Veure com cuinen els que en saben fa que n'aprenguis i que agafis detalls que després podràs posar en pràctica a casa. Fa uns dies vaig assistir al Taller de cuina asiàtica que van organitzar en Xavi Fabra i la Mercè Cabestany però qui cuinava era en Sergi Ortiz del restaurant L'Antic Forn de Cervera (Segarra). Vàrem menjar exquisideses fetes d'una manera diferent a la qual estem acostumats: baozís, pa de gambes, makis, brou de miso, entre d'altres, i el que em va cridar l'atenció pel nom va ser el chirashizushi de pernil d'ànec que avui fem introduint una petita variació, el bròcoli.
Per a quatre persones,
Per a quatre persones,
Necesitarem:
- 200 g d'arròs tipus Japònica
- 100 g de pernil d'ànec
- 1 fulla d'alga Nori
- sèsam caramel·litzat (jo hi he posat el negre)
- salsa teriyaki
- vinagreta de sushi (2 cullerades soperes de vinagre d'arròs, una de sucre i una petita de sal)
- bròcoli
Farem:
Rentem l'arròs unes quantes vegades, colem i el tornem a posar en remull en aigua uns 20 minuts.
Després el courem amb 400 ml d'aigua i quan comenci a bullir abaixem el foc deixant-lo uns 10 minuts o fins que absorbeixi l'aigua.
Quan estigui a temperatura ambient, el temperem amb la vinagreta de sushi.
Rentem el bròcoli i tallem les floretes (o podem ratllar-lo) i courem durant 2 minuts al vapor.
Muntem el plat posant l'arròs com a base en la forma que vulguem, el pernil d'ànec, el bròcoli, el sèsam i l'alga Nori a trossets.
Reguem amb la salsa teriyaki.
La presentació en un antic plat japonès hi posa el color.
En Sergi el va muntar amb una fulla verda de la que no recordo el nom i jo l'he susbtituït pel bròcoli al vapor, que és una verdura que ens estem acostumant a menjar sovint per la quantitat de vitamines i minerals que aporta.
Once upon a dream, Lana del Rey.
Nani, veure els altres cuinar és sempre una gran experiència si es sap mirar... Quina cosa més maca i elegant al plat... I els sabors, per mi perfectes!
ResponEliminaPetons
Palmira
Sempre m'encanten les teves receptes, les fotos, com les presentes, com les expliques...i el gust, és clar!
ResponElimina