Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 28 d’agost del 2014

Panqueques {amb una melmelada de luxe}


El pa que fem aquest mes és potser un dels més consumits en tot el món i un dels més fàcils. Des que vaig veure Kramer versus Kramer sempre he recordat l'escena on pare i fill preparen panqueques, també conegudes com a torrades franceses, per a esmorzar. Tot un plaer per als sentits.

A casa les fem en una petita paella de 12 cm. En sortiran 12 si feu amb les següents quantitats,

Necessitarem:
 - 1 ou
 - 100 g de farina tamisada
 - 190 ml de llet
 - 35 g de mantega en pomada
 - 10 g de sucre en pols
 - 2 cullerades (postres) de llevat en pols
 - 1 xic de sal
 - melmelada per a acompanyar
 - móres acabades de collir o congelades

Farem:
En un bol gran hi posem la farina, el sucre, la sal i el llevat.
Fem un forat al mig, hi posem l'ou i comencem a remenar amorosament.
Aboquem la llet a poc a poca, tot remenant i afegim la mantega.
Deixem reposar el temps que tardem d'anar a passejar el gos i comprar el diari que llegirem mentre esmorzem.
En tornar, escalfem la paella on les courem.
Hi posem una mica de mantega i les fem amb dues cullerades soperes per a cada torrada.
Quan comencin a fer bombolletes per les vores i pel mig les tombem deixant que es facin per l'altre costat.
A mi m'agraden primes, però això és a gust de cadascú.
Acompanyem de fruits rojos i una bona melmelada. Nosaltres hem triat una de feta amb taronges amargues dels tarongers de la Via Augusta de Tarragona i que ha sigut premiada enguany a la Marmelada Awards de Dalemain. Qui la fa? Unes amigues de Vila-rodona, la Bet i la Mireia, les nenes d'Els Fruits Saborosos.
Tasteu-la.
El mig amic, Peret i els Dusminguet. En record al pare de la rumba catalana.

6 comentaris:

  1. No n'he fet mai, però em sembla que no tardaré gaire en fer-ne. Tan fàcil i tan bo!
    Petons!

    Mercè

    ResponElimina
  2. Gràcies Nani, t'ha quedat una entrada gens amarga i com sempre amb unes fotos precioses.

    ResponElimina
  3. Dels meus esmorzars preferits i amb una melmelada de luxe!!

    ResponElimina
  4. deals els panqueques per un esmortzar llarg, d'aquells que arriban al migdia i ens permeten gaudir del inici del dia amb laxa actitud i gula matinera. Per mi, tot va acompanyat.. Son moltes les pelis on els panqueques ens porten a desitjar fer-los al matí seguent. Per mi, una de entranyable es com la fantástica Binoche golpeja uns panqueques que fa per la seva familia política mentre mor de gelos pel seu cunyat (como la vida misma). Però que m'en vaig de tema.... ideals per esmortzars d'estiu mandrosos, bons i nutritius amb fruites vermelles i melmelades exitoses (com no de la Beth i la Mireia) i fets amb l'amor que et caracteritza. Tenen una pinta que m'està fent entrar ganes, i que consti que el blanc i negre no els treu cap aroma del que desprenen.

    ResponElimina
  5. Ideals per esmorzar, i un pim pam fets, a tots ens agraden!!! gràcies pel comentari, ets un SOL!!

    ResponElimina
  6. Vaja, me'n vaig a comprar la melmelada! Tot i tornar de París amb les melmelades dels Fruits...no m'ha calgut comprar-ne allà!
    Petons.

    ResponElimina