Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’agost del 2015

Un pastís ben dolç {per a compartir}


Si esteu al dia de tot allò que passa a la xarxa sabreu què vol dir l'hashtag -es representa amb un coixinet # i la paraula/etiqueta que uneix una sèrie de significats d'una temàtica-  #foodporn. Diuen que aquesta paraula ve de menjar-food i pornografia-porn i representa una manera de fotografiar el menjar sobretot d’alt contingut calòric que produeix una sensació irresistible d’aconseguir-lo i que podria servir com a substitut del sexe. S'utilitza molt en publicitat.

dimarts, 25 d’agost del 2015

Un sorbet refrescant {aigua, sucre i móres}


I anem seguint el ritme del temps: ara toca collir móres. Aquest any no ha sigut massa bo per a l’horta ni pels arbres fruiters. Les móres s’han unflat una mica amb les últimes pluges, però tampoc han estat a l’altura d’altres temporades. Amb tot, n’hem collit unes quantes dels nostres esbarzers. No podrem fer melmelada però si ens ha vingut de gust fer un sorbet. Barat, bo i fàcil.

dimarts, 18 d’agost del 2015

Berenant uns brioixos dolços amb la Violeta


La Violeta ja s'ha acostumat que li demani com ha de posar-se a l'hora de fer-li les fotos. Però avui qui comanda la sessió és ella i em treu el somriure amb les seves ocurrències:
 - Vovà, primer ensenyarem el brioix i jo faig veure que me'l menjo.
 - Sí, però mira'm.
 - Així?
 - Bé.
 - Però vull que surti com em menjo la xocolata!

divendres, 14 d’agost del 2015

Sopa freda d'ametllons {i unes flors d'hivern}


Aquelles flors d'hivern s'han convertit en les ametlles que hem fet servir per a aquesta crema fresca. Vaig aprendre a fer-la en un dels tallers del restaurant QuintaForca la primavera passada. Va ser al mes d'abril quan els ametllons eren tendres i verds i en vaig congelar uns quants.

divendres, 7 d’agost del 2015

Sopa freda de tomàquet {i quatre anys de blog!}


I en veritat avui m'agradaria tenir a tots els que visiteu la nostra cuina asseguts a taula. Seria una celebració fantàstica amb tots vosaltres. Quatre anys compartint algunes de les nostres vivències i tan feliços! Jo sí, molt feliç del fet que la meva afició m'hagi portat a conèixer tantes persones interessants i a viure moments molt intensos. I ho dec als que passeu per aquí.