Els diumenges poden ser màgics. Només dependrà de nosaltres que ho siguin. Ens podem llevar tranquil·lament i veure que tenim tot un dia per endavant. Ahir ho va ser. El dia abans, al vespre, vaig deixar preparats els ingredients per a fer un clafotís, que és una quiche sense base d'orígen llemosí, i que tenia ganes de preparar amb tomàquets ara que ve el temps.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dilluns, 29 de juny del 2015
divendres, 26 de juny del 2015
Vichyssoise de pebrot vermell escalivat {som a l'estiu!}
Ha arribat l'estiu i vénen dies de barbacoa amb amics. Podrem escalivar uns pebrots vermells per a fer una vichyssoise que li donaran un toc fumat diferent. Amb una cervesa freda a la mà farem petar la xerrada mentre es couen.
Etiquetas:
barbacoa,
Caldos Aneto,
colors,
cremes,
cuina del món,
del nostre hort,
entrants,
hortalisses,
sopes,
Thermomix,
vegetariana
dilluns, 15 de juny del 2015
Un flam tropical {amb productes bio}
Cada cop més a casa mirem de cuidar-nos i això implica controlar la manera d'alimentar-nos. Procurem fer-ho de manera sostenible, racional i coherent amb la manera de viure. Som dels que mengem una mica de tot i un molt de res. Per aquest motiu, quan Provamel -una empresa que elabora productes biològics d'origen vegetals, naturals i saludables- ens va convidar a provar i tastar els seus productes ho van acceptar de bon grat. I aquí teniu el resultat, un flam que farà les delícies tant dels que tenen per costum menjar productes bio com els que no.
dilluns, 8 de juny del 2015
Hummus {un aperitiu}
Diuen que els cigrons són una font de l’hormona de la felicitat i que ajuden a alliberar-nos del colesterol, entre altres propietats. A casa en consumin força, ens agraden bullits i amanits amb un bon oli d’oliva verge extra. Ens els mengem de diverses maneres. Per tot això, quan en Martí Terés, el responsable d’Oleum Flumen, ens va proposar en l’última trobada del Club de bloguers que cuinéssim alguna recepta amb llegums, i com coure’ls, ho vaig tenir fàcil.
dimarts, 2 de juny del 2015
Chirashizushi de pernil d'ànec {cuina asiàtica}
Veure com cuinen els que en saben fa que n'aprenguis i que agafis detalls que després podràs posar en pràctica a casa. Fa uns dies vaig assistir al Taller de cuina asiàtica que van organitzar en Xavi Fabra i la Mercè Cabestany però qui cuinava era en Sergi Ortiz del restaurant L'Antic Forn de Cervera (Segarra). Vàrem menjar exquisideses fetes d'una manera diferent a la qual estem acostumats: baozís, pa de gambes, makis, brou de miso, entre d'altres, i el que em va cridar l'atenció pel nom va ser el chirashizushi de pernil d'ànec que avui fem introduint una petita variació, el bròcoli.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)