Tinc una amiga, la Soraya, que prepara un tagín del seu país -el Marroc- molt bo. M'ha passat la recepta, encara que jo crec que deu amagar algun secret perquè el seu té aquell toc diferent que el fa superb. El meu també ha quedat excel·lent i el vull compartir amb vosaltres perquè us animeu a fer el xai d'una manera diferent. L'he cuinat amb el tagín que em va regalar ella i en tinc un altre, igualment portat del seu país, que és preciós i que ja sortirà un altre dia.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dijous, 25 de febrer del 2016
dilluns, 22 de febrer del 2016
Bunyols de l'Empordà {tradicions gastronòmiques}
Ens agrada seguir el calendari gastronòmic per les festes pertinents. Podem donar fe que a casa seguim les tradicions amb el paladar. I ara toca fer bunyols. No tenia una recepta concreta i fa uns dies visitant el blog de la Teresa, Com a casa res, els vaig veure. Feien tan bona pinta que no m'he pogut estar de preparar-los. Ella fa tota una explicació ben interessant: que si poden ser rodons quan són de vent o amb forat al mig típics de l'Empordà anomenats brunyols. La diferència entre uns i altres és la textura, els rodons són flonjos i es poden farcir, i els altres més consistents, però esponjosos i humits. Ella ens animava a fer-los i aquí els teniu.
dilluns, 15 de febrer del 2016
Pa de pessic de mantega {i farina de garrofa}
Fa uns dies em varen regalar un nou motlle per a fer pastissos individuals. Moltes gràcies Gemma! La veritat és que el vaig trobar molt bonic i el volia estrenar com més aviat millor. L'envoltori portava una recepta de pa de pessic de mantega i jo li he afegit farina de garrofa que li dóna un gust de xocolata sense embafar (m'agrada aquesta farina: aquí teniu una clotxa feta amb ella). Com que li queda un buit a dalt per a omplir, li posem xocolata desfeta on suquem les primeres maduixes que hem comprat enguany. Bo, fàcil i que pot complaure el paladar més exigent.
Etiquetas:
berenars,
cuina catalana,
dolços,
farina de garrofa,
forn,
pastissos,
postres,
xocolata
dilluns, 8 de febrer del 2016
Lemon meringue pie {recordant Mildred Pierce}
M'agraden les sèries de televisió americanes. No és la primera vegada que ho dic. I fa uns anys vaig seguir una que em va agradar força: Mildred Pierce. Una minisèrie interpretada per Kate Winslet, en una adaptació d'una novel·la de James M. Cain, on una dona separada del seu marit lluita per tirar endavant les seves dues filles a l'època de la Gran Depressió. Em va quedar gravada la imatge del pastís que feia només començar el primer capítol i que avui cuinarem: el lemon meringue pie.
Etiquetas:
berenars,
cítrics,
colors,
cremes,
cuina del món,
llibres,
melmelades,
pastissos,
postres,
sèries tv
dilluns, 1 de febrer del 2016
Rostit de costella de porc amb peres {increïble!}
Encetem el mes amb una fantàstica recepta de la Carme Ruscalleda que és al núm. 34 de la revista Cuina. Nosaltres l'hem fet seguint els passos al peu de la lletra. Unes costelles que són bones no, boníssimes. Cruixents i que es poden menjar amb els dits.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)