Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 de setembre del 2014

Massa brisa {i un passeig pel Priorat}


La setmana passada la Rosa, que és de Porrera, em va portar uns gotims de raïm i les últimes figues del seu hort. Calia fer alguna cosa ràpidament per a aprofitar-ho. La Violeta va pensar en un pastís on quedés la fruita per sobre. Dit i fet, ens vam posar a fer una massa brisa i per a berenar ja ens el menjàvem. I ella em va dir com volia la fotografia: del tros que es menjaria. De pas, n'afegim unes de diferents llocs del Priorat, és tan bonic...
Per a una massa brisa casolana i el pastís en un motlle de 20 cm,

Necessitarem:
 - 250 g de farina tamisada
 - 125 g mantega
 - 50 g sucre en pols
 - ratlladura de llimona
 - 1 ou
 - 10 ml de llet
pastís:
 - 7 figues
 - raïm
 - 150 g formatge tipus Philadelphia
 - 250 ml nata
 - 1 ou

Farem:
Pastem els ingredients de la massa ben treballats i la deixem reposar 1/2 hora al frigorífic.
Posem paper vegetal de forn al motlle, repartim la massa -que haurem aplanat amb un corró- per sobre i que les vores quedin ben altes. 
Batem el formatge, la nata, l'ou i ho aboquem a la massa.
Repartim la fruita per sobre.
I cap al forn, que ja haurem posat a escalfar a 180º, uns 35 minuts aproximadament, fins que es comenci a daurar.
Ja només cal tenir gana i compartir-lo amb algú.

       ...i quan la lluna a Sant Antoni
                     busca el seu lloc entre els xiprers
                                el poble sembla que se n'adoni
                                                que és allí dalt només per ell...
El cafè antic, Lluís Llach.

5 comentaris:

  1. Quin bon gust té la Violeta a l'hora de preparar el berenar, potser hauriem de venir amb la rosseta a berenar amb vosaltres :o)
    I el Priorat, sens dubte un dels meus llocs favorits per gaudir de bon menjar i bona compania !
    Una abraçada i correm a ballet!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un pastís deliciós i unes imatges precioses, com sempre. Té gust la Violeta. Petons.

    ResponElimina
  3. Bonica terra i bona recepta. Un bon homenatge al Priorat.

    ResponElimina
  4. Como me gusta ese paseo por el Priorato¡¡¡¡ Precioso y preciosas fotos. Un besito.

    Virginia "sweet & sour"

    ResponElimina
  5. Com xala la Violeta amb tu i....com xales tu amb la Violeta!!! Quina néta més afortunada!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina