Sempre m'ha fet molta gràcia llegir a la carta d'alguns restaurants pasta a la puttanesca. He cercat l'origen de la paraula i sembla que ve de les dones que exercien la prostitució. Com que és un plat bo i ràpid de coure, el feien entre cita i cita. Quan vaig veure que Memòries d'una cuinera ens incitaven a fer macarrons ho tenia en ment: Pennoni alla puttanesca. Una amiga que va estar a Itàlia aquest estiu em va portar un paquet de pennoni i l'he aprofitat.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
divendres, 28 de setembre del 2012
dimarts, 25 de setembre del 2012
Amanida tèbia de tardor {colors}
Fa uns dies a Tarragona es va celebrar, dintre de les festes de Santa Tecla, la Santa Teca 2012 amb la presentació del moviment Slow Food Tarraco. Jo m'hi vaig passejar, l'ambient era de festa, i vaig comprar en algunes parades. Entre elles: la de verdures i productes agroecològics I un rave i la de l'oli d'oliva 100% arbequina d'Orgànic Fruit, una de Valls i l'altre de La Canonja. Els tomàquets xerry boníssims i l'oli no us el puc definir, s'ha de tastar. I com que ja la tenim aquí. Ha arribat sense baixar les temperatures i sense soroll.
divendres, 21 de setembre del 2012
Emperador a la romana {i patates suflés}
Fish'n'chips V
Pot semblar políticament incorrecte que des de Tarragona presentem avui una recepta d'emperador a la romana, a la nostra ciutat que va ser capital de l'Hispània Citerior Tarraconensis, però deixem-ho. En un principi aquesta recepta havia de publicar-se com a "patates suflés i emperador a la romana", però un cop fetes he decidit que el peix sigui el protagonista i les patates passin a un segon terme. Resulta que aquestes patates s'han de fer i servir ràpidament, perquè si no passa el que passa, es desinflen i quan vaig fer la fotografia ja no ho eren.
dimarts, 18 de setembre del 2012
Cuina amb melmelada {moltes gràcies!}
I així com qui no vol la cosa hem arribat a l'any de La cuina violeta amb un recull de receptes amb melmelada. Estem molt contents perquè uns blocs amics ens han fet arribar unes delicioses menges que us delectaran la vista i el paladar:
Varem començar la llista amb la Glòria que ens va visitar fent un dolç Púding de melmelada i clares d'ou. Una recepta del Brasil immensament bona.
dissabte, 15 de setembre del 2012
Bescuit de cervesa negra, escuma de peta crispies xoco i llimona de macarons {i aniversaris}
Recepta del 15 amb xocolata, el meu aniversari el dia 7, el del Xavi de la Bordeta avui, el recull del meu bloc de cuina amb melmelada, la convocatòria de la revista Cuina d'una recepta amb cervesa, alguna cosa més? No. Així que ho he unificat tot i d'una tirada m'ha sortit un bescuit de cervesa negra, amb cobertura de xocolata, farcit de melmelada de taronja amarga, amb escuma de peta crispies xoco i uns macarons que fan de llimona.
dilluns, 10 de setembre del 2012
Violeta en terra de melmelades {com l'Alícia}
Actualment a Barcelona hi ha una exposició al Museu d’Història de Catalunya, que estarà fins el 24 de setembre, de l'escriptora i il·lustradora Lola Anglada, de qui guardo molts llibres. Un d’ells i que més m’agrada és el de Lewis Carroll: Alícia en terra de meravelles, traduït per Josep Carner, editat per Editorial Juventud i evidentment il·lustrat per ella.
divendres, 7 de setembre del 2012
Verrines de feijão preto {receita brasileira}
Els verrines són els gots petits de vidre (petits verres en francès) on es serveixen aperitius, sopes, postres, etc. en petites porcions. Avui és el meu aniversari i m'he auto-regalat uns de vidre italià i que sortiran més d'una vegada. Resulta que avui també és festa al Brasil, perquè celebran la seva independència de l'Imperi Portuguès. Així que estem de festa.
dimarts, 4 de setembre del 2012
Conill amb verdures a la Gordon {i un llibre}
El meu pare llegia molt. Quan anàvem a casa seva/casa nostra sempre el trobàvem llegint. Segons el fill que hi anava li aconsellava el llibre que tenia entre mans en aquell moment. Coneixia bé els gustos de cadascun. Quan ens vam repartir els seus llibres jo em vaig quedar, entre d'altres, "El celler" de Noah Gordon, editat en català per Rocaeditorial. Al meu pare li va agradar molt i li va fer molta gràcia que tot un escriptor com el Sr. Gordon escrivís un llibre on la trama passa al nostre país. Em va contagiar el seu entusiasme i me'l vaig llegir a pleret i molt a gust.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)