Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 7 de desembre de 2011

Cols de Brussel·les a la Corrèze {anem a França}


Corrèze és un departament francès del Llemosí. La seva cuina és interessant, com arreu de França.
Ara que estem en temps de cols fem aquesta recepta que la meva mare tenia a la seva llibreta, que suposo que li devia passar la seva cosina francesa. 

Necessitarem:
 - 500 g de castanyes
 - 500 g de cols de Brussel·les
 - 200 g de cansalada
 - 50 g de mantega
 - sal i pebre
 - oli d'oliva
 - aigua 

Farem:
A la part més panxuda de la castanya hi farem un tall i les submergirem, durant 5 minuts, en aigua bullent: les dues closques i les pells es desprendran ràpidament.
Un cop pelades les castanyes les posarem en una cassola amb 50 g de mantega i una mica d'aigua, just que les cobreixi.
Taparem i courem durant una hora a foc baix.
Mentre, prepararem les cols i les courem amb aigua i sal.
Jo les faig al vapor durant 20 minuts.
En una paella fregirem amb una mica d'oli la cansalada tallada a tiretes.
Afegirem les cols, les castanyes i una nou de mantega i courem uns 10 minuts.
Resulta un plat molt bo.

Continuem amb la música la Marató de TV3: de fons tenim en Joan Masdeu amb El carrer dels jocs florals. Si podem donar tot allò que tenim al cos, quan ja no ens faci falta, és molt...
Esperant les festes i el nou Mercat de Tarragona.

6 comentaris:

  1. Ah, en tinc a la nevera i és just com les pensava fer ( però faig trampa amb les castanyes, són d'aquelles pelades i envasades al buit)! Mmmm quina gana...

    ResponElimina
  2. Ostres Nani, no puc amb les cols de Brussel·les, així que avui et dic bon dia!!! ;P petonets

    ResponElimina
  3. No coneixia aquest plat però segur que està boníssim, fa molt bona pinta.
    Petons

    ResponElimina
  4. M'agrada molt la idea de combinar les castañes amb les cols de Brusel.les... i amb una mica de cansalada, l'hauré de fer ben aviat a casa, quan trobi cols!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Ho puc fer amb col de paperina, no serà tan bonic però és la col que tinc a la nevera ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. òndia! que original! m'agrada! sempre tinc cols de bruxelles al congelador per emergències i aquest plat es perfecte per la carmanyola!! :-)

    ResponElimina