M'agrada la varietat de la cuina del món. I que la francesa és una de les meves preferides no és cap secret. Un dels plats favorits d'aquesta cuina és el del xai de les set hores. No us espanteu, que no cal que hi sigueu davant la cassola tota l'estona. És un exemple de com cuinar amb temps i que triomfa segur a la taula. Es pot fer tant amb la cuixa (gigot) com amb l'espatlla (épaule). Nosaltres l'hem acompanyat de cuscús, fet d'una manera ràpida.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimarts, 31 de desembre del 2013
dissabte, 28 de desembre del 2013
Torró d'anacards i festucs {amb música d'Sting}
Continuem en dies de festes i encara mengem torrons. Però som a temps de fer-ne un de casolà i ben fàcil. Nosaltres no volem deixar de participar a Memòries d'una cuinera i aquí us presentem la nostra proposta.
dilluns, 23 de desembre del 2013
Un desig {i volem que sigui veritat}
I volem creure que aquests dies tindrem bones notícies. I volem creure que els nens tindran un plat a taula. I volem creure que la innocència seguirà en ells. I volem creure que en algun lloc brillarà un bonic arc de cel...
Recordem que avui comença la sisena edició del Tió Solidari en benefici del Banc dels Aliments.
Cantem? Somewhere over the rainbow, ...que els somnis i desitjos de veritat esdevinguin reals...
Una abraçada ben forta,
Violeta i Nani
divendres, 20 de desembre del 2013
Petits chaussons au Roquefort {de Julia Child}
Quan vaig veure el film Julia & Julie el llibre de receptes de Julia Child esdevingué un dels objectes de desig més apreciat a tenir quan fos traduït. Per això, quan la Cristina me'l va regalar no sabia com el desitjava. Havia de fer alguna recepta aviat per a compartir-la. Això sí, no em vaig treure el collaret de perles de la meva mare, quedant així dins del decorat dels anys 60'. Vaig triar els chaussons que són petites crestes i que ens serviran per a treure a taula aquests dies de festa.
Etiquetas:
acompanyament,
aperitius,
cuina del món,
entrants,
forn,
llibres,
panades,
pel·lícules,
pícnic
dilluns, 16 de desembre del 2013
Caramels de mandarina {fruita & xocolata}
Fa uns diumenges vaig llegir a la revista d'El País Semanal, a la secció 360 Grados, uns quants consells gastronòmics, per a un sopar gurmet a preu low cost, de part dels germans Roca, els del millor restaurant del món: El Celler de Can Roca. Tots eren prou originals i em va cridar l'atenció un de com fer uns caramels de mandarina. Nosaltres els hem fet i han resultat senzills i bons. Els hem acompanyat de xocolata desfeta Creo. Una combinació fantàstica: cítrics i xocolata. Una altra manera de donar fruita fresca als nens.
Etiquetas:
caramels,
cítrics,
cuina per a mandrosos,
fruita,
xocolata,
Xocolates Creo
divendres, 13 de desembre del 2013
Crema de patata i bacallà amb tòfona {magnífica!}
A hores d'ara tots esperem les festes que venen. Ja anem pensant què farem per a posar a taula alguna cosa que agradi a tots. A casa som molt clàssics i com cada any ens mengem la Sopa amb brossa tradicional de la nostra família. Però sempre hi ha gent jove que vol innovar i proposa alguna cosa diferent. Fullejant una revista Cuina del desembre del 2006 trobo una recepta de l'enyorat Santi Santamaria que ens dóna una alternativa a la sopa de galets de Nadal o per al sopar de cap d'any.
Etiquetas:
bacallà,
cremes,
cuina catalana,
del nostre hort,
el galliner,
entrants,
revista Cuina,
sopes,
tòfones
dilluns, 9 de desembre del 2013
Brou depuratiu {fent salut}
Desembre, mes de festes, mes d'excessos. I també mes de regals. I perquè no començar per a fer-nos uns de ben sans i efectius per al nostre cos i per a la nostra ànima? Per a l'ànima: Antonio Vivaldi, Sposa son disprezzatta, interpretada per Cecilia Bartoli. I per al cos? Un fumejant brou depuratiu que ens deixarà en pau amb nosaltres mateixos, mentre escoltem música.
dimecres, 4 de desembre del 2013
Topfenstrudel amb vanillesoße {amb la Srta. Prim}
...
La señorita Prim aseguró que nunca había oído mencionar un nombre semejante.
- Eso mismo dije yo. La señora se mostró muy considerada, por supuesto, y me escribió la receta. Pero a una no le gusta que una dama llegue a su cocina el primer día, le pida un topfenstrudel y además le dé una receta, ¿sabe usted lo que quiero decir?
La bibliotecaria asintió comprensiva.
- ¿Qué es el topfenstrudel?
- No es más que un strudel relleno de queso -gruñó la cocinera-. Ellos allí llaman a ese queso, topfen. No es difícil de preparar, desde luego que no. Así que tomé la receta y lo hice, naturalmente que lo hice. ¿Qué otra cosa podía hacer?
Subscriure's a:
Missatges (Atom)