Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 9 de novembre del 2011

Pa d'ahir amb melmelada de taronja {molt bona}


De les persones que passen per la meva vida sempre intento aprendre alguna cosa, les bones per a recordar i les dolentes per a no repetir-les. De la meva tia Margarida en vaig aprendre (entre d'altres) una de bona:  aprofitar el pa.
Un dia ens va preparar un sopar molt bo i en parar la taula ens vam adonar que no havia passat per la fleca. L'atzar ens va oferir una sorpresa: darrere la porta de la cuina penjava la bossa del pa i a dins hi havia una barra sencera de feia tres dies! Tot d'una va engegar el forn i va ruixar la barreta amb aigua. 
La va recuperar en un tres i no res. De l'oli del rostit no en va quedar gens ni mica.

Si tenim pa d'ahir, de fa uns dies o de molts, el podem aprofitar. 

Necessitarem:
 - llesques de pa d'ahir
 - mantega o margarina
 - melmelada de la que més ens agradi 
 - llet
 - rovells d'ou

Farem:
En una safata de forn hi posarem les llesques untades de mantega i a sobre la melmelada.
Hi abocarem llet on haurem batut, amb la batedora, un rovell d'ou. 
Sempre faig la proporció d'una tassa de llet per un rovell d'ou. 
Ha de que quedar per la meitat del pa, ja que es beurà la llet.
Ho enfornarem a 180º/190º uns 15 minuts aproximadament.
Controleu que no es cremin.
Aquesta és una bona manera de començar un diumenge pel matí: la casa fa una oloreta...

Jo sé que a la tieta Margarida li agrada molt Dyango i he triat Quan l'amor és tan gran.
Gràcies tieta per les vivències, et dedico una flor...

8 comentaris:

  1. Quina manera més curiosa d'aprofitar el pa d'ahir!!! i com que jo de melmelada de taronja en tinc...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ohh que bo!! jo el torro, però clar m´ho poses així i no et dic pas que no!!:))) petons

    ResponElimina
  3. Nyam!! Un bon aprofitament del pa, ha de ser molt bo! Jo l'altre dia en vaig fer sopa... nyam!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. La tieta Margarida s'ha emocionat molt!!!!! Li ha agradat la teva dedicatoria!!! T'envia un petó molt molt gran!!!!

    ResponElimina
  5. M'agrada molt aquesta manera d'aprofitar el pa, es fa al forn i això solament pot ser fantástic per
    l'oloreta.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Apa, apa, quina RECEPTA tan FANTÁSTICA per el fred que ens arriva.
    Me l'apunto maca.
    MOLTES GRACIES Y PETONETS:)

    ResponElimina
  7. Això del pa era desconegut per a mi. Jo aprofito croissants i ensaïmades (SECALLONES)per fer púding o simplements per mullar-los en el cafè amb llet o chocolata desfeta que resulten deliciosos...Quina recepta, noia! M´encanta.

    ResponElimina
  8. Quin esmorzar! ja se'm fa la boca aigua....

    petonets

    ResponElimina