així que he anat a la meva superllibreta de receptes, de quan tenia 10 anys, i n'he rescatat una que ens va donar una veïna que treballava a casa seva fent dolços i pastissos de gran qualitat. Unes galetes de la infància.
Perquè ens surtin unes 60 galetes (segons la mida),
Necessitarem:
- 600 g de farina
- 200 g de sucre
- 250 g de mantega pomada
- 3 ous
- 1 sobre de llevat
- sucre de llustre
Farem:
En un bol gran, o si tenim amassadora, posarem els ingredients segons l'ordre de la recepta.
Anirem pastant fins que ens quedi una massa amorosa.
La deixarem reposar una hora en un recipient tapat amb paper film i al frigorífic.
Passat aquest temps engegarem el forn a 190º i prepararem dues safates amb paper de forn.
Aplanarem la massa amb un corró i tallarem les galetes amb les formes desitjades.
Les courem entre 12 i 15 minuts, fins que quedin daurades.
Les traurem i amb una espàtula les reposarem en una reixa fins que es refredin.
Empolvorarem amb el sucre de llustre i llestos.
Ens podem fer un cafè, una xocolata calenta o el que ens vingui de gust, aquestes galetes ens entraran molt bé. Mentres parlem amb les amigues que ens acompanyen sentim Norah Jones amb Sunrise. Pot continuar fent fred perquè tenim l'ànima calenta...
Ostres, que bo!!! Jo també he recuperat una recepta de fa anys... un bescuit de la meva sogra!!!
ResponEliminaAquestes galetes tenen molt bona pinta!
Estem millor?
PTNTS
Dolça
Quina pintassa!!
ResponEliminaCom va aquesta grip? t'envio un platet d'arròs!
Millora't guapa!!!
Petons
Sandra
vaya biscoitos más ricos, me encanta tu letra por cierto! besitos
ResponEliminaNani, que secretito te tenías guardado. Estas galletas me las llevo como está mandado. Con lo uqe me gustan a mi estas recetas y las galletas ni te cuento.
ResponEliminaEl collage me ha encantado.
Bss.
Virginia "sweet and sour"
sweetandsour-vir.blogspot.com
Quina monada de galetes t'han sortit amb aquest arrebossat pel damunt, la forma rectangular sempre m'ha agradat molt per les galetes, els dóna un toc rústic inigualable.
ResponEliminaPetons!
Genials! S'assemblen molt a les estrelles de vainilla de la Montserrat Seguí, les preferides a casa. M'anoto la teva recepta.
ResponEliminaPetonets i feliç cap de setmana, bonica!
Nani, que bones! I no semblen difícils! Tornar a la infància vé tan de gust, de vegades... oi? Petonet!
ResponEliminaMmm, galetones casolanes de les que en guardes la recepta com un petit tresor! m'agraden, molt, molt i molt!! :)
ResponEliminaMua!
M'ha agradat molt això de rescatar una recepta de fa anys, aquestes mai fallen, i les galetes t'han quedat molt bé!
ResponEliminaAra mateix estic escoltant la cançó que dius de Norah Jones, que no la coneixia, i m'agrada molt!!!
Molts petons i bon cap de setmana Nani!!
i tens una llibreta de quan tenies 10 anys?????? unes galetes boníssimes Nani! molts petonets
ResponEliminaAmb tant sols el nom d'aquestes galetes pots sentir que entres en calor :o)
ResponEliminaMolt bones, i aquesta llibreta volem veure més receptes.
Me la guardo per quan torni a tenir forn (i cuina...).
Petonets,
Palmira
Me encantan las galletas.
ResponEliminaUn beso.
Unes galetes delicioses i amb aquests records de la infantesa encara han de ser més bones. Ja tens raó, aquests dies de tanta fred ve de gust encendre el forn i si és per cuinar una recepta tan especial encara millor.
ResponEliminaPetons
Riquísimas galletas! yo también tenía una pequeña libreta de recetas, donde anotaba (con mala letra) las recetas de casa, que recuerdos! un besito
ResponEliminahermosas galletas pero... ¿¿¿a los 10 años ya tenías una libreta de recetas??? ¡maravilloso!
ResponEliminaAy me has recordado mi cuaderno de recetas que mi madre aún conserva. A veces recuerdo alguna y le hago que me la envíe por email (vivimos en países diferentes). Las galletas tienen una pinta espectacular...sin duda serían un acompañante perfecto para cualquier charla entre amigas!
ResponEliminaFeliz semana, guapa!
quina pinta aquestes galetes!! la veritat és que sí amb aquest fred ve de gust estar-se a casa cuinant i sobretot menjant aquesta delicia....
ResponElimina