El seu amor per la família va davant de tot. Els seus fills tenen un pare que ens fa riure a tots. El reconeixem en diversos personatges, entre ells el de la Sra. Merkel al programa Polònia, encara que també fa papers seriosos com El sommelier. Ens coneixem des de fa molts anys i també puc dir que les primeres fotografies del seu book de quan va començar en el món de la faràndula les hi vaig fer jo. Anàvem junts a Barcelona a classe, ell a teatre i jo a fotografia. I fa un temps, bastant de temps em va preparar uns fideus arrossejats molt bons, perquè ell domina la cuina i li agrada. Ell és en Fermí Fernández ben conegut per tothom per les seves aparicions a TV3.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dilluns, 30 d’octubre del 2017
dimarts, 24 d’octubre del 2017
Cruffins salats de tardor {ve de gust engegar el forn}
La llum de la tardor és una meravella. Qualsevol hora del dia és un espectacle. Cal aprofitar els moments que la natura ens dóna perquè són d'una emotivitat excepcional. I jo intento no perdre'm cap color ni olor d'aquesta època de l'any, la meva preferida. El camp va fent el seu curs i només cal obrir els ulls i estar expectant amb els canvis que es produeixen d'un dia per l'altre.
Etiquetas:
aperitius,
bolets,
cuina del món,
cuina per a mandrosos,
del nostre hort,
forn,
natura,
pícnic
dimecres, 18 d’octubre del 2017
Caldo verde amb col kale {versionant un clàssic portuguès}
Una vida tranquil·la. Això és allò que desitjo en tot moment. Poder viure-la sense massa preocupacions, les justes que venen amb el dia a dia. Tenir un bon llibre a mà, un passeig tot mirant el cel i els paratges que ens envolten, un bon vi per a compartir amb els meus i bons aliments. I com a bons aliments, si els puc cultivar i cuidar, no tenen preu. Ja us he parlat d'altres vegades de les sensacions que proporciona tenir un hort urbà: en poca extensió es poden obtenir verdures que collides al moment et donen una opció de menjar fresc. I així vaig fent. Ara hi tinc: safrà, espigalls, bledes, enciams, pastanagues de colors, col kale, cebes, tirabecs i pèsols. La vida va fluint i amb ella van sortint al seu temps tots els cultius que aprenc a fer de manera ecològica.
Etiquetas:
Caldos Aneto,
cremes,
cuina del món,
cuina per a mandrosos,
del nostre hort,
hortalisses,
horts urbans,
km0,
natura,
sopes
dimecres, 11 d’octubre del 2017
Fem un pícnic a la Platja Llarga de Tarragona {panades de carn}
Els tarragonins tenim la sort de poder gaudir del mar tot l'any. El nostre clima mediterrani ens permet passejar per la platja encara que el fred apreti, però normalment tenim uns hiverns benignes. A mi, particularment, m'agrada caminar per una de les més boniques de Tarragona: la Platja Llarga. I ara, que encara tenim una bona temperatura de tardor, anar a fer un pícnic resulta una bona opció per a passar un dia tranquil tot mirant l'entorn protegit, amb un bon llibre tendre a mà -gràcies Teresa pel regal-, un petit pícnic i un bon vi solidari que arrodoneixi la jornada.
dijous, 5 d’octubre del 2017
Préssecs amb vermut {fets amb Vermut Antic Reserva Rofes}
Fa uns dies, a Reus, va ser presentat el Vermut Rofes Antic Reserva. Es va fer al local on es va començar a produir el Vermut Rofes l'any 1908, tot i que l'empresa va néixer el 1890, i que actualment és el Restaurant Vermuts Rofes: un lloc amb encant i que conserva tots els seus elements històrics, que transmeten la tradició de l'empresa. Aquest vermut, l'Antic Reserva, és per als amants del vermut autèntic. La seva principal característica és una aroma i un sabor molt més pronunciats a causa de la doble maceració d'herbes aromàtiques amb què s'elabora i posterior maceració de sis mesos de bóta. I un consell: és tan intens que s'ha de beure amb moderació tot complaent el paladar. Es tracta d'un vermut recuperat i que ara torna a ser al mercat.
Etiquetas:
amb licor,
Baix Camp,
cuina catalana,
cuina per a mandrosos,
enoturisme,
fruita,
postres
Subscriure's a:
Missatges (Atom)