La meva mare sempre m'aconsellava cuinar amb bons ingredients, perquè això era estalvi i assegurança per a la salut. La seva frase era: compra bo i guanyaràs. El mateix consell era a l'hora de fer servir vi per a cuinar, que sempre fos de qualitat. I amb això vaig i avui us proposo cuinar unes costelles de porc al vi i de pas passejar pel Priorat.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimarts, 27 de març del 2018
dilluns, 19 de març del 2018
Crema cremada de coco
Les tradicions manen. I a mi, gastronòmicament parlant, m'agrada seguir-les. Sembla que la crema cremada és una menja que ja tenia el seu paper en receptaris medievals i que antigament era un dolç típic de Sant Josep. Per aquest motiu a casa en faig cada any quan arriba la data assenyalada. Resulta que per a fer les fotografies, el fum en cremar el sucre, m'inspiro en la tènue boira que hi havia a la Ribera d'Ebre, entre Benissanet i Miravet, fa uns quants dies. Plena època de la floració dels arbres fruiters. Un espectacle de gran bellesa visual que alimenta l'ànima. I aprofito les últimes flors dels nostres ametllers abans esdevinguin ametllons...
Etiquetas:
berenars,
cremes,
cuina catalana,
cuina del món,
dolços,
flors,
natura,
postres,
tradicions,
vegetariana
dimecres, 14 de març del 2018
Copa de calçot, sabaiona d'ou i espuma de nap i patata
Aquest paisatge que veieu no és un quadre: és la finestra de la cuina des d'on es creen i preparen els àpats del restaurant Quintaforca de Casafort (Nulles) a l'Alt Camp. Allí on el color, tant a l'entorn com a dins del restaurant, dóna les seves notes i on val la pena arribar-s'hi en qualsevol època de l'any. Un indret que et transporta a la Toscana italiana sense sortir de casa. La primavera és a les portes, fa notar la flaire de les flors del camp i l'olor de terra humida que ha deixat la pluja, i hi vaig amb els ulls clucs, per a poder compartir una recepta d'en Jordi Bartolí, el nou component de la cuina quintaforcana.
divendres, 9 de març del 2018
Arròs de galeres i carxofes
Sempre m'ha agradat molt veure com treballen els que saben de cuina, els bons xefs. Que aprens alguna cosa no hi ha cap dubte. Per això quan em van convidar a la I Jornada de Cuina de Proximitat amb Productes de Cooperatives Agràries de Catalunya, organitzada per Caprabo i la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), no vaig dubtar d'anar-hi. El cuiner del dia era el xef en Jeroni Castells del restaurant Les Moles, amb una estrella Michelin i que està ubicat a Ulldecona, al Montsià. L'objectiu d'aquest taller de cuina era afavorir l'economia de proximitat a través de l'alta gastronomia. Des de Caprabo i amb col·laboració de la FCAC es treballa per a fomentar el consum i el coneixement dels productes de cooperatives agroalimentàries.
divendres, 2 de març del 2018
Pastís de mousse de xocolata
Subscriure's a:
Missatges (Atom)