Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 11 d’agost del 2014

Cóc amb pometes {més de set en té el pomer}


De vegades vull fer una recepta i n'acabo fent una altra. Consumir productes del temps és mirar l'hort i ell et diu què toca. Ara, les dues petites pomeres que hi tenim ens fan agafar els seus fruits. Els collim i cap a la cuina. Farem un cóc per a berenar.


Necessitarem:
 - 80 g de farina (segons la mida dels ous igual en nessesiteu una mica més)
 -160 g d'ametlla en pols
 - 2 ous
 - 100 g de sucre
 - un bon raig del licor que més us agradi, jo hi he posat orujo amb mel
 - 65 g de mantega en pomada
 - 3 pometes tallades a trossets
 - unes quantes pometes senceres

Farem:
Posem a escalfar el forn a 180º.
En un bol hi posem el sucre amb els ous, batem fins que estiguin ben barrejats.
Seguidament hi afegim la mantega i el licor que ens vingui de gust.
Tot remenant incorporem la farina, l'ametlla en pols i les tres pometes trossejades.
Si veieu que la massa queda un pèl líquida afegiu-hi una mica més de farina.
Untem el motlle de forn que sigui desemmotllable (el meu és de 30 cm.).
Hi aboquem la massa i la decorem amb les pometes senceres, que haurem escapçat una mica per sota i punxat amb un ganivet perquè no explotin al coure.
Enfornem durant uns 40'/50', segons sigui el forn o fins que s'hagi daurat i que punxant amb un escuradents surti net.

Ha quedat ben bo, però un altre cop que el torni a fer bulliré les pometes un parell de minuts en un almívar i llavors sortirà rodó! Aquest cóc també l'he fet amb cireres despinyolades i no té pèrdua...
És Agost, Els Pets.

3 comentaris:

  1. Quina pinta! Nosaltres no tenim hort però els veïns del poble ens regalen moltes prunes, segur que estarà boníssim...

    ResponElimina
  2. Vaja és un goig i una sort tenir un mas així!
    Petons.

    ResponElimina