De vegades vull fer una recepta i n'acabo fent una altra. Consumir productes del temps és mirar l'hort i ell et diu què toca. Ara, les dues petites pomeres que hi tenim ens fan agafar els seus fruits. Els collim i cap a la cuina. Farem un cóc per a berenar.
Necessitarem:
- 80 g de farina (segons la mida dels ous igual en nessesiteu una mica més)
-160 g d'ametlla en pols
- 2 ous
- 100 g de sucre
- un bon raig del licor que més us agradi, jo hi he posat orujo amb mel
- 65 g de mantega en pomada
- 3 pometes tallades a trossets
- unes quantes pometes senceres
Farem:
Posem a escalfar el forn a 180º.
En un bol hi posem el sucre amb els ous, batem fins que estiguin ben barrejats.
Seguidament hi afegim la mantega i el licor que ens vingui de gust.
Tot remenant incorporem la farina, l'ametlla en pols i les tres pometes trossejades.
Si veieu que la massa queda un pèl líquida afegiu-hi una mica més de farina.
Untem el motlle de forn que sigui desemmotllable (el meu és de 30 cm.).
Hi aboquem la massa i la decorem amb les pometes senceres, que haurem escapçat una mica per sota i punxat amb un ganivet perquè no explotin al coure.
Enfornem durant uns 40'/50', segons sigui el forn o fins que s'hagi daurat i que punxant amb un escuradents surti net.
Ha quedat ben bo, però un altre cop que el torni a fer bulliré les pometes un parell de minuts en un almívar i llavors sortirà rodó! Aquest cóc també l'he fet amb cireres despinyolades i no té pèrdua...
És Agost, Els Pets.
Vigila al bullir les pomes
ResponEliminaQuina pinta! Nosaltres no tenim hort però els veïns del poble ens regalen moltes prunes, segur que estarà boníssim...
ResponEliminaVaja és un goig i una sort tenir un mas així!
ResponEliminaPetons.