divendres, 24 de febrer del 2012

Senzillament: blat de moro {una de tropical}


M'agrada cuinar. Bé, no cal que ho digui. També m'agrada menjar bé. Tampoc cal que ho digui. Però de vegades la cosa més senzilla et pot deixar un aura de felicitat, sense que et compliquis massa la vida.
Avui he menjat panotxes cuites de moresc, també blat de moro o milho cozido al Brasil. A les platges brasileres és fàcil trobar el venedor d'aquest cereal, que el porta cuit i només cal afegir-hi mantega i sal i es converteix en una menja senzillament bona. Us convido a tastar-lo.

Necessitarem:
 - panotxes de moresc
 - oli o mantega
 - flor de sal

Farem: 
Normalment les panotxes es venen netes i envasades al buit. 
Les podrem coure: al microones, bullides o a la barbacoa.
Avui n'he cuit una al microones (3 minuts a potència màxima) i l'altra a la barbacoa.
Un cop fetes hi posem oli o mantega (a mi m'agrada més) i després salem.
Poden servir per acompanyar algun plat que ens vingui de gust o sense res més, només com entrant.

Em traslladaré a qualsevol platja brasilera, bé aniré a Saquarema, una platja preciosa que es mereix una menció i mentre passa "o moço do milho cozido" i l'Amaro dels gelats, sentiré la música que ve del xiringuito: Seu Jorge cantant É isso aí. Quina veu,  quina calor...  

14 comentaris:

  1. Fa taaaants anys que no m'he menjat una panotxa!! que bonica la foto del venedor de blat de moro!
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  2. Saps que he dinat avui??? Blat de moro!! Quina casualitat jejejeje. M'agrada molt així cuinat, en pantoxa, m'agrada el gust i m'agrada la forma de menjar-me'l, amb les mans.
    Amb el fred que fa ara veig aquesta foto de la platja i m'entren tantes ganes d'estiu i de viatjar...ai... que arribi ja!!!
    Petons Nani!

    ResponElimina
  3. M'encanten son boníssimes, nosaltres les fem a la barbacoa amb una mica de mantega desfeta per sobre!!
    Ptnts i bon finde.
    Susanna.

    ResponElimina
  4. No en tinc costum de menjar-ne però m´has fet recordar que a Sud-amèrica hi ha molt de costum de venda ambulant de panotxes...Suposo que és com un tentenpié, no?

    ResponElimina
  5. Doncs no n'he menjat mai, però no per res... Aquestes me les menjaria ara mateix
    Marta

    ResponElimina
  6. Me gusta mucho el maiz, y asi tambien, aunque es dificil encontrar las mazorcas para prepararlas de este modo.

    Ahi pillina, te trasladas a Brasil, al calorcito....haciendo uso de este plato.

    Bss

    Virgnia "sweet and sour"

    ResponElimina
  7. Fa mil que no menjo una panotza de blat de moro cuita al forn o barbacoa, però recordo que m'ecantaven! quina delicia... em penso que a la pròxima en compraré un paquetet, són un acompanyant deliciós.

    ResponElimina
  8. Ais, ara m'has recordat que fa anys en féiem a l'estiu a la barbacoa, n'hem de tornar a fer! M'he quedat sorpresa que se'n venguin a les platges, quina foto tan xula!
    Petons
    Sandra (de la Bordeta, jeje)

    PD: potser hauries de mirar la configuració de comentaris, al bloc PEbre i xocolata també em passava el amteix que no podia comentar com a wordpress i va canviar alguna cosa, i ara es pot! ;)

    ResponElimina
  9. Jo, com sempre, seré la nota discordant... n'he menjat, i si me'n donen tornaré a menjar-ne... però no faré cap pas per fer-ho!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. M'encanta el blat de moro en totes les versions imaginables, però les panotxes fetes a la brasa amb una mica de mantega... estan de vici!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  11. Jo també les faig així, Nani! Queden tan bones! El millor és collir-les i directament a la planxa o a la brasa! Petons

    ResponElimina
  12. Doncs jo no l'he menjat mai d'aquesta manera, sempre l'he menjat en conserva a les amanides. M'has fet venir unes ganes de tastar-lo, a la brasa ha de ser molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  13. Eu quero milho quente, por favor, jeje
    no sabía que vacacionabas por estos lados. Para nosotros es muy común viajar a brasil como para ustedes vacacionar en francia. lo que más me gusta de brasil es su temperatura clavada en los 26 grados, je

    ResponElimina
  14. Sovint ens compliquem la vida i les receptes més bones són com aquesta, les més senzilles. Gustós i ideal tan sol com per guarnició.

    ResponElimina