Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’octubre del 2011

Ceba confitada {recordant Joan Miró}



Amb aquest plat d'avui faig el meu homenatge particular a Miró. Avui tenim la ceba confitada. Amb un ingredient tan senzill com la ceba i amb temps, podem aconseguir un complement que queda molt bo.

divendres, 28 d’octubre del 2011

Mini frankfurets de Halloween {no tinc por!}



Heu vist el Truco i el Trato? Són uns frankfurets d'Halloween. 
A casa som de la tradició d'aquí, o sigui, castanyes i panallets. Però la globalització ens porta a celebrar festes no tan nostrades i que són  igualment vàlides. 

dissabte, 22 d’octubre del 2011

Arroz doce especial {outra receita brasileira}


Entre el meus llibres de cuina guardo una llibreta de receptes que vaig començar a fer als deu anys. Copiava receptes de revistes o de les que tenia la meva mare. Al veure que Memòries d'una cuinera ens cridava a fer un arròs amb llet vaig recordar una d'especial. Es fa amb llet condensada que al Brasil es diu leite moça. Si recordeu els pots antics d'aquesta llet hi havia una noia que portava una lletera. Moça és la traducció de noia. 

divendres, 21 d’octubre del 2011

Cuinant amb...Rosa Valhonrat {una esportista}


L'amistat amb la Rosa, que és una esportista 100x100, ens ve de lluny. Per uns anys vam compartir una nena. Va ser la monitora de gimnàstica artística de la meva filla Zoe i encara penso com s'avenien  totes dues. Es professaven admiració mútua.

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Tronc de tonyina amb puré de moniato {fàcil!!!}



Abans quan viatjava prenia sempre una llibreta i dibuixava tot allò que m'agradava i en prenia nota.
També ho fotografiava, però ara les càmeres digitals han facilitat la feina i pots triar al moment allò que més t'agrada i fins tot no cal escriure.
El plat que aquí veieu és d'un restaurant de Santiago de Xile, on vam menjar un peix deliciós acompanyat de puré de moniato.

Flamets dels Postres de l'Arimany {un llibre}


Avui se celebra el Dia Mundial de l'Ou i nosaltres ho volem celebrar amb una recepta amb ous.
I ho fem amb una del Sr. Arimany, qui em va tornar a convidar a compartir cuina.
Vaig aprendre a fer flamets i la veritat és que van quedar uns autèntics postres del cel.

dimecres, 12 d’octubre del 2011

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Galetes per a gossos {wow!}


... aquesta oloreta no es pot resistir. 
A la cuina estan fent alguna cosa que ens ha d'agradar molt ...
Semblava que el Tristan i el Bouncer parlessin amb la mirades que es feien.  
Remenaven les cues de quina manera. 
La seva intuïció no els fallava mai. 
Aquesta vegada el forn brandava a tot gas per a ells.
Unes galetes daurades serien el regal del dia.

divendres, 7 d’octubre del 2011

Pizza de carpaccio {una bona proposta}


De tipus de pizzes n'hi ha molts i de diferents ingredients. La de carpaccio és una de les meves preferides, tant pel gust de la massa com pel carpaccio de vedella.
Per a fer aquesta per a dues persones i servida amb una bona amanida,

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Caquis amb llimona i canyella {unes bones postres}


La meva amiga Marisa va ser la culpable que els caquis passessin a ser unes de les postres preferides de casa. El seu aspecte gelatinós em produïa rebuig, però tal com em va ensenyar a preparar-los us puc dir que són una delícia. A més porten molta vitamina C.