Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 9 de desembre de 2011

Escudella i carn d'olla amb bolets {per tu Santi!}


A la cuina de casa hi tinc emmarcada una felicitació de Can Fabes, de fa uns quants anys, i que em va agradar especialment. Sempre la miro mentre cuino i crec que avui ha arribat el moment de fer un experiment en honor a Santi Santamaria, que tant ha fet per la nostra cuina.  A la felicitació hi posava Escudella i Carn d'olla amb bolets. I com que ja estem amb les receptes de festes aquí posarem una carn d'olla i escudella.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 750 g de jarret de vedella
 - 1/2 pollastre
 - 1 tros de botifarra blanca
 - 1 tros de botifarra negra
 - 1 os de pernil
 - 1 os d'espinada de porc
per a les verdures:
 - 2 patates grans
 - 2 pastanagues
 - 1/2 col verda
 - 1 porro
 - 1 nap
 - 1 branca d'api
 - 1 xirivia
 - 1/4 k de cigrons en remull des del vespre
 - bolets (els que tinguem i ens agradin més)
per a la pilota:
 - 300 g de llonganissa fresca
 - 1 ou
 - 100 g de pinyons
 - sal i pebre
 - pa ratllat 
 - farina
 - canyella en pols

Farem:
Rentarem les carns, menys les botifarres,  i les posarem en una olla gran amb aigua.  
També hi posarem els cigrons.
Deixarem coure un parell d'hores a foc mig.
Seguidament hi afegirem les verdures, les butifarres i la pilota, que haurem fet amb els ingredients barrejats i passada per la farina, amb les formes que vulguem.
Quan estigui cuit colarem el brou i farem els galets segons indiqui el fabricant.
Bullirem els bolets durant 3 minuts, en una aigua apart, i els afegirem a la pasta quan en faltin 5 per acabar.
Si voleu posar els bolets amb la carn d'olla es poden passar per una paella amb oli d'oliva i salpebrats.
Els servirem juntament amb les verdures.
No sé com ho va arribar a fer el Santi.
Servirem la sopa. Les verdures i la carns en plates separades.

De fons ens posarem The Pepper Pots amb la cançó, de la Marató de TV3, Brilla, perquè jo crec que s'haurà apagat una estrella, però la llum que el Santi va deixar sobre la cuina catalana lluirà per sempre...

11 comentaris:

  1. Hola! Ja no ser com he arribat aquí, crec per Pimienta Rosa, però mira, m'ha agradat el color de la teva cuina, i les receptes encara més. Motles felicitats per la feina. També et volia convidar a que passessis per la meva cuina i espero que t'agradi!
    Gemma

    ResponElimina
  2. Un plato clásico que no puede faltar en nuestra mesa en navidad! un beso

    ResponElimina
  3. Aquesta versió d'escudella no l'he tastat mai però té molt bona pinta, segur que la faré algun dia. M'encanta el teu bloc!

    ResponElimina
  4. Vam celebrar un dels nostres anniversaris a Can Fabes i va ser tot un honor tastar unes coses tan excel.lents ...
    He d'amagar aquesta recepta teva, si la veu el meu marit l'hauré de preparar pel sopar (i avui, toca descansar, ara que ja ha tornat a casa!).
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  5. Amb bolets??? ha d'estar boníssima. M'ho apunto que segur que triomfo!!! ;P petonets guapa

    ResponElimina
  6. Apa, apa, com es nota que en aquesta RECEPTA hi a CLASE, ORIGINALITAT i AMOR!!!

    ResponElimina
  7. Ostres, quina xulada tenir la felicitació a la cuina! I l'escudella amb bolets... a casa meva triomfaria!! Perquè per Nadal venen un parell de tiets amb qui no pots innovar, però això ho hem de provar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. ohh!! que boníssimmmmaaa que ha de ser aquesta escudella....!!
    petonets

    ResponElimina
  9. M'he saltat moltes entrades teves :(! Ara miro la de les mandonguilles amb polenta, què bones!!

    La felicitació és xulíssima i l'escudella...uff, amb bolets!! Ja veig que la Judith s'ha posat contenta, jeje!!
    Té una pinta deliciosa, aquest any em toca a mi fer l'escudella per Nadal si veig bolets potser m'animo a posar-n'hi!!

    molts petonets!!

    ResponElimina
  10. Quina cosa més bona!!! Aix, me la menjava ara mateix... Un bon homenatge a en Santi Santamaria, si senyor!

    ResponElimina
  11. Nena, sense paraules m'he quedat, escudella i carn d'olla amb bolets... quna cosa més bona!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina