Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 5 d’agost del 2014

Musclos de l'Ampolla {amb germinats}


La meva amiga Mimí viu a La Rochelle (França) i sempre em parla dels musclos d'Arcachon. Jo li dic que sí, que són molt bons però no li envegem gens perquè aquí en tenim uns que són excel·lents: els de Sant Carles de la Ràpita i els de l'Ampolla, que avui cuinem amb una recepta que em va enviar fa temps, per a sis persones. Jo la faig per a dues.


Necessitarem:
 - 1 kg de musclos
 - 1 tassa (cafè) de vi blanc
 - 1 branca de farigola
 - 2 fulles de llorer
 - 1 ceba tallada finament
 - 1 all laminat
 - 6 cullerades soperes de mantega
 - 1 cullerada sopera de farina
 - 1 culleradeta de curri
 - 1 rovell d'ou
 - 2 cullerades soperes de nata
 - germinats al gust. Jo hi he posat: comí (shiso purple), all suau (rock chives) i wasabi fresc (mustard cress), tal com estan per ordre a les fotografies. Aquests germinats són de Koppert Cress, uns micro-vegetals presentats com a Arquitectura aromàtica. He aprofitat per a estrenar l'Herbstick de Lekué amb ells. El vaig omplir amb oli d'oliva i un cop esmicolats els germinats els vaig posar a dins. Aquest estri serveix tant per a fer rodanxes, quan s'ha congelat, per a afegir-les als diferents tipus de guisats que fem i fins i tot per a pintar la paella quan fem alguna cosa a la planxa. Tota una innovació.

Farem:
Netegem els musclos, els rentem i els posem al foc en una paella que hem pintat amb l'Herbstick.
Hi aboquem el got de vi, la farigola i el llorer.
Quan s'hagin obert, els traiem i reservem, guardant el caldo i mantenint-lo calent.
Enrossim la ceba amb la mantega.
Empolvorem amb la farina i el curri, deixem coure uns cinc minuts a foc suau.
Hi afegim, tot remenant l'all, la nata i el rovell d'ou.
Anirem abocant el caldo dels musclos, tot remenant, fins que es vagi espessint la salsa.
Servirem regant per sobre els musclos.
Rallem l'Herbstick amb els germinats amb oli per a decorar i també hi posem unes branquetes senceres, que arrodoniran el plat.
Preparem força pa per a sucar!

Mimí, moltes gràcies per la recepta. N'espero més. Aquesta ha triomfat a taula.
Sé que t'agrada Edith Piaf. Hymne a l'amour.

6 comentaris:

  1. Quin platillo! Aquest herbstick sembla un gadget útil, oi? Aquests musclos deuen tenir un gustet molt especial, amb les herbes que hi has posat
    Marta

    ResponElimina
  2. "Ells" sempre es pensen que ténen el més bo del món, coneixen poc el nostre producte; perè el que sí hem de reconéixer és que en receptes són molt bons!
    petons.

    ResponElimina
  3. OOohhhh!!! Quins musclos....i quina recepta!! Una delícia!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Quina maravella de recepta... aquesta salsa vermelleta me fan venir ganes de fer el que faig sempre que menjo musclos... sucar la salsa amb la closca que m'agrada mès que els propis musclos i mes aquesta que te aquest toc de curry.
    Les fotos dels brots m'agraden molt, la millor .. la segona per mi... Petons!

    ResponElimina