Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 14 de juny del 2011

Bôlo fondant {estrenem blog}


Ahir vaig fer el meu primer pastís fondant. La veritat és que sempre  m'han fascinat aquests pastissos. Són molts comuns a tot Sud-amèrica.
Quan vivíem al Brasil la veïna de casa, la Belmira, els feia per encàrrec i a mi m'encantava anar a veure com els preparava. 
Allà els pastissos són bôlos.
En feia per a casaments, batejos, comunions, aniversaris i altres festes. I els recordo grans i molt bonics. 
A la llibreta de receptes de la meva mare, un gran tresor, guardo receptes de la Belmira i algun dia en faré alguna.
Total, que ahir vaig fer un curs amb la Maria de Sugarcakes i el resultat el teniu aquí.

Com es preparen aquests pastissos:
Primer cal fer un coc. Jo l'he fet amb la recepta del iogurt, bé n'he hagut de fer dos i fins i tot hauria estat millor fer-ne tres.
Després s'obre pel mig i es reguen amb almívar preparat a tal fi. L'hem farcit amb nutella, cadascú el pot farcir com més li agradi, i per sobre s'ha cobert amb ganache de xocolata, perquè s'enganxés el fondant.
La cobertura l'hem feta amb fondant comprat fet i tenyit amb el color que he triat. Ha calgut donar-li forma i guarnir-lo amb molta paciència. La veritat és que el resultat ha valgut la pena i demà l'obrirem i ja us en diré el resultat.

Aquí hi podeu afegir escoltar una cançó que m'agrada molt d'un cantant brasiler: Chico César. À primeira vista tota una declaració d'amor en poques paraules...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada