Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 25 de febrer del 2016

Tagín de xai amb cuscús {viatgem amb els sentits}


Tinc una amiga, la Soraya, que prepara un tagín del seu país -el Marroc- molt bo. M'ha passat la recepta, encara que jo crec que deu amagar algun secret perquè el seu té aquell toc diferent que el fa superb. El meu també ha quedat excel·lent i el vull compartir amb vosaltres perquè us animeu a fer el xai d'una manera diferent. L'he cuinat amb el tagín que em va regalar ella i en tinc un altre, igualment portat del seu país, que és preciós i que ja sortirà un altre dia.

dilluns, 22 de febrer del 2016

Bunyols de l'Empordà {tradicions gastronòmiques}


Ens agrada seguir el calendari gastronòmic per les festes pertinents. Podem donar fe que a casa seguim les tradicions amb el paladar. I ara toca fer bunyols. No tenia una recepta concreta i fa uns dies visitant el blog de la Teresa, Com a casa res, els vaig veure. Feien tan bona pinta que no m'he pogut estar de preparar-los. Ella fa tota una explicació ben interessant: que si poden ser rodons quan són de vent o amb forat al mig típics de l'Empordà anomenats brunyols. La diferència entre uns i altres és la textura, els rodons són flonjos i es poden farcir, i els altres més consistents, però esponjosos i humits. Ella ens animava a fer-los i aquí els teniu.

dilluns, 15 de febrer del 2016

Pa de pessic de mantega {i farina de garrofa}


Fa uns dies em varen regalar un nou motlle per a fer pastissos individuals. Moltes gràcies Gemma! La veritat és que el vaig trobar molt bonic i el volia estrenar com més aviat millor. L'envoltori portava una recepta de pa de pessic de mantega i jo li he afegit farina de garrofa que li dóna un gust de xocolata sense embafar (m'agrada aquesta farina: aquí teniu una clotxa feta amb ella). Com que li queda un buit a dalt per a omplir, li posem xocolata desfeta on suquem les primeres maduixes que hem comprat enguany. Bo, fàcil i que pot complaure el paladar més exigent.

dilluns, 8 de febrer del 2016

Lemon meringue pie {recordant Mildred Pierce}


M'agraden les sèries de televisió americanes. No és la primera vegada que ho dic. I fa uns anys vaig seguir una que em va agradar força: Mildred Pierce. Una minisèrie interpretada per Kate Winslet, en una adaptació d'una novel·la de James M. Cain, on una dona separada del seu marit lluita per tirar endavant les seves dues filles a l'època de la Gran Depressió. Em va quedar gravada la imatge del pastís que feia només començar el primer capítol i que avui cuinarem: el lemon meringue pie.

dilluns, 1 de febrer del 2016

Rostit de costella de porc amb peres {increïble!}


Encetem el mes amb una fantàstica recepta de la Carme Ruscalleda que és al núm. 34 de la revista Cuina. Nosaltres l'hem fet seguint els passos al peu de la lletra. Unes costelles que són bones no, boníssimes. Cruixents i que es poden menjar amb els dits.