Des de 2011 la Fundació Alícia (Alimentació i Ciència) ha endegat, junt amb Lékué, una investigació per a conèixer els beneficis de cuinar amb microones. Amb una manipulació fàcil i a l'abast de tothom, podem coure els aliments amb poc temps, usar poca aigua i oli, per la qual cosa s'obtenen uns beneficis nutricionals elevats, ja que el valor nutritiu i organolèptic dels aliments es conserven. Fruit d'aquesta feina són els dos llibres que han tret al mercat amb trucs i receptes per a cuinar amb el microones Micro Trucos i per a utilitzar l'estoig de vapor Recetas de cuchara y tenedor.
Per a quatre persones,
Necessitarem:
- 2 paquets de pasta de full rectangular
- 1 ou per a pintar la pasta
- mantega per a untar la safata
pollastre
- 2 pits de pollastre tallat a daus petits
- 1 branqueta de romaní
- sal i pebre
- 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 1 raig de vi ranci
farcit
- 1 ceba mitjana
- espàrrecs
- rovellons
- 2 cullerades soperes d'aigua
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 200 g de carabassa neta
- 2 ous bullits amb l'Ovo
- daus de pernil salat
- formatge emmental a daus (o al gust)
- 3 cullerades soperes de mostassa de gra
Farem:
Posem el pollastre a l'estoig verd, amb la branca de romaní, salpebrat i reguem amb l'oli d'oliva.
El posem al microones i deixem a potència màxima durant 10 minuts (orientatiu).
Un cop cuit deixem reposar mentre preparem la verdura.
Colem i reservem.
Us he de dir que el pollastre cuit així queda tendríssim.
Penseu que la primera vegada hem de començar amb poc temps i anar augmentant fins que aconseguim el punt de cocció adequat, ja que cada forn és diferent i poden variar els temps necessaris.
Ara usem l'estoig taronja on hi posem la ceba tallada en juliana, els espàrrecs, els rovellons, tot regat amb l'aigua i l'oli d'oliva i salpebrat.
Al microones a potència màxima durant 5 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 10 minuts, ho traiem i colem, perquè ara hi courem la carabassa tallada amb dues cullerades d'aigua durant uns 7 minuts (orientatiu).
Deixem reposar uns 5 minuts.
Colem i reservem.
Escalfem el forn tradicional a 200º.
Cobrim la safata de forn, que haurem untat amb mantega, amb una làmina de pasta de full.
Posem per sobre el farcit i el pollastre.
Cobrim amb l'altra làmina sencera o tallada de la forma que més ens agradi.
Si la posem sencera, la punxem amb la forquilla unes quantes vegades perquè no bufi.
Pintem d'ou.
Enfornem entre 25/30 minuts, fins que ho veiem daurat.
Només us puc dir que amb pocs estris, i la cuina gairebé neta, hem fet un bon entrant de diumenge.
Ara us toca a vosaltres posar-hi imaginació i començar a experimentar.
I no patiu si no esteu inspirats, els llibres estan molt ben explicats i sense cap complicació.
A fora feia fred i plovia, tenia el forn engegat, llegia el diari i Guillem Roma m'acompanyava amb la seva dolça música: El Salt. Es pot demanar més?
No se puede pedir nada mas,una propuesta muy buena y sana.
ResponEliminaMe alegre mucho de conocerte en persona en la clase de Lèkuè.
Bon cap de setmana
peto
Una gran proposta i molt saludable!!!!
ResponEliminaPetonets, Nani!!
Olga
Un plat precios Nani, i molt saludable. No està renyida l'estètica i la cuina "al vapor" o de dieta. Fantàstic!
ResponElimina