Amb aquest plat d'avui faig el meu homenatge particular a Miró. Avui tenim la ceba confitada. Amb un ingredient tan senzill com la ceba i amb temps, podem aconseguir un complement que queda molt bo.
Per a fer-la
Per a fer-la
Necessitarem:
- 1 ceba gran trossejada
- 1 tassa (cafè) de vi blanc
- 6 cullerades (soperes) d'oli d'oliva
- 6 claus d'olor
- 6 granets de pebre rosa
- 1 cullerada rasa (sopera) de sucre morè
Farem:
En una paella hi posarem l'oli, la ceba, el vi, les espècies i el sucre.
A foc lent i durant una hora i amb la paella tapada, l'anirem confitant.
La podrem fer servir per acompanyar un tall de carn.
En una llesca de pa torrat i a sobre un tall de formatge de cabra amb 2 minuts de gratinat queda excel·lent.
Els més atrevits hi poden afegir kètxup.
També el vinagre de Mòdena li dona un gust diferent.
I per a tot allò que ens vingui de gust.
Amb aquesta fotografia li faig un petit homenatge a aquest gran pintor, perquè haver viscut a Mont-roig del Camp, el poble del meu pare, fa que la figura de Joan Miró ens sigui ben familiar.
Aprofito per a recomanar-vos l'exposició que actualment hi ha a la Fundació Miró de Barcelona L'escala de l'evasió que estarà fins el 18 de març de l'any vinent, amb més de 50 obres del pintor.
A la fotografia el pintor en un homenatge que li va retre el poble l'any 1979.
Hotel California, Eagles
Hotel California, Eagles
Hola!!! gràcies per passar-te pel blog!!! m´agrada el teu quadre de Miró. Per mi la cuina també pot ser art!:) Petons
ResponEliminaUn fons de ceba confitada sempre va be de tenir, enriqueix qualsevol salsa en un moment. I aquesta ha de quedar molt aromatica!
ResponEliminaGracias por tu visita! Me he quedado loca con esa foto... que pasada! Besos
ResponEliminaquin homenatge més maco Nani!!!! petonets
ResponEliminaPreciosa foto!!! Demà tinc un dinar, probaré segurament les llesquetes de pa amb la ceba i el formatge de cabra!!!!
ResponElimina