Havia d'acabar l'any amb les tradicionals coquetes, corassons o galetes, com li vulgueu dir, de sagí. Enguany he tret la recepta d'un llibre que acostumo a consultar sovint i tot el que faig resulta d'allò més.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dimarts, 31 de desembre del 2024
dilluns, 30 de desembre del 2024
Espatlla de xai al forn
Un cop passades les festes de Nadal tenia ganes de pujar a la muntanya. Vaig decidir d'anar a Farena, un poblet que és una entitat de població del municipi de Mont-ral, a l'Alt Camp. Està a les muntanyes de Prades en un coster a l'esquerra del riu Brugent, amb un paratge natural i amb una flora excepcional.
dissabte, 21 de desembre del 2024
Crema amb xaiota i altres hortalisses
La tercera recepta exprés d'aquesta setmana és ben senzilla, com totes les cremes, i molt saludable. De la xaiota ja n'he parlat d'altres vegades amb distintes maneres de cuinar-la. Teniu el sashimi de tonyina amb tempura de chuchú, gambetes i calamarsons de Tarragona amb xaiota i un vi del Penedès i un guisat de llentíes, rovellons i xaiota.
Etiquetas:
cremes,
cuina per a mandrosos,
entrants,
hortalisses,
receptes exprés,
sopes
dimecres, 18 de desembre del 2024
Pinya perfumada amb Chartreuse verd
Aquesta setmana tres receptes exprés: fàcils i amb pocs ingredients. Venen dies d'àpats amb molt de menjar i procurarem menjar fruita per a fer baixar-lo.
dilluns, 16 de desembre del 2024
Coc sense gluten amb nabius
He de reconèixer que a vegades compro ingredients per tenir-los al rebost, però sense pensar què podré fer amb ells. Fa uns dies em vaig adonar que la farina de cigró que tenia caducaria aviat, així que la vaig agafar per fer un coc sense gluten d'una recepta que em van donar fa temps. I aquí la teniu.
Etiquetas:
berenars,
celíacs,
esmorzars,
forn,
fruits secs,
pastissos,
receptes exprés,
sense gluten,
Violeta
dimecres, 11 de desembre del 2024
Carbonada flamenca
Amb això que arxivo fotografies tot repassant viatges, fa uns dies em vaig topar amb les d'una curta escapada a Brussel·les i en veure la 'carbonada' que vaig menjar en un restaurant prop de la Gran Place, em va venir de gust preparar-ne. A casa ens agrada i acostumo a fer-ne, sobretot ara amb el fred perquè entra molt bé.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)