Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 2 de setembre del 2014

Mango curd {amb quallada de casa}


El món dels blogs ens porta a vivències que són un regal. Acabem coneixent altres bloguers que quan ens trobem físicament sembla que siguem amics de tota la vida. Afinitats, no tan sols de menjar, sinó també de fotografia i del bon viure ens uneixen. Així, que aquest estiu ha passat a visitar-nos una bilbaïna que té un blog molt bonic. Ens coneixem des d'un principi, per diversos motius. Ella és la Virgínia, de Sweet&Sour, de qui un altre dia us en tornaré a parlar.
Em va portar quall (entre altres coses) que ella troba fàcilment a Bilbao, cosa que aquí no aconsegueixo. El quall anava acompanyat d'una excel·lent llet fresca d'ovella. Li he d'agrair que m'hagi proporcionat uns bons productes que han acabat fent una deliciosa quallada. Però el mango curd que us proposo per a postres o per a berenar, no es queda curt. Proveu de fer-lo.

Necessitarem:
 - 2 mangos sense pell i os, tallats a daus
 - 95 g de sucre en pols
 - el suc d'una llimona
 - 1 xic de sal
 - 4 rovells d'ou
 - 85 g de mantega a temperatura ambient
per a la quallada:
 - quall de postres
 - llet d'ovella

Farem:
Posem el mango i el sucre al got de la Thermomix, barregem 10 segons a velocitat 8.
Afegim la mantega, la sal, el suc de la llimona i posem un minut a velocitat 2.
Hi posem els rovells i barregem a velocitat 3 durant 10 segons.
Finalment, acabem a velocitat 2, durant 8 minuts a 90º de temperatura.
Un cop fet, deixem refredar i el posem en un pot hermètic, podrà aguantar uns quinze dies al frigorífic.
Per a fer la quallada, escalfem la llet a 50-55º (es recomana utilitzar termòmetre).
Posar als envasos la dosi de quall necessària: si en fem 1 litre en un bol gran, caldran entre 18-20 gotes de quall, si en fem amb pots petits (que he amprat), 3-4 gotes per a cada un.
Aboquem la llet a la temperatura òptima i deixem reposar fins que qualli la llet sense moure l'envàs.
Tardarà més o menys uns 10 minuts.
La deserem al frigorífic fins a consumir-la. És important tapar els envasos amb paper film o alumini, perquè evitarem que agafi altres gustos.
No us sé dir quan pot durar la quallada al frigorífic perquè a casa només els he tingut quatre dies. La propera vegada en deixaré un per a anar tastant i veure quan poden aguantar.
Ens menjarem el mango curd en una torrada o amb la quallada. També el podeu fer servir per a farcir un coc o acompanyar qualsevol altre menja que ens vingui de gust.

Continuem mandrosos en aquest estiu que ha sigut una mica atípic, però encara fem alguna cosa de tant en tant com aquesta quallada, gràcies Virgínia, i un mango curd diferent.
Tenir bons amics és una sort, cosa que desitgem per a tothom.

6 comentaris:

  1. Quine enveja!!!!, que bé ho vau haver de passar, com m'hagués agradat unir-me a la festa!!! Jaa,jaaa. No tinc remei, però on hi ha bona gent.....
    El teva recepte espectacular, com sempre.
    Mil petons

    ResponElimina
  2. El millor del blogs són les convivències físiques amb els altres blogguers...se n´aprèn molt. Bona recepta.

    ResponElimina
  3. Ostres Nani, quina sort que la Virgnia et portés això!!!! Les quallades t'han quedat espectaculars i el mango curd 'he de provar... quina pinta!!! Petons

    ResponElimina
  4. El món dels blogs porta moltes alegries i conèxier a la Virginia és una d'elles. Si a sobre et porta cuall, ja és la bomba!!
    Petons (i felicitats de nou)

    ResponElimina