Fa uns anys vaig veure la pel·lícula El sol del membrillo de Víctor Erice i de la que és protagonista el pintor Antonio López. Us puc assegurar que és una autèntica obra d'art. Veure que l'artista va mirant com surten els codonys, com agafen color i com els il·luminen les diferents hores del dia, és tota una classe magistral. Des de les hores, sempre els he mirat amb molt de respecte.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimarts, 30 d’octubre del 2012
dissabte, 27 d’octubre del 2012
Galetes de gingebre {i pebre rosa}
...yo soy aquel negrito, del África tropical, que cultivando cantaba la canción del Cola-Cao...
Qui no recorda la cançó de l'anunci? Una melodia i una imatge que formen part dels nostres records i encara avui dia de la nostra taula. Així que hem fet unes senzilles galetes de gingebre per acompanyar una tassa de llet ben calenta amb Cola-Cao, ara que baixen les temperatures.
dimarts, 23 d’octubre del 2012
Colors i cuina del món: Jordània {un viatge}
Quan viatges a un país que no has visitat anteriorment, per més que l'hagis vist en reportatges i fotografies, sempre t'acaben sorprenent les dimensions d'allò que veus. Per més que hagis menjat plats de la seva cuina i pensis que coneixes els ingredients i les olors, acabes menjant diferent i et quedes amb els sentits al límit. Així els chawarma, la sopa de llenties, el kafta al forn, el pollastre amb verdures, els rotllets de verdures, l'amanida de julivert i molts més plats de la cuina jordana m'han enamorat.
divendres, 19 d’octubre del 2012
Figues al vi {Sweet dreams}
M'assembla que les figues no necessiten cap tipus de presentació. Només caldrà que ens agradin i prepararem unes magnífiques postres que ens deixaran el cos amb una pau infinita.
Necessitarem:
- 4 figues per persona
- vi negre de qualitat
- 60 g sucre per cada 4 figues
- pela de llimona
- una branca de canyella
dilluns, 15 d’octubre del 2012
Crema de carabassa {amb rossinyols}
A finals d'octubre, entre els dies 26 i 30, se celebrarà a Tarragona Tocat del Bolet, Mostra del boletaire de Tarragona al Palau Firal i de Congressos. Hi haurà Show's Cooking i maridatges de diversos cuiners i cellers, amb xerrades, exposicions i maridatge de bolets, jazz i vi. Així que tornareu a tenir l'oportunitat de venir a visitar-nos. Els de Tarragona gaudirem un cop més d'una activitat de l'any de Capitalitat de la Cultura Catalana.
Etiquetas:
bolets,
carabassa,
carn,
cremes,
cuina catalana,
cuina per a mandrosos,
hortalisses,
microones,
Tarragona
dijous, 11 d’octubre del 2012
Magrana amb gelat d'iogurt {hola Júlia!}
Tenir petits a casa vol dir pensar com fer que mengin allò que volem, sobretot fruita, i que ho facin d'una manera divertida. La Violeta, amb quatre anys, diu que ja és gran i ara que ha nascut la Júlia, la nostra segona néta i que és molt petitona, s'hi sent més, no vol coberts de colors i vol menjar com els grans. Així que li preparem magrana amb iogurt gelat. Nosaltres ens la mengem amb vi dolç i li diem que té molta sort perquè no tenim gelat...i ella somriu dolçament.
dimarts, 9 d’octubre del 2012
Queijo com goiabada {do Brasil}
Jo vaig créixer en una casa rodejada de quatre mangos, dos guaiabers, dos llimoners i un papaier. Això et marca de per vida, perquè recordes les olors dels fruits madurs i de com esperàvem que maduressin per a menjar-los.
Possiblement si li pregunteu a qualsevol brasiler què troba a faltar quan està fora del país et contesti: Queijo com goiabada! Podríem dir que és l'equivalent al codonyat amb formatge, però elevat a l'infinit, comú a totes les cases i que no falta mai.
divendres, 5 d’octubre del 2012
Els colors de Tarragona I {bonics colors}
Aquest cap de setmana Tarragona es convertirà en una ciutat plena de colors: tindrem el Concurs de Castells i això vol dir que vindran colles castelleres d'arreu de Catalunya i que amb les seves camises alegraran els carrers. És l'espectacle casteller més gran del món. Serà una bona excusa per a visitar la nostra ciutat, perquè d'entrades no crec que en quedin per a entrar la Tarraco Arena Plaça. Així que us convido que vingueu a gaudir d'un bon passeig per la ciutat i de pas aprofiteu per a menjar en qualsevol dels nostres restaurants, que en tenim molts i uns de molt bons.
dimarts, 2 d’octubre del 2012
Clotxa-kebab de garrofa {experimenteu!}
Mont-roig del Camp (Baix Camp) és la capital de la garrofa. És el poble on va néixer el meu pare i és el poble que estimo. Quan vaig saber que la Fundació Alícia havia fet un llibre de receptes amb farina de garrofa, editat per Onada Edicions i amb una introducció de Jaume Fàbrega, em va picar la curiositat. I aquí teniu una d'elles, la que de seguida em va cridar l'atenció: els pans de pita per a fer una clotxa-kebab de garrofa. La clotxa és un plat tradicional de les Terres de l'Ebre que es fa amb pa de pagès, escalivada variada i s'acompanya d'una arengada o llonganissa a la brasa.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)