Els vers de Josep Carner, Els Fruits Saborosos dóna nom a la seva pàgina web. Dues amigues, la Mireia i la Bet, que un bon dia van tenir un rampell emprenedor i aquí les tenim fent melmelades, romesco, codonyat i el que convingui i quan convingui. Avui han cuinat per a nosaltres i a més aprofiten l'avinentesa per a convidar-vos a unes jornades per a conèixer l'elaboració de productes gastronòmics de la comarca de l'Alt Camp: Vine, mira i tasta l'Alt Camp, cliqueu i veureu el temptador programa que han preparat.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dilluns, 30 de gener del 2012
divendres, 27 de gener del 2012
Cuinant amb... l'Albert i la Mélina {grans cuiners}
A principis d'any vaig tenir el goig de que vinguessin a preparar-nos, com amics, un menú l'Albert Boronat i la Mélina Allair. Una parella que em van fer quedar bocabadada amb la manera com es movien entre els plats i les cassoles. Es notaven els anys de "3 estrelles". De l'Albert podeu saber-ne visitant el seu blog. De la Mélina us puc dir que entre d'altres ha treballat a Paris, al Restaurant Taillevent amb Alain Solivarés, a l'Hotel de Crillon amb Jean François Piége i a Niça, a l'Hotel Negresco amb l'Alain Llorca. No cal dir res més.
Etiquetas:
bolets,
cremes,
cuina del món,
cuinant amb...,
cuiners i cuineres,
hortalisses,
peix,
Tarragona,
tòfones
dimecres, 25 de gener del 2012
Truita de xocolata {un somni de truita}
Truites. Somiar truites: qui no ho ha fet alguna vegada? Doncs jo aquest mes somiava fer una altra per a Memòries d'una cuinera, però el temps m'ha atrapat en un laberint existencial i us en proposo una que ja tenia feta: de xocolata.
dilluns, 23 de gener del 2012
Mandonguilles amb shitake i safranòria {nyam!}
Entre avui i demà comença l'any nou xinès. Serà l'any del Drac: diuen que porta salut i prosperitat. Nosaltres, que a casa aprofitem qualsevol motiu per a celebrar, hem fet un plat amb gust asiàtic.
dimarts, 17 de gener del 2012
Aipim frito {um petisco salgado}
La mandioca és un dels productes principals a l'alimentació del Brasil. Es prepara de diverses maneres. Avui la cuinem que serveix tant per a acompanyar altres plats com per a fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu aipim. Al nord del país es coneix com macaxeira.
dissabte, 14 de gener del 2012
Torrada de carxofa, cansalada ibèrica i tòfona {luxe!}
I així ens passa el temps. Una nova manera de mesurar els mesos:
la recepta del 15!
No ens adonem i cal que ens organitzem, perquè la Sandra tot el dia maquina amb què ens pot capficar durant uns dies fins que la trobem.
dimecres, 11 de gener del 2012
Lasanya molt vegeteriana {amb bròcoli}
M'agrada molt llegir i hi ha llibres que et distreuen d'allò més, arribant a fer riure en determinades situacions, com aquest que us recomano avui. Va rebre el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica a l'any 2007. Es tracta de Hoy caviar, mañana sardinas de la Carmen Posadas y el seu germà Gervasio Posadas (Editorial Planeta). Hi podem trobar moltes receptes entre totes les vivències diplomàtiques que va viure.
diumenge, 8 de gener del 2012
Quiche d'endívies {engegant el forn}
Resulta que tens ganes de fer una quiche per a dinar. Vas al frigorífic i veus que no tens els ingredients que hauries de fer servir, però bé, no passa res. Adaptarem els que tenim i a veure que surt.
dijous, 5 de gener del 2012
Espaguetis amb verdures al pesto de pipes {ummm!}
Necessitarem per a dues persones:
- 250 g de pasta fresca
- 1 pastanaga
- 1 carabassó
- 1/2 got de vi blanc
- 1 cullerada sopera d'oli
- 1 cullerada sopera de mantega
- sal i pebre
- 1 culleradeta d'orenga molta
- formatge parmesà
dilluns, 2 de gener del 2012
Galetes de l'abella presumida {un valor}
Ja us he parlat alguna vegada de Literatura Vertical. M'agraden molt els seus poemes verticals i els valors que ensenyen. Fa uns dies vaig comprar el poema visual L'abella presumida, d'Agnès Llorens i amb il·lustració de Mikel Jaso, per a la Violeta i el vull compartir amb vosaltres per aprendre dos valors: no a la vanitat i aprendre a compartir, per això hem fet unes galetes que imiten el poema visual.
diumenge, 1 de gener del 2012
Un any més, feliç 2012! {i amb il·lusió!}
Del 30 al 31 i desprès l'1 de gener; cap d'any. Hem compartit moments, sensacions, costums, ... en definitiva espais de vida.
Així que la Violeta i jo, la seva vovò, us desitgem un feliç 2012!
Subscriure's a:
Missatges (Atom)