Unes galetes salades per un aperitiu sempre venen de gust. A més quan estan fetes a casa, sense conservants i amb llavors que ens seduiran des d'un primer moment. Ideals per acompanyar formatges, patés o hummus i que estan fetes en un tres i no res.
Així que som-hi i anem a la cuina a preparar-nos un petit plaer que no costa i ens proporcionarà un festival de textures i sabors. Tres tipus de farines i quatre de llavors.
Ingredients per a unes quantes galetes,
- 100 g farina de blat sarraí
- 50 g de farina d'espelta
- 50 g de farina integral
- 25 g de llavors de rosella
- 25 g de llavors de pipes de gira-sol
- 25 g de llavors de carabassa
- 25 g de llavors de civada
- 1 culleradeta de sal
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 75 g d'oli de coco
- 130 g d'aigua freda
En un bol gran barregem les farines, la sal i el llevat. Afegim l'oli de coco que haurem escalfat prèviament en un cassó. Hi aboquem també l'aigua i pastem, a mà o amb robot, fins a aconseguir una massa ferma.
La col·loquem sobre el tapet de forn i l'aplanem posant un paper de forn per sobre, fins a deixar-ho amb el gruix que desitgem. Un cop aplanat, traiem el paper de sobre i amb un tallador fem tires verticals i horitzontals per donar forma a les galetes. Enfornem amb el forn preescalfat a 160℃. Deixem que es daurin al gust, no massa, que després quan es refreden ja s'endureixen. Servim acompanyades de formatge fresc.
Acompanyament,
- 200 g de formatge cremós tipus Philadelphia
- oli d'oliva verge extra
- tomàquet sec en oli
- mostassa antiga de gra
- tàperes
- fulles de menta
- pebre
Barregem els ingredients i amanim amb oli. 'Et voilà', llest per untar les galetes.
Baião destemperado, Barbatuques
meravella.com sempre! abraçada, amiga
ResponEliminaEi, amiga, un gust que passis per aquí. ❤️❤️❤️
Elimina