Estiu i calor. Moment de compartir moments a la fresca i perquè no, un còctel. Amb el pensament ens traslladarem a Mèxic i serà una manera de viatjar amb el pensament i el paladar. Un 'margarita' amb un tequila casolà que em van portar fa uns anys.
Avui fem un tomb per Mèxic i ens preparem un margarita. De pas, ens alegrem la vista amb uns gira-sols que aprofitem per recordar que venen d'aquell país tan bonic. Fa uns dies em van regalar un pom preciós (només en queden dues flors) que ha arribat a la fi dels seus dies, però que ha posat color a casa mentrestant.
El margarita es prepara amb suc de llima o llimona, tequila i Triple sec que és un licor que es fa amb pells de taronja. Com que no en tinc el substitueixo per Cointreau com ho fan en molts llocs. Va, som-hi i preparem-nos un regal gustatiu.
Quantitats per un còctel,
- 50 ml de tequila blanc - 50%
- 25 ml de Cointreau - 25%
- 25 ml de suc de llima o llimona - 25%
- 1 cullerada (postres) de xarop d'atzavara o mel
- sal per la corona de la copa
- glaçons de gel
Com preparar-lo,
Primera refredem la copa amb uns quants glaçons de gel.
Posem dins la coctelera -si no en teniu, serveixen un got metàl·lic i un de vidre- el tequila, el Cointreau, el suc de llima i el xarop d'atzavara. I un parell de glaçons. Ho sacsem durant uns quinze segons i servim a la copa ben freda i un tros de llima.
Per fer la corona de sal: la mullem una mica i la passem per un plat amb sal. Aconsello que només ho fem per la meitat perquè no a tothom agrada el gust de la sal.
Servim en una copa margarita que és la pròpia i que vagi de gust.
Una de les lectures d'aquest estiu és el llibre 'Tinc un coll que fa pena' de la feminista i intel·ligent Nora Ephron. Editat per l'altra editorial amb una acurada traducció de la Carlota Gurt. Vaig per la meitat i és molt divertit, sobretot perquè les que tenim una certa edat ens hi podem veure reflectides en algunes de les seves experiències. Un humor intel·ligent i entremaliat que ajuda a passar els moments més calorosos tot prenent un còctel. Estimeu-vos i cuideu-vos.
Una cançó brasilera que m'agrada moltíssim i que serà ideal per acompanyar aquest còctel: Tanta Saudade. El teniu en versió de l'Ana Carolina e Seu Jorge, la molt bona de Diogo Nogueira i sensacional la del seu autor, Chico Buarque. Les trobareu totes seguides a la meva llista de Spotify, La Cuina Violeta. Podeu triar quina us agrada més. I comparteixo la de la terrassenca, Carola Ortiz. Bona també. Només un apunt de pronunciació quan diu 'desejo' (desig) amb la e oberta que no és correcte. La resta tot bé. Un accent brasiler més que bo.
Tanta Saudade, Carola Ortiz, Juan Pablo Balcazar, Minimal Hits
Ara sortiem de casa per pendre un margarita...! I el llibre de la Noa Ephron m'ha encantat, el vaig llegir d'una vegada... gràcies pels consells
ResponElimina