Des del 6 de juny, i fins el dia 29 de setembre, al Museu d'Història de Catalunya hi ha l'exposició Aquell jove reporter belga que tenia un fox terrier blanc... en homenatge al seu creador el belga Hergé, dibuixant i guionista de còmics. Nosaltres som tintinaires i no volíem deixar de retre-li el nostre també. Un dels personatges que ens fan molta gràcia és Bianca Castafiore, inspirada en Maria Callas, i a ella li dediquem la recepta d'avui.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimarts, 30 de juliol del 2013
Musclos a la Castafiore {homenatge a Hergé}
Fish'n'chips IX
Etiquetas:
cerveses,
del nostre hort,
fish'n'chips,
llibres,
maionesa,
peix,
viatges,
Violeta
divendres, 26 de juliol del 2013
dimarts, 23 de juliol del 2013
Pizza km 0 {sense sortir de casa}
Les tardes d'estiu donen per a tot. La Violeta va veure que fullejava la revista Cuina i a la portada hi havia una pizza, que a ella li agraden i molt. Així que vàrem decidir què faríem per a sopar: una pizza! A l'hora de posar-li nom vam decidir que seria km 0, perquè les verduretes que la farcirien serien totes de l'hort que teníem davant. Un davantal, que algú ens va portar de Roma, va servir per a ambientar, amb els mateixos colors de l'ornamentació. La massa va quedar molt bona.
Etiquetas:
cuina del món,
del nostre hort,
forn,
hortalisses,
natura,
pans,
pizzes,
revista Cuina,
Violeta
divendres, 19 de juliol del 2013
Peres al vi {amb bona música}
Un cop de vent va fer caure totes les peres de cop. Seguint el ritme del temps hem de fer alguna cosa per aprofitar-les. L'altre dia va sobrar mitja ampolla de vi negre en un sopar d'amics i el vaig gastar fent aquestes delicioses postres que durant uns dies ens acompanyaran.
dimarts, 16 de juliol del 2013
Popets amb patates i allioli {d'un bon llibre}
Fish'n'chips VIII
Durant uns anys, i per a pagar-me els estudis, els estius treballava a Cambrils, a casa de la tieta Modesta, venent toros, castanyoles i diversos souvenirs. La tieta cuinava molt bé i un dels plats que més m'agradaven eren els popets amb patates i allioli. No fa gaire em vaig emocionar quan vaig veure la recepta, senzillíssima recepta, mentre fullejava el llibre Cambrils, la mar, la terra, la taula d'Arola Editors. Un llibre de cuina marinera amb receptes dels restauradors d'aquella bonica vila marinera.
Etiquetas:
cuina catalana,
cuina per a mandrosos,
del nostre hort,
fish'n'chips,
llibres,
peix
divendres, 12 de juliol del 2013
Cuinant amb... Be One {una coach ens cuida}
A la nostra cuina hi tenim un calaix on hi ha de tot. Hi guardem receptes de cuina i emocionals, de la vida, perquè qui cuida el cos cuida l'ànima. Avui participa amb nosaltres la meva filla Bibi, que encara que es dediqui a les empreses, ens ha regalat cinc minuts amb una recepta per a les vacances i el dia a dia. També té un blog des de fa poc, que és força interessant, doneu-li un cop d'ull: Be One Coaching.
Aquí us deixo la seva participació:
dimarts, 9 de juliol del 2013
Pesto de sàlvia i farigola {les nostres herbes}
La sàlvia de la torreta ha estat esplèndida durant l'hivern i part de la primavera. Ara ja s'ha començat a assecar i queden les últimes flors. Volia ensenyar-vos, abans de que les perdi totes, com en són de boniques. Fa uns dies, la Maria de Provisions -on vaig a comprar quan busco una cosa especial per a una ocasió especial- em va donar un paquet de pasta italiana de sàlvia. És d'un tipus que és seca però que bullint-la només dos minuts queda amb la mateixa textura com si fos fresca. Resulta excel·lent.
Etiquetas:
cuina del món,
cuina per a mandrosos,
del nostre hort,
natura,
pasta,
salses
divendres, 5 de juliol del 2013
Caragoles de llimona {una bona pasta}
Que les muses d'estiu ens han abandonat i no estem inspirats a la cuina? No passa res, ve de gust relaxar-nos. Miro el llimoner del veí que està farcit d'esplèndides llimones i recordo que vaig comprar un paquet de pasta amb gust de llimona. Així que l'agafo i veig que el paquet porta una idea de com preparar-la.
dimarts, 2 de juliol del 2013
Els nostres vins {i com cuiden els detalls}
L'entès en vins a casa és el meu marit. Jo només sé si m'emocionen o no. Però quan em toca a mi triar-los em guio per l'instint de que un bon etiquetatge, el lloc d'on provenen i altres detalls, em diuen quelcom més d'aquell vi que escolliré. I no cal que siguin cars, en podem trobar de preus molt assequibles i d'una qualitat més que bona. El preu resulta temptador en moltes ocasions. En els últims anys hem d'aplaudir que ens ofereixin uns vins tan cuidats com tot allò que els envolta. Us heu fixat en les càpsules?
Subscriure's a:
Missatges (Atom)