I com aquell que no vol avui s'acaba el mes d'agost. Vàrem començar l'estiu amb els baladres ben florits que ornaven el verger i ara queden quatre flors a l'arbre i moltes per terra després de la pluja. Els ocells ja no canten i les orenetes que ens sobrevolen, estan a punt de marxar a altres indrets més càlids. Quan ens adonem la tardor ja haurà groguejat les fulles o les haurà fet caure. Aprofitem doncs per a sortir al jardí i gaudir del silenci que la natura ens regala.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
divendres, 31 d’agost del 2018
dilluns, 27 d’agost del 2018
Pastís de formatge amb peres blanquilla de la DOP de Lleida
Que les peres combinen bé amb el formatge, ho sabem. Que una manera de fer menjar fruita a qui no li agrada és incorporar-la als àpats: en una amanida, en un estofat o en molts altres plats, també ho coneixem. Així que avui us porto un pastís que farà que no es resisteixin menjar fruita i formatge alhora. A més, jo sempre he trobat que les peres són molt fotogèniques i m'agrada fotografiar-les.
Etiquetas:
amb licor,
berenars,
Chartreuse,
cuina catalana,
cuina de proximitat,
esmorzars,
forn,
fruita,
pastissos,
postres,
vegetariana
dilluns, 20 d’agost del 2018
Cóc marbrat de xocolata blanca i farina de garrofa, un te a les 5
Estiu i fa molta calor, però si la flor de casa et demana un cóc, no fa mandra engegar el forn. Així que cal que m'hi posi perquè el que li vull preparar sé que li agradarà segur. Després he vist que no anava equivocada, ja no en queda. La Violeta ha volgut convidar al seu amic anglès, en Harry, per a prendre un te, tot i que li hem preparat una infusió.
dilluns, 13 d’agost del 2018
Sopa freda d'alfàbrega i fesols de Santa Pau, amb un all de Belltall
La recepta que us porto està feta amb ingredients que tenen cognom i renoi quin cognom. Uns ingredients que són de plena temporada: els fesols de Santa Pau i els alls de Beltall. Uns, els fesols, vénen de la zona volcànica de la Garrotxa. Els altres, els alls, de la Conca de Barberà.
dilluns, 6 d’agost del 2018
Fem un vermut, anem a Bràfim
Fa uns dies vaig visitar la Casa Vermouth Padró a Bràfim, a l'Alt Camp. Tot un privilegi fer-ho de la mà de la Marta, la guia, que em va portar per un excel·lent recorregut explicant molt bé totes les seves peculiaritats. En la seva pàgina web, Vermut Padró ens convida a despertar els sentits i jo ho confirmo que resulta una experiència sensorial de gran magnitud: sentir les olors que desprenen les botes, poder tocar i tastar algunes de les herbes que el componen, veure com està muntada l'exposició, escoltar la història de la casa i acabar amb un tast dels vermuts que no té preu.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)