Ahir vaig fer el meu primer pastís fondant. La veritat és que sempre m'han fascinat aquests pastissos. Són molts comuns a tot Sud-amèrica.
Quan vivíem al Brasil la veïna de casa, la Belmira, els feia per encàrrec i a mi m'encantava anar a veure com els preparava.
Allà els pastissos són bôlos.
En feia per a casaments, batejos, comunions, aniversaris i altres festes. I els recordo grans i molt bonics.
Total, que ahir vaig fer un curs amb la Maria de Sugarcakes i el resultat el teniu aquí.
Com es preparen aquests pastissos:
Primer cal fer un coc. Jo l'he fet amb la recepta del iogurt, bé n'he hagut de fer dos i fins i tot hauria estat millor fer-ne tres.
Després s'obre pel mig i es reguen amb almívar preparat a tal fi. L'hem farcit amb nutella, cadascú el pot farcir com més li agradi, i per sobre s'ha cobert amb ganache de xocolata, perquè s'enganxés el fondant.
La cobertura l'hem feta amb fondant comprat fet i tenyit amb el color que he triat. Ha calgut donar-li forma i guarnir-lo amb molta paciència. La veritat és que el resultat ha valgut la pena i demà l'obrirem i ja us en diré el resultat.
Aquí hi podeu afegir escoltar una cançó que m'agrada molt d'un cantant brasiler: Chico César. À primeira vista tota una declaració d'amor en poques paraules...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada