Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 de juliol del 2023

Margarita, un còctel mexicà



Estiu i calor. Moment de compartir moments a la fresca i perquè no, un còctel. Amb el pensament ens traslladarem a Mèxic i serà una manera de viatjar amb el pensament i el paladar. Un 'margarita' amb un tequila casolà que em van portar fa uns anys.

Avui fem un tomb per Mèxic i ens preparem un margarita. De pas, ens alegrem la vista amb uns gira-sols que aprofitem per recordar que venen d'aquell país tan bonic. Fa uns dies em van regalar un pom preciós (només en queden dues flors) que ha arribat a la fi dels seus dies, però que ha posat color a casa mentrestant. 

El margarita es prepara amb suc de llima o llimona, tequila i Triple sec que és un licor que es fa amb pells de taronja. Com que no en tinc el substitueixo per Cointreau com ho fan en molts llocs. Va, som-hi i preparem-nos un regal gustatiu.

Quantitats per un còctel,
 - 50 ml de tequila blanc - 50%
 - 25 ml de Cointreau - 25%
 - 25 ml de suc de llima o llimona - 25%
 - 1 cullerada (postres) de xarop d'atzavara o mel
 - sal per la corona de la copa
 - glaçons de gel

Com preparar-lo,
Primera refredem la copa amb uns quants glaçons de gel.
Posem dins la coctelera -si no en teniu, serveixen un got metàl·lic i un de vidre- el tequila, el Cointreau, el suc de llima i el xarop d'atzavara. I un parell de glaçons. Ho sacsem durant uns quinze segons i servim a la copa ben freda i un tros de llima.
Per fer la corona de sal: la mullem una mica i la passem per un plat amb sal. Aconsello que només ho fem per la meitat perquè no a tothom agrada el gust de la sal.
Servim en una copa margarita que és la pròpia i que vagi de gust.

Una de les lectures d'aquest estiu és el llibre 'Tinc un coll que fa pena' de la feminista i intel·ligent Nora Ephron. Editat per l'altra editorial amb una acurada traducció de la Carlota Gurt. Vaig per la meitat i és molt divertit, sobretot perquè les que tenim una certa edat ens hi podem veure reflectides en algunes de les seves experiències. Un humor intel·ligent i entremaliat que ajuda a passar els moments més calorosos tot prenent un còctel. Estimeu-vos i cuideu-vos.

Una cançó brasilera que m'agrada moltíssim i que serà ideal per acompanyar aquest còctel: Tanta Saudade. El teniu en versió de l'Ana Carolina e Seu Jorge, la molt bona de Diogo Nogueira i sensacional la del seu autor, Chico Buarque. Les trobareu totes seguides a la meva llista de Spotify, La Cuina Violeta. Podeu triar quina us agrada més. I comparteixo la de la terrassenca, Carola Ortiz. Bona també. Només un apunt de pronunciació quan diu 'desejo' (desig) amb la e oberta que no és correcte. La resta tot bé. Un accent brasiler més que bo.


Tanta Saudade, Carola Ortiz, Juan Pablo Balcazar, Minimal Hits


1 comentari:

  1. Ara sortiem de casa per pendre un margarita...! I el llibre de la Noa Ephron m'ha encantat, el vaig llegir d'una vegada... gràcies pels consells

    ResponElimina