Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 24 de setembre del 2014

Galette de farina de fajol {i arriba la tardor!}


La meva amiga Carme sempre em comenta que quan entra a veure una recepta primer es mira la cançó, la posa i llavors llegeix què he escrit. Normalment escolto la música triada mentre escric i m'inspira. Així que avui comencem ben contents. Ha arribat la tardor i ve de gust canviar: un ritme més íntim i tranquil. Una versió en jazz de One day i fly away, per Nils Landren & Joe Sample, us agradarà segur.
Fa uns dies va ser el meu aniversari i el regal (i quin regal!) va ser anar a les Festes del Tura a Olot (Garrotxa), tot passant a dinar per Les Cols. Vàrem comprar productes de la zona: embotits, llegums, bolets i farina de fajol, que gairebé és exclusiva de la comarca. Així que ens posem a fer una galette a la nostra manera, que és una crep amb acompanyament salat. Avui, per a quatre de ben fines,

Necessitarem:
 - 300 g de farina de fajol
 - 250 ml d'aigua
 - 1 ou
 - 10 g de sal
 - mantega salada
 - 1 ceba mitjana
 - múrgoles, ceps i xampinyons
 - 4 cullerades soperes de crema fresca
 - grans de magrana
 - fulles de cebollí
 - sal i pebre
 - oli d'oliva

Farem:
Preparem la massa de les galettes en un bol gran barrejant la farina, l'ou, l'aigua i la sal.
Deixem reposar a temperatura ambient durant una hora, tapant el bol amb un drap.
En una paella amb tres cullerades soperes de mantega coem la ceba que haurem tallat finament.
Salpebrem i deixem coure durant un quart d'hora.
Hi afegim la crema fresca i remenem a foc mitjà durant un parell de minuts més.
Passem els bolets per una paella amb una mica d'oli d'oliva i els salpebrem.
En una paella ben calenta amb una cullerada sopera de mantega fem les galettes, un parell de minuts per cada costat. 
Les preparem amb la ceba i els bolets per sobre.
Guarnim amb el cebollí i els grans de magrana.
Normalment es dobleguen per les vores, jo no ho faig.
Oh, la música està al principi!

6 comentaris:

  1. Olot és una terra fantástica on es menja i viu molt be... M'alegro que fos el teu regal.
    Quina galette tan atractiva amb els bolets i la magrana...totalment otonyal...sens dubte!
    M'agrada i la probaré... en tinc de farina de fajol de la meva darrera visita a Olot.. i auqesta em sembla una molt bona recepta per fer-ho.
    Petons

    ResponElimina
  2. Quin regal més bó Nani! Vaig pensar que també va ser el meu regal l'estu 2013, i vam tenir la sort de menjar a Les Cols, quina meravella de cuinera i persona.
    I aquesta farina, tot un luxe poder tenir-ne a casa per gaudir d'aquestes fantàstiques galettes!
    Una abraçada,
    palmira

    ResponElimina
  3. Realment, la recepta inspira tardor. Benviguda sigui!
    Marta

    ResponElimina
  4. Quina forma més maca per rebre la tardor! La veritat és que els colors son totals!
    Petons

    ResponElimina
  5. Somio en anar a les Cols, i ara que ser que tu en tens un bon record ho faré encara amb més interés.
    petonets, més...

    ResponElimina