En una carpeta de la meva mare guardo prospectes de productes que ella comprava al Brasil. Són petits llibrets que porten receptes i fotografies d'allò que es podia fer amb ells. Un n'és de Sardinhas Coqueiro, una antiga fàbrica de conserves de Rio de Janeiro que encara existeix, però nosaltres no podrem cuinar amb les seves sardines, així que ho farem amb unes d'aquí i intentarem aconseguir un resultat igual de bo.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimecres, 31 de desembre del 2014
dimecres, 24 de desembre del 2014
Pa de Calatrava {de xocolata i una abraçada!}
I avui només vinc a fer-vos una abraçada i desitjar-vos unes bones festes. Amb aquest motiu, i perquè tinguem uns dolços dies, he fet un Pa de Calatrava que en realitat no és altra cosa que un tipus de flam amb crosta per sota. Normalment es prepara amb pa, però l'he substituït per uns xoco flakes de xocolata per a donar-li un toc cruixent i ha quedat força bo.
divendres, 19 de desembre del 2014
Sopa de carabassa {amb oove}
Les sopes tenen un gran protagonisme a casa nostre. Normalment fem les que cuinava la meva mare i totes tenen nom propi. Ara per Nadal no hi faltarà la Sopa amb brossa dels Nolla, esperada tot l'any i amb competició per a veure qui la fa millor. I una de les predilectes, que també és la recepta més visitada del blog, la Sopa de farigola. Però avui us porto una d'aquelles que deixen una flaire exquisida quan entres a casa. Per a fer-la utilitzarem oli d'oliva extra verge, en endavant OOVE, de l'Oleum Flumen, una empresa innovadora en el món de l'oli.
dilluns, 15 de desembre del 2014
Batuts, smoothies, vitamines {salut a dojo!}
Jo vaig néixer i vaig ser criada al Brasil. El portuguès era la llengua que es parlava a casa, tot i que els meus pares ho feien en català entre ells. I un cop aquí, hi ha paraules brasileres que s'hi van quedar i ocupen el seu lloc. Nosaltres mai fem batuts (begudes refrescants que no porten alcohol i que es fan amb llet, iogurt, gelat, sucs, fruita ... i també amb aigua, tot passat per la batedora). Nosaltres sempre fem vitamines (vegeu la de papaia publicada fa temps). I l'altre dia al Karakia del Canal 33, vaig veure com preparaven un smoothie que havia de ser d'allò més.
Etiquetas:
batuts,
begudes,
berenars,
colors,
cuina del món,
esmorzars,
fruita,
receitas brasileiras,
receptes musicals
divendres, 12 de desembre del 2014
Pollastre, verdures i rovellons {amb crosta}
Des de 2011 la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) ha endegat, junt amb Lékué, una investigació per a conèixer els beneficis de cuinar amb microones. Amb una manipulació fàcil i a l'abast de tothom, podem coure els aliments amb poc temps, usar poca aigua i oli, per la qual cosa s'obtenen uns beneficis nutricionals elevats, ja que el valor nutritiu i organolèptic dels aliments es conserven. Fruit d'aquesta feina són els dos llibres que han tret al mercat amb trucs i receptes per a cuinar amb el microones Micro Trucos i per a utilitzar l'estoig de vapor Recetas de cuchara y tenedor.
Etiquetas:
aviram,
bolets,
carabassa,
carn,
cuina catalana,
cuina per a mandrosos,
del nostre hort,
forn,
hortalisses,
Lékué,
microones,
panades,
pícnic
divendres, 5 de desembre del 2014
Estofat de fesols del ganxet {dels nostres}
Enguany hem plantat per primera vegada fesols del ganxet i han sortit molt bons. És curiós veure'ls que són com unes bajoques però s'han de deixar que quedin secs a la mata. L'any vinent en tornarem a fer. Val la pena veure com la natura ens torna en quantitat allò que es cuida amb dedicació. Ens agraden bullits i amanits amb oli d'oliva, però avui fem un estofat que ens anirà bé per al fred.
dilluns, 1 de desembre del 2014
Tatin de taronja {amb torró de crema cremada}
I com ha passat ràpid aquest any! Sembla ahir que parlàvem de les festes de Nadal i ja tornen a ser aquí. Veiem torrons per tot arreu i te'n pesques alguna cosa per a menjar-los de manera diferent. Aprofitant que el nostre taronger està ben farcit, fem una tatin amb un de crema cremada. Us resultarà ben fàcil, només cal que us hi poseu.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)