Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 29 de febrer del 2012

Fideus d'arròs amb verdures i llagostins {amb palillos}




Les tardes del diumenge eren nostres. Ens reuníem a casa: ens planxàvem els cabells, ens posàvem els texans, el rímel als ulls i cap a la disco. Teníem tota una tarda per a nosaltres i ella, la Dolors, ens comandava a totes les amigues ara cap aquí ara cap allà.
I ara que tornaria a ser àvia, se'n va anar sense saber que tindria un nét preciós i l'altre que està a punt d'arribar.  La recordo avui perquè un dels primers restaurants que vam començar anar quan érem jovenetes va ser un xinès.

dilluns, 27 de febrer del 2012

Pa amb tomàquet i pernil {una manera de servir}


No sé si a vosaltres us passa el mateix, però quan marxo a fora i estic dies a tornar a casa, vinc amb moltes ganes de menjar-me un bon pa amb tomàquet, una bona truita de patates i beure'm una copa de cava ben fresqueta. A casa ens agrada molt.

divendres, 24 de febrer del 2012

Senzillament: blat de moro {una de tropical}


M'agrada cuinar. Bé, no cal que ho digui. També m'agrada menjar bé. Tampoc cal que ho digui. Però de vegades la cosa més senzilla et pot deixar un aura de felicitat, sense que et compliquis massa la vida.

dilluns, 20 de febrer del 2012

Pastís d'aniversari de xocolata {molt bo!!!}


A mi sempre m'ha agradat celebrar l'aniversari i per més anys que passin em continua fent il·lusió. La qüestió és anar complint, per molts que siguin, i fer-los acompanyada de la persones que estimes.
Aquest mes Memòries d'una cuinera ens convida a una festa d'aniversari, bé a fer un pastís de celebració.

divendres, 17 de febrer del 2012

Arròs de conill a l'estil murcià {de la Lluïsa}


Tinc una companya de feina, la Lluïsa, que està casada amb un murcianu, com diria ell. Li vaig demanar una recepta de Múrcia i ella me la va dictar tal qual. Només diré que va sortir boníssim, perquè el brou que va fer el conill li va donar a l'arròs un gust exquisit. Aquest cop vaig comprar un conill d'ulls negres criat amb plantes aromàtiques que em va recomanar la Pili de la polleria.

dimarts, 14 de febrer del 2012

Kibe {la kibbeh}


Aquest mes la recepta del 15 d' Els Fogons de la Bordeta  i  Xocolata desfeta ens tira de cap a les croquetes. Així que aquesta vegada farem un màster en croquetamania. En veurem de tots els colors, gustos, formes i ingredients. I l'anècdota ve quan les volem fotografiar. Com fer que quedin apetitoses i cridaneres?

diumenge, 12 de febrer del 2012

El meu hort urbà {un plaer de la vida}


Avui us parlaré del plaer de tenir un hort urbà a la ciutat. Viure a Tarragona, amb un clima força agradable, és una sort. Tenim temperatures moderades tot l'any i això fa que puguem gaudir de l'exterior molta part del temps. Si a més tens una terrassa on pots cultivar quatre verduretes, la felicitat és total. Mireu com una marieta es passeja per l'enciam!

dijous, 9 de febrer del 2012

Biscoitos da Belmira {unes galetes de mantega}


Fa molt de fred i això fa que vingui de gust engegar el forn i fer qualsevol cosa. Així que he anat a la meva superllibreta de receptes, de quan tenia 10 anys, i n'he rescatat una que ens va donar una veïna que treballava a casa seva fent dolços i pastissos de gran qualitat. Unes galetes de la infància.

dilluns, 6 de febrer del 2012

Sagu amb llet {l'heu tastat mai?}







L'altre dia veient com la Violeta feia bombolles vaig recordar que tenia un paquet de sagu per estrenar. El sagu s'obté dels tubercles de la iuca i no conté gluten. I quan es cuina queden unes boletes transparents com petites bombolles que esclaten a la boca. És conegut a tota Amèrica del Sud. Serveix per a fer postres i es cuina moltes vegades amb vi, però jo no l'he fet ni l'he menjat mai així. Només amb llet. 

divendres, 3 de febrer del 2012

Coca de calçots {dels nostres}


El diumenge passat van fer la Gran festa de la calçotada a Valls. Els que som de la zona gaudim molt dels calçots. A casa els cultivem i els agafem al moment de fer-los. Com que som pagesos aficionats ens en surten de totes les mides. Què fem amb els més petits? Els prenem a casa i els preparem de totes les maneres possibles.

dimecres, 1 de febrer del 2012

Batida de lima {é fevereiro}


Fevereiro é Rio de Janeiro. Febrer acostuma ser carnaval. Febrer és calor i festa. Febrer és Rio de Janeiro. Quan arriba aquest mes és pensar en marxar a Rio.  
I un cop allí és oblidar-se del món. Si estem aquí farem alguna cosa que ens traslladi lluny. Podem provar de fer una caipirinha diferente, més fluida.