dilluns, 31 de juliol del 2023

Margarita, un còctel mexicà



Estiu i calor. Moment de compartir moments a la fresca i perquè no, un còctel. Amb el pensament ens traslladarem a Mèxic i serà una manera de viatjar amb el pensament i el paladar. Un 'margarita' amb un tequila casolà que em van portar fa uns anys.

dilluns, 24 de juliol del 2023

Tagín de mandonguilles, cuina del món



De les coses que m'agraden dels viatges són les visites als mercats. I en el del Marroc vaig gaudir molt de les aromes que fan especial la cuina marroquina: els perfums dels claus d'olor barrejats amb la menta, el safrà i el coriandre, la canyella i els pebres, l'orenga i el gingebre. La paprika i l'alfàbrega, la sàlvia i l'anís... i tantes altres essències. El ras el hanout, la barreja d'espècies que només el seu autor en sap la composició. Si hi afegim les pells seques de la taronja, de la llimona i de la síndria, ja tenim un reguitzell de sensacions gustatives que difícilment oblidarem.

dilluns, 17 de juliol del 2023

Melmelada de pruna groga, poma golden i nabius. El post 800.



I l'estiu és així. Fa calor i el cos queda sense ganes ni forces per fer res, però ei, sempre fas un petit esforç per a quan arriben els fruits de temporada i els vols guardar al rebost per tenir-los a mà la resta de l'any. Això m'ha passat amb les prunes grogues que m'ha donat la meva veïna Rosa. Em va trucar que anés a collir-ne i amb dos cistells com el de la foto que vaig tornar a casa.