Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 31 d’octubre del 2018

Agronyam, l'art de produir, compartir, col·laborar i competir


De vegades cal fer una aturada i repensar tot allò que vols divulgar a través del blog. Cal agafar inspiració visitant museus, veient com cuinen i què fan tots aquells que en saben del món gastronòmic, visitant cellers que tenim al nostre entorn i productors que ens subministren els fruits que entren a la nostra cuina i que després surten a taula. I també tenim l'opció d'anar a Agronyam. Què és Agronyam?

dilluns, 22 d’octubre del 2018

En un taller de cuina amb bolets de la Mariona Quadrada


Cada cop m'agrada més veure la cuina dels cuiners i el seu entorn. Diu molt de la persona que hi treballa, de com s'inspira d'allò que l'envolta i de la seva manera de fer.  I em va passar, fa uns dies quan vaig anar a un taller de cuina a Reus, una cosa que em va complaure molt: veure la finestra des del lloc on prepara els àpats la Mariona em va fer pensar d'on li ve la inspiració i que d'un no res en tregui molt.

dimecres, 17 d’octubre del 2018

Lo Paller del Coc


I en aquest post us porto la segona part de la meva experiència a Surp. Us puc ben dir que aquest petit  poble del terme municipal de Rialp i de la comarca del Pallars Sobirà concentra una qualitat gastronòmica que és envejable. La setmana passada us vaig parlar de la Clara de Casa Mateu i avui ho faig de la Sílvia i d'en Mariano, els responsables de Lo Paller del Coc. I qui són?

divendres, 12 d’octubre del 2018

Casa Mateu, anem a Surp a la Vall d'Àssua


Passió, treball, rigor, tècnica, plaer, salut, art, terra, producte, cultura. I jo hi afegiria amb un post-it permanent, valentia. Perquè la granollerina Clara va deixar la seva ciutat natal per a començar una nova vida allà, en un poble de muntanya que no et ve de pas i s'hi ha d'anar expressament, fent formatges. I que la paraula por no surt en el seu diccionari.

dilluns, 8 d’octubre del 2018

Les verdures d'en Bru


M'agrada viatjar i veure entorns desconeguts, que per més que els hagis vist en reportatges i fotografies, sempre t'acaben aportant detalls que desconeixies. Parlar amb persones locals, sempre que sigui possible segons la parla, ja és un plus a sumar. En aquests moments m'agrada molt anar per casa nostra, per llocs que tenim a tocar i que no coneixem o que fa molts anys que no hi has tornat. I això m'ha passat amb Banyoles i el seu entorn, amb paisatges paradisíacs i qualitat de vida.