Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 31 de desembre del 2013

Épaule d'agneau de les sept heures {recepta francesa}


M'agrada la varietat de la cuina del món. I que la francesa és una de les meves preferides no és cap secret. Un dels plats favorits d'aquesta cuina és el del xai de les set hores. No us espanteu, que no cal que hi sigueu davant la cassola tota l'estona. És un exemple de com cuinar amb temps i que triomfa segur a la taula. Es pot fer tant amb la cuixa (gigot) com amb l'espatlla (épaule). Nosaltres l'hem acompanyat de cuscús, fet d'una manera ràpida.

dissabte, 28 de desembre del 2013

Torró d'anacards i festucs {amb música d'Sting}


Continuem en dies de festes i encara mengem torrons. Però som a temps de fer-ne un de casolà i ben fàcil. Nosaltres no volem deixar de participar a Memòries d'una cuinera i aquí us presentem la nostra proposta.

dilluns, 23 de desembre del 2013

Un desig {i volem que sigui veritat}


I volem creure que aquests dies tindrem bones notícies. I volem creure que els nens tindran un plat a taula. I volem creure que la innocència seguirà en ells. I volem creure que en algun lloc brillarà un bonic arc de cel...
Recordem que avui comença la sisena edició del Tió Solidari en benefici del Banc dels Aliments.
Cantem? Somewhere over the rainbow, ...que els somnis i desitjos de veritat esdevinguin reals...

Una abraçada ben forta,
Violeta i Nani

divendres, 20 de desembre del 2013

Petits chaussons au Roquefort {de Julia Child}


Quan vaig veure el film Julia & Julie el llibre de receptes de Julia Child esdevingué un dels objectes de desig més apreciat a tenir quan fos traduït. Per això, quan la Cristina me'l va regalar no sabia com el desitjava. Havia de fer alguna recepta aviat per a compartir-la. Això sí, no em vaig treure el collaret de perles de la meva mare, quedant així dins del decorat dels anys 60'. Vaig triar els chaussons que són petites crestes i que ens serviran per a treure a taula aquests dies de festa.

dilluns, 16 de desembre del 2013

Caramels de mandarina {fruita & xocolata}


Fa uns diumenges vaig llegir a la revista d'El País Semanal, a la secció 360 Grados, uns quants consells gastronòmics, per a un sopar gurmet a preu low cost, de part dels germans Roca, els del millor restaurant del món: El Celler de Can Roca. Tots eren prou originals i em va cridar l'atenció un de com fer uns caramels de mandarina. Nosaltres els hem fet i han resultat senzills i bons. Els hem acompanyat de xocolata desfeta Creo. Una combinació fantàstica: cítrics i xocolata. Una altra manera de donar fruita fresca als nens.

divendres, 13 de desembre del 2013

Crema de patata i bacallà amb tòfona {magnífica!}


A hores d'ara tots esperem les festes que venen. Ja anem pensant què farem per a posar a taula alguna cosa que agradi a tots. A casa som molt clàssics i com cada any ens mengem la Sopa amb brossa tradicional de la nostra família. Però sempre hi ha gent jove que vol innovar i proposa alguna cosa diferent. Fullejant una revista Cuina del desembre del 2006 trobo una recepta de l'enyorat Santi Santamaria que ens dóna una alternativa a la sopa de galets de Nadal o per al sopar de cap d'any.

dilluns, 9 de desembre del 2013

Brou depuratiu {fent salut}


Desembre, mes de festes, mes d'excessos. I també mes de regals. I perquè no començar per a fer-nos uns de ben sans i efectius per al nostre cos i per a la nostra ànima? Per a l'ànima: Antonio Vivaldi, Sposa son disprezzatta, interpretada per Cecilia Bartoli. I per al cos? Un fumejant brou depuratiu que ens deixarà en pau amb nosaltres mateixos, mentre escoltem música.

dimecres, 4 de desembre del 2013

Topfenstrudel amb vanillesoße {amb la Srta. Prim}

...
La señorita Prim aseguró que nunca había oído mencionar un nombre semejante.
  - Eso mismo dije yo. La señora se mostró muy considerada, por supuesto, y me escribió la receta. Pero a una no le gusta que una dama llegue a su cocina el primer día, le pida un topfenstrudel y además le dé una receta, ¿sabe usted lo que quiero decir?
La bibliotecaria asintió comprensiva.
  - ¿Qué es el topfenstrudel?
  - No es más que un strudel relleno de queso -gruñó la cocinera-. Ellos allí llaman a ese queso, topfen. No es difícil de preparar, desde luego que no. Así que tomé la receta y lo hice, naturalmente que lo hice. ¿Qué otra cosa podía hacer?

dissabte, 30 de novembre del 2013

Pa de pagès amb mill {fent una participació}


A la cuina experimento. Faig receptes que em surten bé, d'altres que no he fet mai i les cuino llegint la recepta intentant sortir-me'n airosa, i d'altres que em fan mandra perquè no hi tinc agafat el punt. Entre aquestes últimes està el pa. Però ara m'ha picat el cuquet. El passat octubre vaig ser convidada, junt a altres set blogs, per l'Orsolya Müller del blog Kuiristo, a participar en un repte de Cuina creativa amb cereals. L'objetiu era fer un pa i cada blog havia de triar un cereal. Jo, sense assessorar-me i sense tenir ni idea de com podria respondre el cereal escollit, vaig triar el mill.

dilluns, 25 de novembre del 2013

Pastís de castanyes i xocolata {de temporada}


Tenir aquest blog fa que aprengui a fer receptes que desconec. M'agrada participar en reptes d'altres blogs perquè ens fan propostes que moltes vegades no sé ni com començar. El d'avui és el de Tia Alia recetas i que es publica l'últim dilluns de mes. Així que avui toca. Aquest cop he agafat la proposta dolça i tot que em feia una mica de mandra (pelar castanyes costa), la teniu aquí tal qual està escrita, però he reduït les quantitats

divendres, 22 de novembre del 2013

Mutàbal o babaganuix {amb xips de verdures}


De la revista Cuina hi ha receptes que em criden l'atenció per les fotografíes, d'altres pels ingredients i d'altres pel nom. Avui n'he fet una per aquest motiu. Com podeu veure el títol el nom no és gens corrent i fins i tot t'has d'acostumar a dir babaganuix, un plat tradicional del Líban. Ens agrada la idea i ens proposem fer-la. És una recepta de Francesc Vera.

dimarts, 19 de novembre del 2013

Flam de xocolata blanca {l'heu de fer!}


De tant en tant, al correu electrònic anem rebent resums de receptes que no sabem d'on han sortit i d'altres sí, que vénen amb noms i cognoms. La d'avui és una de tantes que han entrat i ve d'un resum de la casa Nestlé. Entre elles n'hi ha una de flam de xocolata blanca i jo me l'agafo perquè aquest mes participem, com acostumem fer, a Memòries d'una cuinera que ens proposen fer-ne un.

divendres, 15 de novembre del 2013

Fesols cuits {per una causa}


M'estic imaginant la cara de molts en veure la recepta d'avui: fesols cuits? Segur que els sabeu fer. Però no és una recepta normal, és una recepta emocional. Com ja vàrem dir a l'últim post amb en Napi, els pròxims dies 29 i 30 de novembre hi haurà el Gran recapte del Banc dels Aliments. I nosaltres hi tornem a participar, com cada any, amb Blogs contra la fam que ens demanen de fer una recepta que porti un dels ingredients que es recomanen recaptar.

dimarts, 12 de novembre del 2013

Napi i el Gran recapte del Banc dels Aliments


Els propers dies 29 i 30 d'aquest mes de novembre es farà als mercats i supermercats de tot Catalunya el Gran recapte del Banc dels Aliments. Es necessita una gran quantitat de: llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.
Caldrà moure i remoure el que convingui per a aconseguir-ho: força voluntaris, una bona participació ciutadana i difondre la campanya com sigui.

divendres, 8 de novembre del 2013

Sal d'herbes {amb olor a bosc}


S'apropen les festes i haurem d'anar pensant en petits detalls, que sense ser un gran regal, farem amb amor i d'una manera econòmica. Només caldrà dedicar-hi una mica del nostre temps i usant uns ingredients que ens dóna la natura. Així que sortim al camp, tallem les herbes que ens vinguin de gust, comprem la sal que més ens agradi, uns pots de vidres que guarnirem amb etiquetes fetes i personalitzades pels més petits: el triomf està garantit.

dimarts, 5 de novembre del 2013

Orada a la sal {menjant bé}


Els que vivim a Tarragona som uns privilegiats: tenim peix fresc i bo tot l'any. Anar a comprar al Mercat Municipal és un plaer. Passejar entre les parades anima i tens dubtes a l'hora de triar. Avui ens hem decantat per una orada i la farem a la sal. Resulta una manera fàcil de fer-la i molt bona a la taula. 

dijous, 31 d’octubre del 2013

Camarões na moranga {receita brasileira}


Encara no ha vingut el fred. Estem en el temps que els francesos en diuen l'été indien, o també l'estiuet de Sant Martí com en diem aquí. Un temps de tardor on fa bo... un automne où il faisait beau... i dura fins a mitjans de novembre. Però, ens ve de gust engegar el forn i ara tenim carabasses amb un color preciós. Què farem amb elles?

dilluns, 28 d’octubre del 2013

divendres, 25 d’octubre del 2013

Sípia estofada {a la carmanyola}


Tarragona és una ciutat tranquil·la. Ho tenim tot relativament a prop i no cal tirar de carmanyola. Però algun cop has de quedar-te a la feina i llavors és quan penses que va bé tenir-la a mà. Fa uns dies es va trencar la que tenia i vaig entrar a Culinarium, és difícil passar per davant i no fer-ho, la Maria en va recomanar una que va molt bé tant per fred com per calor.

dimarts, 22 d’octubre del 2013

Chicken and ham pie {per a Norman Foster}


17 h. en punt. Com si es tractés de prendre el te a Londres, sona el telèfon. A l'altre costat una veu agradable em diu:
- Sorry! No podré sopar demà amb vostè Mrs. Nani. A les 22 h. hauré de sortir amb el meu avió cap als Emirats Àrabs a veure com continuen les obres del projecte que hi tinc ara. Sento molt no poder assistir, però sí que estaré enormement satisfet de compartir avui un bon vi de la seva terra, m'agraden molt tots els que conec, acompanyat de qualsevol cosa lleugera preparada a la seva cuina.

divendres, 18 d’octubre del 2013

Pe de moleque com avelãs {mais uma receita}


Encara tinc pendent de publicar el repte de Memòries d'una cuinera del mes passat, però aquest no vull esperar i poso la recepta: ens demanen de fer garapinyades. Com que he pensat que n'hi hauran de moltes classes jo he cuinat unes avellanes en forma de pe de moleque, un dolç brasiler molt popular que la meva mare feia molt bé. He cercat en els seus apunts i no l'he trobat, perquè crec recordar que ella hi afegia una culleradeta de bicarbonat i jo no ho he fet, no estava massa segura.

dimarts, 15 d’octubre del 2013

Còctel de caqui i xips de moniato {amb vitamina C}


Ens agrada la cuina de temporada i la seguim sempre. La natura amb els seus colors ens indica què menjar en tot moment i no s'equivoca. Ara toca vitamina C per a poder passar l'hivern de la millor manera possible i ella ens ho proporciona: moniatos, taronges, mandarines, caquis... Com que el nostre caquier és generós i en mengem molts, diumenge vaig preparar un còctel que va sortir força bo. I si la canalla també en vol, només cal fer-lo sense alcohol i llestos. El vam acompanyar amb unes xips de moniato recent fetes i va quedar un aperitiu de luxe.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Temps de verema a Bàrbara Forés {bons vins}


Temps de tardor. Temps de verema. Temps de gaudir d'una activitat diferent a la natura.
Apa, temps d'agafar el cotxe i fer una escapada a la Terra Alta on es fan uns vins dels millors del món. Vam decidir anar a visitar un dels cellers emblemàtics de la DO Terra Alta: Cellers Bàrbara Forés de Gandesa. De la mà de Carme Ferrer, rebesnéta de la persona que dóna nom als vins, visitàrem les finques cultivades de diverses classes de raïm: Carinyena negre, Tempranillo, Morenillo, Garnatxes i d'altres. Unes vinyes que fan un goig impressionant i més que cuidades són mimades. En unes ja s'hi ha veremat, en altres s'està esperant el moment òptim per a fer-ho.

dimarts, 8 d’octubre del 2013

Violeta i la fàbrica de xocolata Creo {anem a Tortosa}


Segur que el títol de l'entrada d'avui us recordarà el llibre de Roald Dhal, Charlie i la fàbrica de xocolata, o la fantàstica pel·lícula de Tim Burton basada en ell. Sí, si és així, aneu bé. L'única diferència és que la nostra Violeta no té res a veure amb el personatge de Violet Beauregarde del relat. 
Fa uns dies vàrem visitar amb ella una de les poques fàbriques artesanals de xocolata, per no dir l'única que queda a Catalunya, Xocolates Creo de Tortosa.

divendres, 4 d’octubre del 2013

Cactus, gelatina de figa de moro i vinagreta


Una de les receptes de la revista Cuina que més m'ha xocat de sempre és una del número 109 i que està feta amb figues de moro, recepta de Carme Ruscalleda. I com diu de treure'n punxa...encara que, a la nostra cultura, de les figueres de moro només en consumim el fruit, aquí ens proposen menjar-ne també el cactus, inspirats en la cultura mexicana, que se'l menja de moltes maneres diferents.

dilluns, 30 de setembre del 2013

Fricandó amb olives {una altra recepta de familia}


Quan Carmen de Tía Alia recetas ens va proposar fer un fricandó no sabia que estava fent un repte amb un dels plats principals de la meva família, que amb la Sopa amb brossa formen el duet de les receptes més importants de la cuina de casa. Així que em vaig posar a fer-lo amb moltes ganes perquè era festa major i també és el plat que més repetim. Sempre ens va bé, a qualsevol època de l'any. Les olives, que li donen un gust diferent, es poden canviar per bolets.

dijous, 26 de setembre del 2013

Els colors de Tarragona III {visiteu-nos}


El nostre és un blog de gastronomia, però com sabeu també ens agrada parlar de la vida i d'una determinada manera de viure-la. I ara que s'han acabat les festes de Santa Tecla 2013, nosaltres volem participar en la iniciativa que Tarragona mereix rebre visites tot l'any i no només a l'estiu.
Som una ciutat castellera i tenim una història que continua viva a la memòria de tots.

diumenge, 22 de setembre del 2013

Magret d'ànec amb poma { i ceba caramel·litzada}

...
A la casa hi ha escalfor que fa olor de fusta de pi i resina, i quan entren a la cuina s'hi barreja l'olor més dolça d'una coca o un pastís. És una cuina enorme, tota d'alumini i de fusta blanca. A dins del forn s'hi veuen dues coques. A la taula, que travessa la cuina d'un cap a l'altre, hi seu un home de cabells blancs. Llegeix un llibre, amb les ulleres caigudes sobre el pont del nas.
   -Mmm. Fas coques de xocolata? Com és això? -diu en Lluc.
L'home aixeca els ulls i se'l mira per sobre de les ulleres.
   - Demà vénen les amigues de ta mare a berenar i m'ho ha demanat, a canvi de poder-me'n anar abans que arribin.

dimecres, 18 de setembre del 2013

El ginjoler {un dels meus arbres preferits}


L'entrada d'avui no estava prevista, però ahir sense voler vaig provocar curiositat en publicar a Instagram primer i Facebook després una fotografia d'uns gínjols. De sobte em preguntaren quin fruit era i quin gust tenia. Us puc dir que per a nosaltres és bastant comú veure ginjolers en molts horts i jardins. Té el gust similar a les pomes. Aquest arbre que veieu ens el van regalar en una branqueta i ara és harmoniós i elegant. Em té fascinada i quan fa vent m'agradaria poder compartir la bellesa de la seva dansa.

divendres, 13 de setembre del 2013

Cultivant l'hort urbà {ha nascut en Max}


L'Ester del Picaronablog ha creat un repte mensual per a blogaires d'horts urbans. El nostre és un blog gastronòmic, però en tenim un de petitó. Aquest mes convida a explicar com ha anat la temporada d'estiu. I jo li dic que he anat regant les maduixes, que han crescut moltíssim i encara estan productives, la menta, la farigola, el romaní, la sàlvia que torna a estar esplèndida i el llimoner que estic tractant perquè ha agafat pugó. I poca cosa més.

dimarts, 10 de setembre del 2013

Pernil cuit amb cervesa negra {i regalèssia}


Estem d'enhorabona: la revista Cuina ha arribat al número 150 i ens convida a celebrar-ho el dia 21 a Manlleu. Enguany tornen a organitzar el Concurs per a blogaires i ens demanen que preparem una recepta amb pernil cuit. L'any passat ja ens vàrem presentar amb el nostre Bescuit de cervesa negra, escuma de peta crispies xoco i llimona de macarons i vam estar entre els 25 escollits per anar-hi. Va ser una molt bona experiència. Com que tenim ganes de repetir, participem!

dijous, 5 de setembre del 2013

Molls de Tarragona al perfum de fonoll {i flors}


Fa uns dies us vaig dir que cuinaria alguna cosa amb fonoll. Al final l'he fet però amb les branques, ja en pensarem una altra més endavant amb les fulles. Resulta que vaig passar per Ribes Decoració a cercar una roba per a entapissar. Em vaig endur una sorpresa en veure una de molt bonica amb flors de fonoll. Tot d'una em van inspirar el plat que havia de fer amb uns molls. Aquí els teniu.

divendres, 30 d’agost del 2013

Empedrat {per a una bona dieta}


A l'any 2010 la UNESCO va declarar la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta dieta és un estil de menjar i viure que per a nosaltres representa un privilegi. Gaudim en gran quantitat de tots els ingredients que la componen: l'oli d'oliva (el principal), cereals, fruites i verdures fresques o seques, i en proporcions moderades de carn, peix i productes lactis, abundants condiments i espècies. I sempre acompanyat d'un bon vi o infusions. Què ens falta per a seguir-la? Res.

dilluns, 26 d’agost del 2013

Infusió de marialluïsa {del nostre hort}


La marialluïsa de la torreta ara està esplèndida. Ja cal que anem pensant què hem de fer amb les seves fulles abans que caiguin. Encara fa calor, però el rebost que es nodreix de l'hort tot l'any ja espera les seves fulles seques.

dimecres, 21 d’agost del 2013

L'hort i la felicitat {la vida a l'aire lliure}


Diuen que el roce hace el cariño i això ho hem après bé amb la natura. Per més que te l'estimis fins que no hi tens contacte directe amb allò que plantes no t'adones del seu valor real, per més exigent que siguis comprant productes de qualitat.
Un dia et mires el calendari per a veure què s'ha de plantar en tot moment (es nota que n'estem aprenent), l'altre prepares la terra, seguidament vas al pagès a comprar llavors i planters, tot aprenent de les explicacions que ell et dóna i de les persones que fan cua amb tu.

divendres, 16 d’agost del 2013

Els colors de Tarragona II {una bonica ciutat}


Un cop més han arribat les festes de Sant Magí a Tarragona. Com sempre amb una gran varietat d'actes per a tots els gustos i totes les edats. I com sempre amb una bona oferta gastronòmica i per a totes les butxaques.
Un cop més hi sou convidats a passejar-vos per la nostra ciutat, una ciutat de colors, una ciutat amb llum mediterrània i que us acollirà amb els braços oberts.

dimarts, 13 d’agost del 2013

Camarão nordestino {del nord-est brasiler}


A l'anterior entrada us parlava del menjar de la regió nord-est del Brasil, doncs us porto un dels plats d'allí: uns llagostins/camarões fets de manera senzilla i de poc cost econòmic. Els vaig comprar a 8,90 €/kg. al Mercat municipal de Tarragona. Resulta un bon plat que acompanyat d'arròs blanc és una delícia.

divendres, 9 d’agost del 2013

O nordeste brasileiro {una vida gens fàcil}


Brasil és un país immens, preciós i amb diverses tradicions. Una d'elles és el carnaval. Fa uns anys, el meu marit i jo vam recórrer el nord-est brasiler en època carnavalesca. Seguint camins i carreteretes vàrem anar a parar a un vilarejo on feien una rua i ens trobàrem amb una comparsa que escenificava la tropa del cangaceiro (bandoler) més famós d'aquell país: Lampião, odiat per uns reverenciat per altres. Amb ell, Maria Bonita i tot el seguici. Les seves disfresses, fetes amb materials ben senzills, eren fantàstiques i amb uns colors meravellosos.

dimarts, 6 d’agost del 2013

Alberginíes en tempura {i les seves flors}


La meva mare sempre em deia que em deixés de modernitats perquè la cuina tradicional no fallava mai. Ara riuria per sota el nas quan li digués que a aquella cobertura que feia amb cervesa li diem tempura, ella que era la reina dels arrebossats. El que millor li sortia era la de flors de carabassons. No en tinc cap recepta escrita que l'expliqui, però la farem com recordem.

divendres, 2 d’agost del 2013

El fonoll i la libèl·lula {en un dia de sol}


Pel títol sembla que l'entrada d'avui hagi de ser una faula d'Isop que tant m'agradava llegir de petita, però no. Us explico. D'ençà que tinc el blog que vull posar una recepta feta amb fonoll. D'aquesta herba umbel·lífera m'agrada tot: la seva olor, el seu gust, la seva bellesa com a planta i sobre tot les seves flors. Com que ara estan esplèndides, tenia ganes de fotografiar-les.

dimarts, 30 de juliol del 2013

Musclos a la Castafiore {homenatge a Hergé}

Fish'n'chips IX

Des del 6 de juny, i fins el dia 29 de setembre, al Museu d'Història de Catalunya hi ha l'exposició Aquell jove reporter belga  que tenia un fox terrier blanc... en homenatge al seu creador el belga Hergé, dibuixant i guionista de còmics. Nosaltres som tintinaires i no volíem deixar de retre-li el nostre també. Un dels personatges que ens fan molta gràcia és Bianca Castafiore, inspirada en Maria Callas, i a ella li dediquem la recepta d'avui.

dimarts, 23 de juliol del 2013

Pizza km 0 {sense sortir de casa}


Les tardes d'estiu donen per a tot. La Violeta va veure que fullejava la revista Cuina i a la portada hi havia una pizza, que a ella li agraden i molt. Així que vàrem decidir què faríem per a sopar: una pizza! A l'hora de posar-li nom vam decidir que seria km 0, perquè les verduretes que la farcirien serien totes de l'hort que teníem davant. Un davantal, que algú ens va portar de Roma, va servir per a ambientar, amb els mateixos colors de l'ornamentació. La massa va quedar molt bona.

divendres, 19 de juliol del 2013

Peres al vi {amb bona música}


Un cop de vent va fer caure totes les peres de cop. Seguint el ritme del temps hem de fer alguna cosa per aprofitar-les. L'altre dia va sobrar mitja ampolla de vi negre en un sopar d'amics i el vaig gastar fent aquestes delicioses postres que durant uns dies ens acompanyaran.

dimarts, 16 de juliol del 2013

Popets amb patates i allioli {d'un bon llibre}

Fish'n'chips VIII

Durant uns anys, i per a pagar-me els estudis, els estius treballava a Cambrils, a casa de la tieta Modesta, venent toros, castanyoles i diversos souvenirs. La tieta cuinava molt bé i un dels plats que més m'agradaven eren els popets amb patates i allioli. No fa gaire em vaig emocionar quan vaig veure la recepta, senzillíssima recepta, mentre fullejava el llibre Cambrils, la mar, la terra, la taula d'Arola Editors. Un llibre de cuina marinera amb receptes dels restauradors d'aquella bonica vila marinera.

divendres, 12 de juliol del 2013

Cuinant amb... Be One {una coach ens cuida}


A la nostra cuina hi tenim un calaix on hi ha de tot. Hi guardem receptes de cuina i emocionals, de la vida, perquè qui cuida el cos cuida l'ànima. Avui participa amb nosaltres la meva filla Bibi, que encara que es dediqui a les empreses, ens ha regalat cinc minuts amb una recepta per a les vacances i el dia a dia. També té un blog des de fa poc, que és força interessant, doneu-li un cop d'ull: Be One Coaching.
Aquí us deixo la seva participació:

dimarts, 9 de juliol del 2013

Pesto de sàlvia i farigola {les nostres herbes}


La sàlvia de la torreta ha estat esplèndida durant l'hivern i part de la primavera. Ara ja s'ha començat a assecar i queden les últimes flors. Volia ensenyar-vos, abans de que les perdi totes, com en són de boniques. Fa uns dies, la Maria de Provisions -on vaig a comprar quan busco una cosa especial per a una ocasió especial- em va donar un paquet de pasta italiana de sàlvia. És d'un tipus que és seca però que bullint-la només dos minuts queda amb la mateixa textura com si fos fresca. Resulta excel·lent. 

divendres, 5 de juliol del 2013

Caragoles de llimona {una bona pasta}


Que les muses d'estiu ens han abandonat i no estem inspirats a la cuina? No passa res, ve de gust relaxar-nos. Miro el llimoner del veí que està farcit d'esplèndides llimones i recordo que vaig comprar un paquet de pasta amb gust de llimona. Així que l'agafo i veig que el paquet porta una idea de com preparar-la.

dimarts, 2 de juliol del 2013

Els nostres vins {i com cuiden els detalls}


L'entès en vins a casa és el meu marit. Jo només sé si m'emocionen o no. Però quan em toca a mi triar-los em guio per l'instint de que un bon etiquetatge, el lloc d'on provenen i altres detalls, em diuen quelcom més d'aquell vi que escolliré. I no cal que siguin cars, en podem trobar de preus molt assequibles i d'una qualitat més que bona. El preu resulta temptador en moltes ocasions. En els últims anys hem d'aplaudir que ens ofereixin uns vins tan cuidats com tot allò que els envolta. Us heu fixat en les càpsules?