Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 28 de maig del 2012

Balas de doce de leite {anem al circ}


Imagineu que m'entrevisten i em pregunten:
- Nani, què és el que t'agradava més de quan eres petita?
Jo respondria sense pensar-m'ho: 
- O doce de leite! (el dolç de llet). 
Em delia per aquest dolç, sec o en pasta. Així que quan Film&Food ens van reptar a fer un petit caprici individual ho tenia clar, perquè aquesta llaminadura em continua agradant molt. 

dijous, 24 de maig del 2012

Tapa d'ou farcit de musclos del Delta de l'Ebre {i gambes de Tarragona}


Diu el Memòries d'una cuinera d'aquest mes que bé estima qui mai oblida i jo em sento molt afortunada per no haver oblidat els ous farcits que ens trobàvem al frigorífic quan tornàvem de la platja. La meva mare els preparava pel matí, mentre els fills esmorzàvem i ja ens els miràvem amb gana. Els feia senzills, amb tonyina i maionesa, els clàssics, però com n'eren de bons! Jo els faré de la mateixa manera però amb uns musclos del Delta i unes gambes de Tarragona, per a donar-li un toc diferent.

dilluns, 21 de maig del 2012

Fideus negres amb sípia i gamba vermella {de Tarragona}


A la ciutat de Tarragona s'ha creat la marca Tarragona Gastronòmica que agrupa les tres associacions de restaurants de la ciutat: ARCS (El Serrallo), Tarracogust (Centre) i ARPA (Part Alta). I és que quan es tracta de menjar amb qualitat a Tarragona tenim una bona matèria primera. Si partim del peix blau o de la gamba vermella ho fem amb paraules majors...

divendres, 18 de maig del 2012

Sopa amb brossa {una recepta de familia}


Quan vaig preparar aquesta sopa ho vaig fer pensant en un recull per a un llibre que està fent el Centre d'Estudis Mont-rogencs de receptes del poble de Mont-roig del Camp, el poble del meu pare i d'on em sento. Dies després, quan vaig veure que els d'Olleta de verdures preparaven la celebració del seu cinquè aniversari de bloc i ens animaven a participar en un concurs, la vaig enviar per a participar de la festa. La meva sorpresa fou que la Sopa amb brossa dels Nolla, va ser triada com una de les cinc guanyadores. Això em fa molt feliç perquè a casa nostra aquesta recepta significa quelcom més." 

diumenge, 13 de maig del 2012

Pepito de bou amb pebrots {quin entrepà!}


A casa tenim un entrepà que és una exquisidesa per a quan volem menjar ràpid, però bo. I no és ni més ni menys que un pepito de carn. L'acompanyem amb una cervesa ben fresca i fem festa major. 
Aquest cop, com que es tracta de posar un entrepà a la recepta del 15, aquí el teniu.

divendres, 11 de maig del 2012

Cordero patagónico {anant a la fi del món}


Quan l'Alba d'El taller de cuina va proposar la recepta viatgera per a celebrar l'aniversari del seu bloc,  em van venir al pensament els plats que he menjat viatjant, però hi havia un que feia temps que volia preparar i aquí el teniu. És una versió que em recorda de com estava fet, però a la meva manera.
Aquest xai el vaig menjar a Ushuaia i us puc dir que és una menja deliciosa.

dilluns, 7 de maig del 2012

Crocants per a gossos {guau!}


A casa sempre hem tingut gossos. Som família de tenir-ne i ens agraden molt. Sempre són un membre més. I avui toca que tornem a pensar en ells. Ja havíem publicat unes galetes molt bones, però avui hem fet unes de crocants que els enamorarà.

divendres, 4 de maig del 2012

Mousse de xocolata i perles de maracujà {exquisidesa!}


M'agrada tastar productes nous i aquesta vegada l'he encertat. Vaig comprar el nou Philadelphia de xocolata i unes perles de maracujà, que han donat com a resultat unes postres exquisides. La combinació ha funcionat molt bé.