Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 28 de maig del 2017

Bundt cake d'escalivada {una delícia de l'Esther Cabré}


El taller feia olor de forn engegat i sonava Simon & Garfunkel de fons. En entrar es produí un moment màgic, d'aquells que et posen en dansa els sentits i et queda gravat al cervell, i al cor, l'instant sinestèsic que recordaràs per sempre i l'associaràs a l'Esther. Sí, perquè en quinze segons vaig tenir prou per a saber que la responsable de Tgaletes seria una de les persones amb la qual podria prendre un cafè i no acabar mai els temes de conversa, amb la rialla sempre posada i aquella manera de fer que et fa trobar com a casa allà on siguis.

diumenge, 21 de maig del 2017

Hygge {una manera de viure tranquil·la gestionant el temps}


Hi ha moltes maneres i gustos de viure i a mi m'agrada la vida tranquil·la. Durant la setmana no em queda més remei que anar al ritme del temps i tot just puc fer allò que voldria. Durant una visita a Copenhaguen vaig observar com gestionen el temps i em va agradar. A les sis de la tarda et conviden a abandonar les botigues (també ho he vist en altres països nòrdics) que tanquen puntualment. Aquest factor fa que les famílies puguin arribar aviat a casa i facin un tipus de vida més racional. Influeix que el clima de Dinamarca afavoreixi aquesta qüestió, ja que és un lloc amb grans contrastos de temperatura i llum. Són casolans i tenen una filosofia de vida, per a dir-ho d'alguna manera, que és l'hygge.

diumenge, 14 de maig del 2017

Talita {un còctel amb vi escumós i fruits exòtics}


Ve el bon temps. O almenys l'esperem. Hi ha ganes d'anar a la platja, d'estar a l'aire lliure i de reunir-nos amb els amics o la família al voltant d'una taula per celebrar qualsevol cosa. I jo penso que en aquest últim punt sempre és molt més agradable si a més podem brindar amb un bon còctel abans de l'àpat. Com que m'agrada preparar-ne he anat a la meva biblioteca particular on tinc els llibres que sempre m'inspiren. I un d'ells és el que va fer José María Gotarda, Las buenas compañías, sobre còctels i que va ser editat per Raventós i Blanc. I que millor que triar un dels seus vins escumosos per a fer-ne un. Perquè des de Raventós i Blanc treballen cada dia per a aconseguir allò que els seus avantpassats perseguien: un escumós capaç de rivalitzar amb els més prestigiosos del món, perquè a la  seva zona hi conflueixen tots els elements necessaris per a fer-ho: el clima, els sòls, les varietats, el coneixement i la passió.

dimecres, 10 de maig del 2017

Berenem magdalenes amb cireres {i una tassa de llet}


I el meu dubte és saber quin motiu tinc per a fer magdalenes quan la Violeta tomba per casa. Inconscientment les preparo i berenem. Ja en vaig fer unes que van sortir molt bones perfumades per a prendre un te floral i unes quantes més que trobareu a l'etiqueta de magdalenes. Ara és el temps de les cireres i aprofito per a fer-ne amb aquest fruit que tant agrada a casa. També tinc al blog altres receptes que surten molt bones com el pastís de pastanaga i pomes i el semifred de La Riera, entre d'altres i on les cireres tenen el seu paper. Però aquesta vegada he afegit un ingredient que m'agrada molt i que he utilitzat al bolo d'aipim o aipim frito, que són receptes brasileres. És la mandioca o nyam, una arrel tuberosa molt rica en fècules.

dimarts, 2 de maig del 2017

Pa de remolatxa i sopa de ceba {contigo, pan i cebolla}


El cap de setmana ha resultat fred i amb un sol que jugava a fet i amagar. El forn em demanava que l'engegués com fos i les cebes em picaven l'ullet dient que havíem de començar a arrencar-les. Al cap em venia allò de contigo, pan y cebolla, així que calia fer alguna cosa per a passar el temps amb la Violeta, disposada com sempre a donar un cop de mà i fer de model quan convé. D'aquests dies han sortit un pa de remolatxa que feia temps que esperava ser cuinat i una sopa de ceba, senzilla i bona. I amb la idea de fer un àpat saludable i de proximitat. Ho comparteixo per si us ve de gust posar-vos als fogons...