dimecres, 7 de setembre del 2011

Feijoada brasileira {e com farofa}


Avui al Brasil és festa nacional. És la festa de la Independència. I a casa també ho celebrem perquè és el meu aniversari. Així que avui tocava el plat més democràtic del país. No falta mai a les taules dels rics ni dels pobres. Quan faig feijoada casa meva fa olor a Brasil. I avui en fa. Us he de dir que jo la faig amb ingredients d'aquí perquè em falten els d'allà, però em surt molt bona, quasi tan bona com la que fan els brasilers d'allí.
Per a fer-la per a 4 persones

Necessitarem:
 - 1 fulla de llorer
 - 100 g de xoriç vermell
 - 100 g de bacó fumat
 - 1 costella de porc trossejada
 - 1 tomàquet trossejat
 - 1 ceba mitjana trossejada
 - 2 dents d'all
 - 1/4 kg de fesols negres
 - 2 tasses d'arròs 
 - oli d'oliva
 - sal i pebre
 - 1 1/2 aigua

Farem:
El dia abans deixarem els fesols rentats en remull. Els rentem perquè així aprofitarem l'aigua del remull que queda negra.
En una olla de pressió posarem l'oli d'oliva i sofregirem la ceba i el tomàquet. Afegirem els alls esmicolats, la fulla de llorer,  el xoriç tallat a rodanxes, la costella de porc i el bacó a dauets. Remenarem un parell de minuts i abocarem els fesols. 
Afegirem l'aigua i salpebrerem. Controlem la quantitat d'aigua perquè ni hagi suficient i els fesols no se la beguin tota. Taparem i deixarem 25 minuts a pressió. Obrim i comprovem que estiguin a punt de sal i de cuits. 

Aquest plat es serveix amb arròs blanc, farofa -farina de mandioca preparada- i col fregida. La col és de la classe mantega, originària del Brasil, i es fa tallada a tires fines, en una paella amb oli i un all esmicolat.
Apart també s'hi afegeix una salsa de malagueta picant, una espècie de caienes. Jo no la faig perquè a casa no agrada tot allò que pica. Jo m'hi poso una mica de Tabasco.

Si voleu escoltar una cançó que canta el gran Chico Buarque genial: Feijoada completa. En un minut i mig descriu com es fa una bona feijoada. I que vagi de gust.
Veient la foto d'Ipanema m'entra saudade...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada