La setmana passada la Rosa, que és de Porrera, em va portar uns gotims de raïm i les últimes figues del seu hort. Calia fer alguna cosa ràpidament per a aprofitar-ho. La Violeta va pensar en un pastís on quedés la fruita per sobre. Dit i fet, ens vam posar a fer una massa brisa i per a berenar ja ens el menjàvem. I ella em va dir com volia la fotografia: del tros que es menjaria. De pas, n'afegim unes de diferents llocs del Priorat, és tan bonic...
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dilluns, 29 de setembre del 2014
dimecres, 24 de setembre del 2014
Galette de farina de fajol {i arriba la tardor!}
La meva amiga Carme sempre em comenta que quan entra a veure una recepta primer es mira la cançó, la posa i llavors llegeix què he escrit. Normalment escolto la música triada mentre escric i m'inspira. Així que avui comencem ben contents. Ha arribat la tardor i ve de gust canviar: un ritme més íntim i tranquil. Una versió en jazz de One day i fly away, per Nils Landren & Joe Sample, us agradarà segur.
dijous, 18 de setembre del 2014
Un plaer adult {amb Pernod}
Els adults també necessitem sentir-nos nens de tant en tant. Per això, avui us he preparat unes postres que van en uns petits envasos de porcellana que enganyen a simple vista. La Virgínia, de Sweet&Sour, me'ls va regalar i jo els aprofito amb un Pernod del temps que encara es destilava a Tarragona.
dilluns, 15 de setembre del 2014
Raïm al forn {una torrada amb formatge}
Estem en plena verema i cal gaudir d'aquest temps. Us proposem fer un aperitiu ben fàcil i que no us podeu imaginar com en queda de bo. Ho vaig veure fer en un programa de televisió estranger i ho havia de compartir: raïm al forn. Fem una torrada aprofitant el formatge del Casar que em va portar la Virgínia de Sweet & Sour d'Extremadura i servim un vi negre de la mateixa terra que ha fet un bo paper.
dimarts, 9 de setembre del 2014
Rotlles de pernil cuit i pollastre {un pícnic}
Si hi ha alguna cosa que m'agrada i molt és passar estones amb la Violeta. Fa uns dies, ella volia fer un pícnic i vàrem decidir anar al bosc del costat de casa. Aprofitant que enguany és el tercer Dia Cuina, que tindrà lloc el 27 de setembre a Manlleu a la Festa del Porc i la Cervesa, nosaltres hem fet un plat que es pot menjar tant calent com a fred. Ens conviden a preparar un plat que porti pernil cuit com un dels ingredients i aquí hem fet el nostre, amb l'excusa que la Violeta mengi uns espinacs amb disfressa. Per a una àvia i una néta que tinguin gana (o quatre amiguetes que vulguin dinar plegades al bosc),
dimarts, 2 de setembre del 2014
Mango curd {amb quallada de casa}
El món dels blogs ens porta a vivències que són un regal. Acabem coneixent altres bloguers que quan ens trobem físicament sembla que siguem amics de tota la vida. Afinitats, no tan sols de menjar, sinó també de fotografia i del bon viure ens uneixen. Així, que aquest estiu ha passat a visitar-nos una bilbaïna que té un blog molt bonic. Ens coneixem des d'un principi, per diversos motius. Ella és la Virgínia, de Sweet&Sour, de qui un altre dia us en tornaré a parlar.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)