Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 31 de març del 2012

Trifle de llimona amb coca {de Perafort}



A Perafort hi ha un forn, el Ribas, que fa unes coques boníssimes. En trobareu de dolces, de farcides de xocolata, de recapte amb ceba, amb espinacs, de vidre i d'altres. Tots els que som dels pobles del voltant les coneixem molt bé, perquè complementen qualsevol àpat, bé de casa bé d'amics. Es fan quasi obligatòries a les calçotades.

dilluns, 26 de març del 2012

Bolinhos de chuva {chove chuva..}


Feia dies que pensava què faria pel recull de bunyols de la crida mensual de Memòries d'una cuinera.  Anava bastant despistada. Fins que avui ha arribat la tan esperada pluja i amb ella la inspiració. 
La idea ha vingut de part de la meva amiga brasilera Eliane: Bolinhos de chuva! Aquests bunyols ens porten a la infantesa, als fogons de les àvies i a aquella flaire dels dies de pluja, quan estàs a casa i et ve de gust posar-te a la cuina a fer alguna cosa per a berenar.

divendres, 23 de març del 2012

Fregitel·la {d'un llibre tarragoní}


Tinc un llibre de cuina de fa molts anys del tarragoní Antoni Adserà Martorell (1926-1983) que es diu El Romesco- Platos de romesco y romasquets de las comarcas tarraconenses. També està en català, però jo en conservo la primera edició. Aquest llibre m'agrada perquè és tota una referència en el món romescaire.

dilluns, 19 de març del 2012

El pastís d'aniversari de la Violeta {quatre anys!}


El temps passa molt ràpid. Sembla ahir que va néixer i la Violeta ja ha fet quatre anys. Ho hem celebrat amb un pastís que la seva vovà, o sigui jo, li he fet. 
Està fet amb dos cocs diferents per dintre, tallats i intercalats per capes, aquestes farcides amb melmelada de pastanaga i violetes per dins. Un cop sobreposades, es cobreix tot amb ganache de xocolata i quan la xocolata queda eixuta es folra amb fondant de color rosa.

dijous, 15 de març del 2012

Les llenties de la meva mare {i que bones}


La meva mare feia les millors llenties del món. Us ho podeu creure. La meva amiga Dolors venia a dinar quan en feia, es delia per un plat de les de casa. Sempre explico que la meva mare tenia un repertori de pocs plats, no li agradava gaire experimentar, però els que feia eren boníssims: espectacular el seu fricandó, l'ensalada russa inigualable, una carn d'olla que jo no he aconseguit que em surti com ella i així tot allò que feia.

divendres, 9 de març del 2012

Un pom de núvols {benvingut Oriol!}


L'Oriol va néixer el diumenge. El seu germanet Gerard, que és molt entremaliat, ja l'esperava. Tot va anar molt bé i la mama està molt cofoia amb els seus nens. I per a ells és aquest pom de núvols per a endolcir una mica més la seva vida.

dilluns, 5 de març del 2012

Cuinant amb... Borja Vilaseca {un coach}


En Borja Vilaseca, periodista, col·laborador d'El País, està especialitzat en temes de responsabilitat personal, lideratge en valors i desenvolupament. És el creador del Màster en Desenvolupament Personal i Lideratge de la Facultat d'Economia de la Universitat de Barcelona. Com a escriptor ha publicat, entre d'altres, Encantado de Conocerme i El Principito se pone la corbata. I avui col·labora amb nosaltres portant-nos dues receptes pel benestar emocional i de com agafar la cuina amb un estat tranquil. Ens ha preparat dues receptes.