La setmana passada la Rosa, que és de Porrera, em va portar uns gotims de raïm i les últimes figues del seu hort. Calia fer alguna cosa ràpidament per a aprofitar-ho. La Violeta va pensar en un pastís on quedés la fruita per sobre. Dit i fet, ens vam posar a fer una massa brisa i per a berenar ja ens el menjàvem. I ella em va dir com volia la fotografia: del tros que es menjaria. De pas, n'afegim unes de diferents llocs del Priorat, és tan bonic...
Necessitarem:
- 250 g de farina tamisada
- 125 g mantega
- 50 g sucre en pols
- ratlladura de llimona
- 1 ou
- 10 ml de llet
pastís:
- 7 figues
- raïm
- 150 g formatge tipus Philadelphia
- 250 ml nata
- 1 ou
Farem:
Pastem els ingredients de la massa ben treballats i la deixem reposar 1/2 hora al frigorífic.
Posem paper vegetal de forn al motlle, repartim la massa -que haurem aplanat amb un corró- per sobre i que les vores quedin ben altes.
Batem el formatge, la nata, l'ou i ho aboquem a la massa.
Repartim la fruita per sobre.
I cap al forn, que ja haurem posat a escalfar a 180º, uns 35 minuts aproximadament, fins que es comenci a daurar.
Ja només cal tenir gana i compartir-lo amb algú.
...i quan la lluna a Sant Antoni
busca el seu lloc entre els xiprers
el poble sembla que se n'adoni
que és allí dalt només per ell...
El cafè antic, Lluís Llach.
Quin bon gust té la Violeta a l'hora de preparar el berenar, potser hauriem de venir amb la rosseta a berenar amb vosaltres :o)
ResponEliminaI el Priorat, sens dubte un dels meus llocs favorits per gaudir de bon menjar i bona compania !
Una abraçada i correm a ballet!
Palmira
Un pastís deliciós i unes imatges precioses, com sempre. Té gust la Violeta. Petons.
ResponEliminaBonica terra i bona recepta. Un bon homenatge al Priorat.
ResponEliminaComo me gusta ese paseo por el Priorato¡¡¡¡ Precioso y preciosas fotos. Un besito.
ResponEliminaVirginia "sweet & sour"
Com xala la Violeta amb tu i....com xales tu amb la Violeta!!! Quina néta més afortunada!
ResponEliminaPetons,
Olga