Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 de gener del 2012

Cuinant amb... Els fruits saborosos {unes empredores}


Els vers de Josep Carner, Els Fruits Saborosos dóna nom a la seva pàgina web. Dues amigues, la Mireia i la Bet, que un bon dia van tenir un rampell emprenedor i aquí les tenim fent melmelades, romesco, codonyat  i el que convingui i quan convingui. Avui han cuinat per a nosaltres i a més aprofiten l'avinentesa per a convidar-vos a unes jornades per a conèixer l'elaboració de productes gastronòmics de la comarca de l'Alt Camp: Vine, mira i tasta l'Alt Camp, cliqueu i veureu el temptador programa que han preparat.

divendres, 27 de gener del 2012

Cuinant amb... l'Albert i la Mélina {grans cuiners}








A principis d'any vaig tenir el goig de que vinguessin a preparar-nos, com amics, un menú l'Albert Boronat i la Mélina Allair. Una parella que em van fer quedar bocabadada amb la manera com es movien entre els plats i les cassoles. Es notaven els anys de "3 estrelles". De l'Albert podeu saber-ne visitant el seu blog. De la Mélina us puc dir que entre d'altres ha treballat a Paris, al Restaurant Taillevent amb Alain Solivarés, a l'Hotel de Crillon amb Jean François Piége i a Niça, a l'Hotel Negresco amb l'Alain Llorca. No cal dir res més.

dimecres, 25 de gener del 2012

Truita de xocolata {un somni de truita}



Truites. Somiar truites: qui no ho ha fet alguna vegada? Doncs jo aquest mes somiava fer una altra per a Memòries d'una cuinera, però el temps m'ha atrapat en un laberint existencial i us en proposo una que ja tenia feta: de xocolata.

dilluns, 23 de gener del 2012

Mandonguilles amb shitake i safranòria {nyam!}


Entre avui i demà comença l'any nou xinès. Serà l'any del Drac:  diuen que porta salut i prosperitat. Nosaltres, que a casa aprofitem qualsevol motiu per a celebrar, hem fet un plat amb gust asiàtic. 

dimarts, 17 de gener del 2012

Aipim frito {um petisco salgado}


La mandioca és un dels productes principals a l'alimentació del Brasil. Es prepara de diverses maneres. Avui la cuinem que serveix tant per a acompanyar altres plats com per a fer un aperitiu. A Rio de Janeiro es diu aipim. Al nord del país es coneix com macaxeira.

dissabte, 14 de gener del 2012

Torrada de carxofa, cansalada ibèrica i tòfona {luxe!}


I així ens passa el temps. Una nova manera de mesurar els mesos: 
la recepta del 15!
No ens adonem i cal que ens organitzem, perquè la Sandra tot el dia maquina amb què ens pot capficar durant uns dies fins que la trobem.

dimecres, 11 de gener del 2012

Lasanya molt vegeteriana {amb bròcoli}


M'agrada molt llegir i hi ha llibres que et distreuen d'allò més, arribant a fer riure en determinades situacions, com aquest que us recomano avui. Va rebre el Premi Sent Soví de Literatura Gastronòmica a l'any 2007. Es tracta de Hoy caviar, mañana sardinas de la Carmen Posadas y el seu germà Gervasio Posadas (Editorial Planeta). Hi podem trobar moltes receptes entre totes les vivències diplomàtiques que va viure.

diumenge, 8 de gener del 2012

Quiche d'endívies {engegant el forn}


Resulta que tens ganes de fer una quiche per a dinar. Vas al frigorífic i veus que no tens els ingredients que hauries de fer servir, però bé, no passa res. Adaptarem els que tenim i a veure que surt.

dijous, 5 de gener del 2012

Espaguetis amb verdures al pesto de pipes {ummm!}


Necessitarem per a dues persones:
 - 250 g de pasta fresca
 - 1 pastanaga
 - 1 carabassó
 - 1/2 got de vi blanc
 - 1 cullerada sopera d'oli
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - sal i pebre
 - 1 culleradeta d'orenga molta
 - formatge parmesà 

dilluns, 2 de gener del 2012

Galetes de l'abella presumida {un valor}


Ja us he parlat alguna vegada de Literatura Vertical. M'agraden molt els seus poemes verticals i els valors que ensenyen. Fa uns dies vaig comprar el poema visual L'abella presumida, d'Agnès Llorens i amb il·lustració de Mikel Jaso, per a la Violeta i el vull compartir amb vosaltres per aprendre dos valors: no a la vanitat i aprendre a compartir, per això hem fet unes galetes que imiten el poema visual.

diumenge, 1 de gener del 2012

Un any més, feliç 2012! {i amb il·lusió!}


Del 30 al 31 i desprès l'1 de gener; cap d'any. Hem compartit moments, sensacions, costums, ... en definitiva espais de vida.
Així que la Violeta i jo, la seva vovò, us desitgem un feliç 2012!