Des del 6 de juny, i fins el dia 29 de setembre, al Museu d'Història de Catalunya hi ha l'exposició Aquell jove reporter belga que tenia un fox terrier blanc... en homenatge al seu creador el belga Hergé, dibuixant i guionista de còmics. Nosaltres som tintinaires i no volíem deixar de retre-li el nostre també. Un dels personatges que ens fan molta gràcia és Bianca Castafiore, inspirada en Maria Callas, i a ella li dediquem la recepta d'avui.
Qui hagi estat a Brussel·les sap que els musclos, les patates fregides i una bona cervesa són una menja ben representativa. Nosaltres la recordem i la fem.
Qui hagi estat a Brussel·les sap que els musclos, les patates fregides i una bona cervesa són una menja ben representativa. Nosaltres la recordem i la fem.
Per a dues persones,
Necessitarem:
- 2 kg de musclos
- 3 cullerades soperes de mantega
- 1 ceba mitjana trossejada
- 1 all esmicolat
- 1 branca petita d'api trossejada
- 3 cullerades soperes de nata líquida
- sal i pebre
- 1 gotet de vi blanc
- oli per a fregir les patates (oliva o gira-sol)
- patates
- maionesa
Farem:
En una cassola hi posem la mantega a fondre.
Seguidament hi coem la ceba, l'all i l'api durant uns minuts fins a sofregir-los suaument.
Hi afegim la nata, salpebrem i deixem un parell de minuts més.
Ara ja hi podem abocar el got de vi blanc i els musclos, que haurem netejat amb un raspall sota l'aixeta d'aigua corrent.
Tapem i deixem coure uns 10 minuts o fins que s'hagin obert, tot movent la cassola de tant en tant.
Els servim amb patates fregides i maionesa.
Per a fregir les patates i que quedin cruixents les coem primer al vapor i després fregim.
Les pelem i tallem amb la forma desitjada i les posem al vapor uns set minuts.
Tot seguit les fregim amb oli (el que més us agradi) fins que quedin daurades.
Les traiem i posem sobre paper de cuina.
A Brussel·les vàrem visitar uns alambins ben curiosos, però avui ho completem amb una cervesa de Xàtiva que va ser premiada amb una Estrella d'Or en aquella ciutat l'any passat: La Socarrada. És una cervesa feta amb romaní i mel mediterrània de romaní. Especial i bona.
L'Ària de les joies de l'òpera Faust de Gounoud ens acompanya. No podria ser un altre peça. La diva la canta al llibre de Tintín Les joies de la Castafiore. Gaudiu!
No he fet mai els musclus d'aquesta manera i tenen la veritat molt bona pinta. Sempre els faig marinera...pero auqests tenen que ser molt i molt delicats!!!! Els probarem....
ResponEliminaPreciòs collaret que has engalanat a la primera foto...m'ha encantat!!!!!
Igual que la Violeta, que està ja cambiant.... com pasa els tems...aviat tindràs nous ajudants a la teva cuina, que com ella i com nosaltres quedaran bocabadats amb les tevés arts...
Bona semana preciosa!!!!!
Bonissims aquests muscles!! A mi també m'agrada molt el personatge de la Castafiore :) Quina bellesa la Violeta! També va de camí de convertir-se en una autèntica diva!! :) Petonets!
ResponEliminaM'encanta aquesta recepta, em recorda al meu viatge a Bèlgica on sempre que podíem menjavrm mûles et frites, una delícia...
ResponEliminaQue passis un bon estiu!
Quin homenatge :o) Aquest fish & chips és meravellòs, senzill i ben bò ... però crec que si pogués ara mateix em prendria aquesta cervesa!!!!
ResponEliminaQuina pinta més seria per llegir :o)
Petonets,
Palmira
Nani, jo tinc tota la col·lecció de contes d'en Titín en sis volums. Ens encanta!
ResponEliminaGràcies per la proposta, boníssims, i continuem amb l'estiu!
Però què original!!! M'agrada molt la idea i els musclos encara més, m'encanten.
ResponEliminaJo de Tintín no he llegit els còmics, però quan era petita per casa corrien unes películes de dibuixos de varies de les històries i m'agradaven molt, excepte les 7 boles de cristall que em feia molta por jajajjaaj.
Petonets!!!
M'ha encantat el títol del plat. Boníssim!
ResponEliminaMarta
Però quines fotos, bravo!
ResponElimina