Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 15 de setembre del 2014

Raïm al forn {una torrada amb formatge}


Estem en plena verema i cal gaudir d'aquest temps. Us proposem fer un aperitiu ben fàcil i que no us podeu imaginar com en queda de bo. Ho vaig veure fer en un programa de televisió estranger i ho havia de compartir: raïm al forn. Fem una torrada aprofitant el formatge del Casar que em va portar la Virgínia de Sweet & Sour d'Extremadura i servim un vi negre de la mateixa terra que ha fet un bo paper.


Necessitarem:
 - raïm sense llavors
 - romaní i orenga
 - oli d'oliva
 - formatge per a untar
 - llesques de pa

Farem:
Escalfem el forn a 200º.
En una safata de forn folrada amb paper vegetal hi posem el raïm desgranat, afegim les branques d'herbes i reguem mesuradament amb oli d'oliva.
Enfornem i ho deixem entre 15 i 20 minuts.
Servim amb una torrada de pa, que jo he fregat amb all negre, amb formatge el raïm per sobre i amanim amb oli d'oliva i sal.

Nosaltres no hem fet com la guineu famolenca de la faula d'Isop que quan no va poder agafar el raïm de la parra va dir que tant se val, era verd. Nosaltres l'hem fet i l'hem gaudit. 
Mouvements Perpetueles, Francis Poulenc.

13 comentaris:

  1. Quina marevella de plat... sense mès paraules!

    ResponElimina
  2. Que presentació mes fantàstica. Ja m'ho imagino amb el formatge ben tou y regaliman i els raïms amb tots els sabors....
    I diuen que raïms amb formatge saben a petó.... Objectiu aconseguit JAAAjAA
    Petons a milions

    ResponElimina
  3. A mi m'encanta el raïm amb formatge però no se m'haguera acudit mai fer-ho al forn. Bona idea! Quina bona pinta! Marta

    ResponElimina
  4. Què original! Fet al forn li dóna un toc de tapa, oi?

    ResponElimina
  5. els meus sogres m'han donat un munt de raïm!!!! així doncs apuntada la teva recepta ;) petonets Nani

    ResponElimina
  6. De luxe....de luxe....tot de luxe!!! La torrada, les fotos, el parament,......
    Petons, Nani!!
    Olga

    ResponElimina
  7. Doncs realment ha de ser boníssim!!!!!! Les fotos ho diuen tot!
    Petons

    ResponElimina
  8. Una recepta moooolt original i molt gustosa! Apuntada la idea!

    ResponElimina
  9. Una receta elegante y perfecta para disfrutar en compañía de unos buenos amigos¡¡¡ Las fotos me chiflan y especialmente esa de la copa de vino, con el queso y el ajo negro, ¿sábes por qué? Bss preciosa.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  10. Una proposta genial i ben senzilla, m'encanta! un petó!

    ResponElimina
  11. Sempre he escoltat allò de 'uvas y queso saben a beso' pero mai ho he probat. Amb aquestes fotografies només em cal dir que no falta gaire, en quan tingui raïm a casa, ja que formatge sempre en tinc. Tenen una pinta espectacular, m'han entrat moltes ganes i el contrast dolç-salat és molt interessant!

    ResponElimina
  12. M'encanten aquestes barreges, segur que ho faig. Petons.

    ResponElimina