Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 19 de febrer del 2025

Galetes salades cruixents amb llavors



Unes galetes salades per un aperitiu sempre venen de gust. A més quan estan fetes a casa, sense conservants i amb llavors que ens seduiran des d'un primer moment. Ideals per acompanyar formatges, patés o hummus i que estan fetes en un tres i no res.

Així que som-hi i anem a la cuina a preparar-nos un petit plaer que no costa i ens proporcionarà un festival de textures i sabors. Tres tipus de farines i quatre de llavors.

Ingredients per a unes quantes galetes,
 - 100 g farina de blat sarraí
 - 50 g de farina d'espelta
 - 50 g de farina integral
 - 25 g de llavors de rosella
 - 25 g de llavors de pipes de gira-sol
 - 25 g de llavors de carabassa
 - 25 g de llavors de civada
 - 1 culleradeta de sal
 - 1 culleradeta de llevat en pols
 - 75 g d'oli de coco
 - 130 g d'aigua freda

En un bol gran barregem les farines, la sal i el llevat. Afegim l'oli de coco que haurem escalfat prèviament en un cassó. Hi aboquem també l'aigua i pastem, a mà o amb robot, fins a aconseguir una massa ferma.
La col·loquem sobre el tapet de forn i l'aplanem posant un paper de forn per sobre, fins a deixar-ho amb el gruix que desitgem. Un cop aplanat, traiem el paper de sobre i amb un tallador fem tires verticals i horitzontals per donar forma a les galetes. Enfornem amb el forn preescalfat a 160℃. Deixem que es daurin al gust, no massa, que després quan es refreden ja s'endureixen. Servim acompanyades de formatge fresc.

Acompanyament,
 - 200 g de formatge cremós tipus Philadelphia
 - oli d'oliva verge extra
 - tomàquet sec en oli
 - mostassa antiga de gra
 - tàperes
 - fulles de menta
 - pebre

Barregem els ingredients i amanim amb oli. 'Et voilà', llest per untar les galetes.


2 comentaris: