Has sentit a parlar de la burrata i no n'has menjat mai? Doncs avui us portem un plat que farà les delícies dels que sou amants del formatge. La burrata és un tipus de mozzarella més cremosa que prové de la regió italiana de la Pulla, a la costa del mar Adriàtic.
Etiquetes
a baixa temperatura
acompanyament
al buit
Alt Camp
Alt Empordà
amanides
amb cervesa
amb licor
amb vi
aperitius
arquitectura
arrossos
art efímer
artesans
aviram
bacallà
Bages
Baix Camp
Baix Ebre
barbacoa
Barcelona
batuts
begudes
berenars
Berguedà
blogs amics
bolets
bombons
bunyols
calçots
Caldos Aneto
carabassa
caramels
carn
celíacs
cerveses
Chartreuse
chutneys
cítrics
còctels
colors
Conca de Barberà
conserves
cremes
creps
croquetes
cuina catalana
cuina d'aprofitament
cuina de proximitat
cuina del món
cuina per a mandrosos
cuinant amb...
cuiners i cuineres
de fiambrera
del nostre hort
dolços
el galliner
el gran recapte
enoturisme
entrants
entrepans
escabetxos
escumes
esmorzars
estilisme
farina de garrofa
fish'n'chips
flams
flors
formatgeries
forn
forn de vapor
fruita
fruits secs
fumats
galetes
Garraf
gelats
Gironès
gossos
hortalisses
horts urbans
infusions
km0
l'Urgell
la Segarra
Lékué
llegums
llibres
llocs amb encant
magdalenes
maionesa
Maresme
mel
melmelades
microones
Montseny
Montsià
natura
olis recomanats
olla de pressió
panades
pans
pasta
pastissos
peix
pel·lícules
Penedès
pícnic
pizzes
postres
Priorat
quiches
racó vegà
receitas brasileiras
receptes exprés
receptes musicals
restaurants
revista Cuina
Ribera d'Ebre
Rocook
salses
sandvitxos
sense gluten
sèries tv
slowfood
sopes
sorbets
suflés
suquets
tallers de cuina
Tarragona
Tarragonès
tempura
Terra Alta
Thermomix
tòfones
torrades
tradicions
truites
vegetariana
viatges
vins recomanats
Violeta
wok
xocolata
Xocolates Creo
dissabte, 29 de desembre del 2012
dilluns, 24 de desembre del 2012
Coq au vin {ara ve Nadal}
...Ara ve Nadal,
matarem el gall,
i a la tia Pepa
li darem un tall...
I com el cuinarem? Amb vi! Una bona recepta francesa: coq au vin.
divendres, 21 de desembre del 2012
Amanida de llegums {per al Tió Solidari}
Fins el dia 24 de desembre el Banc dels Aliments està fent un recapte d'aliments infantils amb el Tió Solidari. Segur que vosaltres també, però jo estic patint molt per tots els infants que ho estan passant malament degut les conseqüències de la situació actual. Així que des d'aquí tornem a fer una crida solidària: mireu el cartell i intenteu col·laborar, encara que només sigui amb 1 €.
dimarts, 18 de desembre del 2012
Vieires a la meunière {i una amanida amb fruits secs}
Fish'n'chips VII
. . .
Eren les nou del vespre i van trobar un bistrot obert de casualitat. Ella va demanar una amanida. Ell, una coquille Saint-Jacques. La sentència de l'Opel Astra i el crit de les feromones de la Muriel encara retrunyien a les orelles del Gaspar. "No trobo cap semental", havia dit. I amb la seva porció de vi de Borgonya corrent per les artèries ell va ser capaç de rematar aquell diàleg avortat: Si vols jo te'l faig, el crio. Ella va riure, feliç. Què? Ell es va encendre un altre cigarret. Que per fer-te un nen només cal que m'ho diguis. Ella va riure més fort. Tranquil, que mai no et demanaré res més. Tu insemina, que de la resta m'encarrego jo. Es va aixecar fent tentines per anar al bany. I quan estava d'esquena, l'estat etílic no li va impedir sentir la mirada del Gaspar, un pes veneri allà on acaba la columna vertebral. Els llums de l'escenari es van apagar. Havia acabat el primer acte.
. . .
Del llibre: Olives picants d'Anna Monreal, editat per Proa.
(Amb autorització de Proa)
La banda sonora que ens acompanya al llibre: Blu on blue per Bobby Vinton, Gloomy Sunday per Sarah Vaughan i Can't get enough of your love babe per Barry White.
Etiquetas:
amanides,
cuina del món,
fish'n'chips,
fruita,
fruits secs,
hortalisses,
horts urbans,
llibres,
peix
dissabte, 15 de desembre del 2012
Crema de salmó fumat {amb caviar}
La Roser Milà, que és la meva proveïdora de la Thermomix, cada any i no falla mai, m'envia la felicitació de Nadal amb noves receptes, i com sempre, molt bones. Fa dos anys hi havia una crema de bacallà fumat, que jo he fet amb salmó, per a prendre-la com aperitiu.
dimarts, 11 de desembre del 2012
Cuinant amb...Xavi Veciana {anem al Serrallo}
Etiquetas:
arrossos,
bolets,
cuina catalana,
cuinant amb...,
cuiners i cuineres,
peix,
restaurants,
Tarragona,
Violeta
divendres, 7 de desembre del 2012
Camarão com coco {a Niemeyer}
Brasil està de dol i jo també. Un dels personatges que més m'ha impactat sempre, tant per la seva obra com per la seva manera de pensar, ens ha deixat: Oscar Niemeyer. Una persona propera i que fa uns anys encara era freqüent veure'l pel carrer a Copacabana o en un bar aprop de casa seva fent-la petar amb els seus amics. Era una enamorat de la Cidade Maravilhosa, bé com tots els que som de Rio i del Brasil.
dimarts, 4 de desembre del 2012
Saltimbocca {rellegint Vázquez Montalbán}
Carvalho ha puesto en marcha la máquina italiana de hacer pasta. Van saliendo los hilos de los espagueti y Carvalho los va cortando cuando alcanzan la extensión conveniente. Sale al jardín de su casa, arranca unas hojas de basilisco de una maceta y de nuevo en la cocina junta las hojas con piñones, ajo, aceite, vinagre, pimienta, sal en un vaso de batidora. Hace la salsa. Pone a hervir los espaguetis y mientras tanto prepara un saltimbocca. Láminas de carne de cerdo con lonchas de jamón y una hoja de salvia, todo unido por mondadientes y pasado por la sartén.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)