Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 27 de març del 2018

Costelles de porc al vi, anem al Priorat


La meva mare sempre m'aconsellava cuinar amb bons ingredients, perquè això era estalvi i assegurança per a la salut. La seva frase era: compra bo i guanyaràs. El mateix consell era a l'hora de fer servir vi per a cuinar, que sempre fos de qualitat. I amb això vaig i avui us proposo cuinar unes costelles de porc al vi i de pas passejar pel Priorat.

dilluns, 19 de març del 2018

Crema cremada de coco


Les tradicions manen. I a mi, gastronòmicament parlant, m'agrada seguir-les. Sembla que la crema cremada és una menja que ja tenia el seu paper en receptaris medievals i que antigament era un dolç típic de Sant Josep. Per aquest motiu a casa en faig cada any quan arriba la data assenyalada.  Resulta que per a fer les fotografies, el fum en cremar el sucre, m'inspiro en la tènue boira que hi havia a la Ribera d'Ebre, entre Benissanet i Miravet, fa uns quants dies. Plena època de la floració dels arbres fruiters. Un espectacle de gran bellesa visual que alimenta l'ànima. I aprofito les últimes flors dels nostres ametllers abans esdevinguin ametllons...

dimecres, 14 de març del 2018

Copa de calçot, sabaiona d'ou i espuma de nap i patata


Aquest paisatge que veieu no és un quadre: és la finestra de la cuina des d'on es creen i preparen els àpats del restaurant Quintaforca de Casafort (Nulles) a l'Alt Camp. Allí on el color, tant a l'entorn com a dins del restaurant, dóna les seves notes i on val la pena arribar-s'hi en qualsevol època de l'any. Un indret que et transporta a la Toscana italiana sense sortir de casa. La primavera és a les portes, fa notar la flaire de les flors del camp i l'olor de terra humida que ha deixat la pluja, i hi vaig amb els ulls clucs, per a poder compartir una recepta d'en Jordi Bartolí, el nou component de la cuina quintaforcana.

divendres, 9 de març del 2018

Arròs de galeres i carxofes


Sempre m'ha agradat molt veure com treballen els que saben de cuina, els bons xefs. Que aprens  alguna cosa no hi ha cap dubte. Per això quan em van convidar a la I Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, organitzada per Caprabo i la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), no vaig dubtar d'anar-hi. El cuiner del dia era el xef en Jeroni Castells del restaurant Les Moles, amb una estrella Michelin i que està ubicat a Ulldecona, al Montsià. L'objectiu d'aquest taller de cuina era afavorir l'economia de proximitat a través de l'alta gastronomia. Des de Caprabo i amb col·laboració de la FCAC es treballa per a fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.

divendres, 2 de març del 2018

Pastís de mousse de xocolata


Un any més. I la Violeta aquest mes de març ja farà 10 anys. Com aquell que no vol es fa gran i la cosa canvia. No podem aturar el temps. Ara no sempre està disponible per a fer les fotos perquè li agrada molt quedar-se a casa i fer diumenges de pijama, si pot. Llegir, sentir música, ballar, jugar amb la play amb les seves amigues passen per davant. Això em fa feliç perquè ja fa la seva vida. Tot just fa un any que fèiem el pastís de mousse de xocolata del mecànic, es deleix per la xocolata i ara en faig un altre, però diferent. Violeta, moltes gràcies per omplir de felicitat als que compartim la vida amb tu.