Etiquetes

a baixa temperatura acompanyament al buit Alt Camp Alt Empordà amanides amb cervesa amb licor amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer artesans aviram bacallà Bages Baix Camp Baix Ebre barbacoa Barcelona batuts begudes berenars Berguedà blogs amics bolets bombons bunyols calçots Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cerveses Chartreuse chutneys cítrics còctels colors Conca de Barberà conserves cremes creps croquetes cuina catalana cuina d'aprofitament cuina de proximitat cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... cuiners i cuineres de fiambrera del nostre hort dolços el galliner el gran recapte enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esmorzars estilisme farina de garrofa fish'n'chips flams flors formatgeries forn forn de vapor fruita fruits secs fumats galetes Garraf gelats Gironès gossos hortalisses horts urbans il·lustradores infusions km0 l'Urgell la Segarra Lékué llegums llibres llocs amb encant magdalenes maionesa Maresme mel melmelades microones Montseny Montsià natura olis recomanats olla de pressió panades pans pasta pastissos peix pel·lícules Penedès pícnic pizzes postres Priorat quiches racó vegà receitas brasileiras receptes exprés receptes musicals restaurants revista Cuina Ribera d'Ebre Rocook salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets tallers de cuina Tarragona Tarragonès tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades tradicions truites vegetariana viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 4 de gener del 2016

Escabetx amb vinagre de poma {i verats ben barats}


Tal com he explicat d'altres vegades, tenim l'honor de formar part del Club de bloguers Oleum Flumen i de tant en tant, en Martí Terés, gerent i fundador, ens convoca per a participar del repte que ens proposa amb els seus productes. Aquest cop es tracta de cuinar un escabetx, bé amb carn de caça bé amb peix sense preu, usant el Vinagre de poma i l'Oli Bo d'oliva verge extra. Com que Oleum Flumen és una empresa compromesa amb el medi ambient si el preparàvem amb peix sense preu seria per a fer costat a la campanya d'Slow Food Garraf i Sitges, amb una molt interessant proposta que podeu llegir aquí.
Nosaltres, que som de la terra i del mar de Tarragona, obeïm i fem l'escabetx amb peix blau de casa, que és el que consumim. Vàrem comprar dos verats per poc més de dos euros i en lloc de fer l'escabetx amb pebre vermell, de la manera tradicional, l'hem cuinat amb curri i altres espècies. Una flaire molt perfumada va envair la cuina i no sé com descriure el gust: fi i deliciós. 

Necessitarem:
 - 2 verats mitjans
 - 1 ceba mitjana tallada a rodanxes
 - 4 grans d'all
 - 1 cullerada (postres) de curri
 - sal i pebre
 - grans de pebre rosa
 - 1 fulla de llorer
 - dues flors d'anís
 - una branqueta de canyella
 - uns grans de cardamom
 - orenga
 - 200 ml d'oli d'oliva verge extra Oli Bo d'OleumFlumen

Farem:
En una cassola de terrissa hi posem els verats nets i tallats.
Afegim la ceba, els alls aixafats, les espècies i salpebrem.
Aboquem l'oli i el vinagre per sobre.
Deixem coure uns 20 minuts a foc mitjà i la cassola tapada.
Un cop es refredi ho podem posar al frigorífic unes 48 hores perquè es confiti.
Es pot menjar fred o tebi.
La cocció de l'escabetx ha servit per a veure que quan es cuina amb productes de qualitat el plat més senzill esdevé un luxe.


Fil de llumAndreu Rifé. Quina cançó més bonica.
  ... respira, espera, aixeca't sense pressa, inspira, refes-te, la vida, el món t'espera ...

Feliç any 2016!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada